Jump to content
Българският форум за музиканти

Doctor Van Dark

Members
 • Posts

  71
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Doctor Van Dark

 1. Благодаря за помощта! Купих всякакви кабели и прочие.. пробвах всичко горепосочено, но май нещо не е в ред ресийвъра.. Няма логика да дава толкова тих звук. Всички останали елементи от веригата са се доказали,че бачкат. Остава само да го занеса на ремонт.. ..па дано се оправят нещата.. че без музика не се живее Пак се извинявам! Приключваме темата. Цитирам за последно един текст от упътването на JVC-то, който не разбирам: NOTE: Any turnables incorporating a small output cartridge such as an MC (moving coil type) must be connected to this amplifier through a commercial head amplifier or step - up transformer. Direct connection may result in insufficient volume.
 2. Мой колега ми предложи тази схема с изхода за слушалки. С нея той няма никакви проблеми. Съжалявам, че темата придобива такъв характер. Мислех, че проблема е малък и ще се реши с 1-2 коментара, но уви...
 3. 2 моно-жака на 2 чинча чака влака за Горна Оряховица. Пробвах да 'вкарам' сигнала от компа директно в JVC - ресийвъра, чрез кабел слушалков жак на 2 чинча, които мушнах в CD буксите на последния и го настроих на режим CD, НО ЗВУКЪТ, ИЗЛИЗАЩ ОТ ГОВОРИТЕЛИТЕ Е ПО-СЛАБ ОТ ТОЯ В СЛУШАЛКИТЕ. Завъртам volume-потенциометъра на макс и трябва да си залепя ухото на говорителя, че да чуя музиката .. Почвам да мисля, че ресийвъра нещо май не е в ред, въпреки мнението на инженера.
 4. Solas, благодарим за градивните критики и комплименти. С 2 приказки обяснявам. При 'мнение' и 'унижение' не се налага да се променят ударенията. Не знам какво имаш предвид. Ударенията и в двете думи си падат точно там където трябва - на 'Е'.. А и това са триоли. А да пееш триоли с твърди съгласни трябва да си или рапЕр или бийтбоксЕр Това вече наистина би затруднило вокалиста.
 5. Вкъщи имах кабел 2 чинча --------------------2 чинча + Преходник в стереожак. Не стана. В понеделник ще купя горепосочения 2 моножака на 2 чинча да пробвам.
 6. Здравейте! Взех си ресийвър JVC RX-230 с идеята да навържа PC -- USB Външна звукова карта -- ресийвър -- говорители. Пробвах всякакви входове/изходи но звук няма. До момента използвам същата схема, но на мястото на ресийвъра стои стар лампов усилвател Vermona Regent 150 и всичко е окей. Апропо - занесох ресийвъра на един ел-инженер да провери всички входове и изходи. Без забележка! Купих кабели с различни конектори - връзвах - йок файда. Говорителите са два - Mission (25 - 75 W/Ch ; 8 ома) Интересното (за мен), е, че Vermonata получава сигнал само от Phones - изхода на звуковата карта (посредством моно жак - моно жак кабел). Саундкартата е чисто нова Behringer Xenyx Q802. Чел съм и добро и лошо за нея по форумите. Как мога да подкарам новата машинка? Снимки на компонентите:
 7. Ихаа... Ако всички знаещи като теб бяха толкова подробни и екзактни щеше да е супер! Ами.. взех си Рокет-а и сега бръмча с него. Много съм доволен! Благодаря ти за цялото инфо!
 8. http://www.waldorf-music.info/en/rocket-synthesizer.html Въпрос: До колкото разбирам Waldorf Rocket е само филтър или има само една бленда от която могат да се синтезират различни звуци.. така ли е? За Pulse 2 http://www.thomann.de/gb/waldorf_pulse_2.htm знам, че генерира собствени звуци, но не ми харесаха... а Rocket-a на едно видео демонстрира доста дебел саунд.
 9. От Proteus 2000 харесах пианата стринговете и падовете. Nord Rack-a като че ли е по-скоро за електронна музика (поне спред ревютата). А къде мога да разгледам други подобни модули?
 10. Мога ли да ви помоля да ме насочите към саунд-модули, подходящи за солиране Информацията във форума засяга модели, съдържащи хамънд-бленди.. но на мен ми трябва нещо с преобладаване на лийдове и синтове. Ако някой е запознат, моля да ми даде правилната насока. Варианта за лаптоп отпадна. Просто това ми е последната надежда да не хваща прах иначе чисто новата ми MIDI - клавиатура. Благодаря!
 11. Още нещо мие чудно: Защо когато свържа Sustain-педал си го разпознава и директно влиза в действие, а когато ''вкарам'' Суич-педал нищо не става. Някой знае ли какви трябва да са настройките (Motif) за да проработи и горепосоченият? Изчетох ръководството, но нищо не открих. Къде трябва да търся? За лайф ръчната смяна на бленди доста често ми създава неприятности от акробатичен тип.
 12. Hmm.. Пробвал съм го под всякакви форми... наистина има ефект... но не е ефектен
