Jump to content
Българският форум за музиканти

Включване на китарен ефект в синтезатор


Recommended Posts

Здравейте отново, може да е малко нахално, но аз продължавам да се моля за помощ този път въпросът ми е малко по конкретен.

 

значи както вече бях казала синтезатора ми е Yamaha PSR GX76 имам ефект behringer ud100 и имам 2 кабела принципно с китарата има вход (инструмент към педал) и изход (педал към кубе) но Аз нямам кубе и не знам какво да правя съвсем се обърках моля ви обяснете как да го включа!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако искаш ефекта да се чува в говорителите на Yamaha-та, няма да стане без инжинерна намеса във вътрешността на синтезатора. Не е ясно дали това действие би било желателно.

Ако синтът се включва в озвучителна апаратура, може един от каналите (ляв или десен) да премине през ефекта ( който е моно, за разлика от синта, който е стерео), което не е удачно решение.

При работа със смесителен пулт ефектът може да се включи в Effect Send/Return и да се дозира в общия звуков баланс.

 

Но хайде да се върнем на въпроса - какво се цели в края на краищата с комбинацията от синт и дисторшън? Ако се знае повече може да се предложи някакво решение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като нямаш кубе, къде искаш да го включиш? Нещо не мога да ти разбера въпроса, слагай и малко запетайки, че иначе ти е толкова двусмислен постингът - три пъти го чета и пак не съм сигурен какво изобщо обясняваш...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

AМИ ЕФЕКТА Е НА ПРИЯТЕлят ми, целта е просто да разбера как да си включвам педалите - принципно а не точно този!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Принципно в педалите влиза звук, добавя се ефект и излиза звук. Къде и как ще го чуеш този звук, вече е изцяло въпрос на твой избор :hysterical: Ето, така седят нещата принципно. Сега, ако те интересува нещо по-конректно, питай :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Колеги, моля не внасяйте смут в иначе обърканата и главица.

Педалите(камиончета, ефектитиза китара) нямат почти нищо общо със педалите които се включват към синтезатора.

Чисто технически педалите за клавира представляват или контктно ключе монтирано във педала или потенциометър.

Но всеки от тях се включва на определено място в клавира и за да ги включиш той трябва да ги поддържа тези неща.

Не съм запознат със въпросната свирка но прегледах мануала и видях че освен един състейн друго неможе да се включи.

Относно постановката - звук от клавира да се прекара през китарен ефект в доста случаи се оказва доста грозна картинка защото изходното ниво на клавира(от слушалките) е много по различно от нивото на китарата.

Възможно е обаче включването на Sustain, Soft Pedal, Legato, Portamento, Volume, Modulation, Breath и т.н. по MIDI канал но за целта е нужен съответния хардуер.

Редактирано от BASHMAISTORA
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Този ефект има "in" и "out", не е труден за включване само не съм сигурен да не изгърми нещо, все пак е китарен. Остава висящ въпроса за какво ти е изобщо китарен ефект?

Дори кръвоуросяването не помогна да си отговоря на този въпрос :)

Редактирано от miro2bg
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Принципно не виждам нищо лошо да се използва китарен ефект за клавир, но от поста на авторката почти нищо не разбрах, а именно - за какъв точно ефект става въпрос, каква е целта, която трябва да се постигне. Ако е за дисторшън препоръчвам да се използва дигитален процесор за китара. Личните ми опити сочат, че за евтин ПСР това е най-сполучливия начин да си сложиш драйв на органа. С камиончетата резултата не ми хареса чак толкова, само санс ампа на НФена прозвуча гот с ел. орган вермона. Но проблема при камиончетата е, че честотно се бъркат с сигнала на клавира, имат различни импеданси и тн. Ако става въпрос за модулационни ефекти от сорта на дилей, ревърб, фленджър, фейзар и тн, има на Корг едни модели - Пандора, които са си стерео. Относно начина на свързване - кабел жак-жак от изхода за слушалки на клавира до ефекта и от него още един кабел до кубето/пулта. При използване на ефекта звука е 100% променен, тоест баланс на чист звук и модулиран няма да имаш, като е изключен ефекта е на bypass - тоест непроменен. Това че сигнала ще е моно не е голяма загуба, тъй като клавира и без това не с толкова качествени стерео семпли, а и изхода му не е на 2отделни ж. моно жака, а един стерео жак. Практиката показва, че е по-добре в клубове да се свири и моно, освен това ти трябва и по-специален кабел за стерео сигнал. Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С китарен ефект и вермона навремето ставаха страхотни изпълнения. Иска се малко време, да се свикне и да се намери какво точно може да се направи с ефекта. Пример: успявах да го докарам на шум от хеликоптер, а човека на пулта също се намесваше и ставаше готино.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Напълно съгласен съм. Но явно момичето питаше за други ефекти/педали и има вероятност да съм я затрупал с ненужна информация.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 years later...

http://www.youtube.com/watch?v=d50hvZnLv4Q

Derek Sherinian Giggity B3 Tones

Ето едно голямо име използващо китарни ефекти.

Молба: Дайте по-евтин начин на докарване на въпросния драив. Дигитален китарен процесор звучи скъпо. Аз съм връзвал Motif-a си към просто китарно комбо с потенциометър за драйв (или дисторжън... не знам как беше) и изпитах блажени чувства.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В случая Дерек ползва драйв, не е процесор. Идеята тук е че пианото е аналогово и той му слага един аналогов драйв и става хубаво. 

Мотиф-а би трябвало да има ефект драйв. Пробвай с него. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още нещо мие чудно: Защо когато свържа Sustain-педал си го разпознава и директно влиза в действие, а когато ''вкарам'' Суич-педал нищо не става.

Някой знае ли какви трябва да са настройките (Motif) за да проработи и горепосоченият?

Изчетох ръководството, но нищо не открих. Къде трябва да търся?

За лайф ръчната смяна на бленди доста често ми създава неприятности от акробатичен тип.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.