 13. http://www.youtube.com/watch?v=d50hvZnLv4Q Derek Sherinian Giggity B3 Tones Ето едно голямо име използващо китарни ефекти. Молба: Дайте по-евтин начин на докарване на въпросния драив. Дигитален китарен процесор звучи скъпо. Аз съм връзвал Motif-a си към просто китарно комбо с потенциометър за драйв (или дисторжън... не знам как беше) и изпитах блажени чувства.
 14. Много добро изпълнение. Може като композиция да не ме е хвърлило на 7-мото небе, но изсвиреното е без грешка. Личи си, че си добър инструменталист!
 15. Колкото повече такива записи правите, толкова повече ще бъдете слушани и търсени!
 16. Здравейте! Имам нужда от втори клавир за лайв-изпълнения. Когато отидох в магазина продавача ми намекна, че е по-добре да си взема MIDI - клавиатура и "ДА Я СВЪРЖА КЪМ КЛАВИРА" (Yamaha Motif 8). След дълго търсене и пробване (ходих до София) си взех Novation Impulse 61. Обаче парите, отделени за лаптоп се изпариха. Тогава отново се сетих за думите на продавача. Та въпроса ми е: мога ли с MIDI-то да възпроизвеждам звуците на клавира без наличието на лаптоп? Взех си и аудио интерфейс Behringer Xenyx Q802 ( да.. всичко каквото изкарам отива за музика, наема и колата ).
 17. Ако не държиш да е марков и не си склонна да отделиш много пари може да попиташ майстор, който се занимава с тапицерски услуги. Те работят с различни видове дунапрени и други тъкани, правят здрави обшивки и можете да се спазарите с него. Плюса е, че калъфа ще ти излезе по-евтин (предполагам) и ще бъде направен точно по мярка на музикалния ти инструмент.
 18. http://www.youtube.com/watch?v=8Vqb9p4bybs
 19. Браво на групата! Доста професионално звучене! Клавира кърти мифки ( и всичко наоколо )!
 20. Музиката я направих на Yamaha Motif 8. Барабаните на FL Studio 10. https://soundcloud.com/tishovasilev/dvd-nation
 21. Чудно как реагира организма ми като разбра за цената на 120 GB SSD - диск ( почнах да преглъщам няколко пъти ) Но пък очевидно предимствата му са доста! http://dreboliiki.com/article/ssd-vs-hdd/ Благодаря! Сега разбрах кой е водещият компонент в конфигурацията!
 22. Хм. А можеш ли да ми кажеш принципно на кой параметър трябва да се наблегне най много.. ?
 23. Здравейте! Реших да си взема MIDI-клавиатура ( Novation ме спечелиха за момента ) и лаптоп. Бихте ли ми казали с какви параметри трябва да е лаптопа ако искам да изпълнявам 'жива музика' с него и MIDI-кийборда. Благодаря!
 24. Цитирам музикант от форума ( dany ) който уточнява кое какво е (за обща култура): Клавир е немско понятие и се използва за клавишен музикален инструмент. Използва се като сборно наименование на различните видове клавишни инструменти. Синтезатор - уред (не само клавишен, защото има и китарни, пък и такива, които се ползват от барабанисти) който създава звук, посредством генериране и модулиране на някаква честота. За това и името е такова. В клавишния вариант се възприема като инструмент, който има възможност за изменение на редица параметри, които участват при синтезирането на звука. Самосвирка - жаргонно обръщение към клавир, който е снабден с автоматизиран акомпанимент - най-често барабани, бас и някакво подобие на китара или пиано. Rhodes Piano - създадено по подобие на пианото и начина му на възпроизвеждане на звука е чрез удар върху метална пръчка или пластина. Така създадения звук се улавя посредствам специални сензори, подобни на адапторите за китара и се усилва чрез електронна схема, като накрая се подава на линеен изход. Дигитално пиано - има за цел да симулира акустичното пиано като звучене и усещане на клавиатурата. Често конструкцията му наподобява тази на акустично пиано. Стейдж пиано - единствено се различава от дигиталното по различната конструкция(няма типичните за дигиталното стойка и педали) Workstation(Работна станция) - съчетава две или повече от възможностите на посочените видове клавиатури. Обикновено е снабден с електронно вграден уред, наречен секвенсер, който записва на писти отделни партии на различни инструменти. Може да притежава функцията sampler - възможност за запис на различни звуци и възпроизвеждането им с различна честота. Arranger - задължително има вграден секвенсер. Наподобява workstation с разликата, че не притежава възможностите на синтезатор т.е. използва собствени, предварително програмирани тембри и има минимална възможност за промяната им. Притежава и сравнително подробен набор от функции улесняващи обработката на изсвирения материал. Миди клавиатура - изпраща МИДИ сигнали или команди към други устройства. Няма възможност за собствено звузкоизвличне.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.