Hillbilly Отговорено Септември 30, 2010 Отговорено Септември 30, 2010 предимно свиря за удоволствие и вкъщи, така че нямам възможност за ползване на по-добра техника някъде.Ако ти кажа,че има хора с гиър за ХХ000$,които си свирят за удоволствие и в къщи ще ми повярваш ли? Цитирай
muzicantini Отговорено Септември 30, 2010 Отговорено Септември 30, 2010 Ако ги имах, не бих се поколебал да ги дам такива пари. Иначе с комо за 150 лева (Фендер или Стаг) не мисля, че има смисъл да инвестираш в китара. Каквато и да е, ще звучи зле. Усилвателят е с предимство, мен ако питаш. Цитирай
dobrev_s Отговорено Октомври 1, 2010 Отговорено Октомври 1, 2010 (Редактирано) Хайде и аз да споделя мнение.Значи не видях някой да споменава марката Apollo.Честно казано в началото на годината си купих такава китарка (китайска разработка) и за моя най-голяма изненада останах очарован от нея.Незнам дали някой си е купувал такава китара да сподели мнението си ,но се оказа доста удобна за свирене на всякаква музика.Сега я продавам и честно казано малко ме е яд но си купих копие на лес пол и трябва да си оправя бюджета но като поседи още малко и ще си я запазя .Средният и клас е на цена между 300-500 лв и с нищо не отстъпва на по-големите марки от същия ценови диапазон. Редактирано Октомври 1, 2010 от dobrev_s Цитирай
EvilMaster Отговорено Октомври 9, 2010 Отговорено Октомври 9, 2010 Тъкмо исках да питам за китарите Apollo, понеже съм си харесал една стрела в магазина под Халите. Някой може ли да даде малко повече информация - поне от какво дърво са. Пробвах китарата в магазина и ми беше много удобна, а и звукът на адаптерите (два открити хъмбъкъра) не звучеше зле дори и на чисто. Сайт не успях да намеря (както и очаквах - все пак са китайска марка ). Цитирай
dobrev_s Отговорено Октомври 9, 2010 Отговорено Октомври 9, 2010 От въпросния магазин преди около месец щях да си взема същата стрела(много бях мераклия).но като я хванах в ръце и ...тц,не е моята китара.Колкото до китарите на аполо аз съм много доволен от моята и мога да твърдя че с нищо не са по-лоши от китари с по-висок клас и цена Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 10, 2010 Отговорено Октомври 10, 2010 (Редактирано) Мисля, че е крайно време да дефинираме какво е "добра евтина китара". Аз мисля, че просто евтина китара, от която по някакво стечение на обстоятелствата човек е доволен, не е достойна за тази тема. Давам прост пример. Китарите Vintage са добри евтини китари, защото не са скъпи(около 550-600), а звучат, ако не идентично, то съизмеримо със по-скъпи китари, като по-евтините модели на Epiphone, макар и като прецизност на изработката да са по-лоши. Най-скъпите модели на Stagg(около 500), например тези с PRS форма също са евтини и макар да нямат кой знае какви звукови характеристики, притежават някои удобства като сравнително удобен сет-нек гриф с 24 позиции. "Aз си купих Стагг/Squier/Billy Ray и т.н. за 250лв. и съм много доволен" мисля, че не е достойно за тази тема, защото в крайна сметка човек може и да е доволен от 100-левовия си орфей. Нека когато хвалим китари казваме кое според нас е предимство, както и да споменаваме недостатъците. Иначе ако просто всеки се хвали колко е доволен от 200-левовата си китара(която просто няма как да е особено добра, китарите в този ценови диапазон почти винаги имат доста плосък звук, недобре звучащи евтини адаптери и много глухи тонове), темата губи смисъла си. Редактирано Октомври 10, 2010 от Evtim Djerekarov Цитирай
alrock Отговорено Октомври 11, 2010 Отговорено Октомври 11, 2010 "Добра евтина китара"?!? Мисля, че за съжаление няма такова нещо. И аз искам да има ама...Въпрос на гледна точка... Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 11, 2010 Отговорено Октомври 11, 2010 (Редактирано) Разбира се, тук става дума за "оптимални компромиси" при ограничени средства. Редактирано Октомври 11, 2010 от Evtim Djerekarov Цитирай
Борис Отговорено Октомври 11, 2010 Отговорено Октомври 11, 2010 http://bcrich.com/bcrichNew/models/guitars...tage-Celtic/125 Цена:640лв За толкова ти дават махагон,стринг тру и абаносов фретборд.Явно се причислява към евтините китари,така че... Цитирай
Vasil Pavlov Отговорено Октомври 11, 2010 Отговорено Октомври 11, 2010 (Редактирано) Даже почва да клони към евтин среден клас ... поне така мисля Редактирано Октомври 11, 2010 от Vasil Pavlov Цитирай
Acei Отговорено Октомври 11, 2010 Отговорено Октомври 11, 2010 Acei, на този модел тон потът пуш-пул ли е? чак сега видях въпроса за не не е пуш пул поздрави Цитирай
n1k0 Отговорено Декември 14, 2010 Отговорено Декември 14, 2010 Брей, това май ми е първото мнение във форума ... anyway... Наскоро се сдобих с един Squier Statocaster Classic Vibe 50s. Много съм доволен от цената и от това, което получих за нея. Незнам каква е горната граница на евтините китари, тази е 599 лв. в xxxx и мисля, че се вписва. Като изработка е доста добра; тялото е от елша, 3 части, грифът е изцяло кленов, glossy, и лично за мен е страшно удобен; с 3 custom single coils с AlNiCo III магнити - доста приятен тон вадят. За хардуера още нямам по-сериозни наблюдения, но за сега съм доволен - ключовете държат добре (макар че аз не изпозвам тремолото де). Като цяло това май ще се окаже оптималния вариант за евтин Stratocaster и мисля, че по нищо не отстъпва (да не кажа, че превъзхожда) на стандартен мексикански Fender, който, дори както е на промоция в момента, е със 160 лв. отгоре. Peace Цитирай
bulby Отговорено Декември 14, 2010 Отговорено Декември 14, 2010 ^ +1 Classic Vibe серията са екстра китарки (добрите бройки), особено телекастърчетата! Във форумите на strat-talk има немалко хора, които повече си харесват Squier CV-то от някои от американските си фендъри Цитирай
VERSUS Отговорено Декември 15, 2010 Отговорено Декември 15, 2010 ^ +2 Невероятно сполучлива серия, действително по международните форуми са невероятно поулярни. Може би най-доброто качество, което можеш да получиш за тези пари изобщо. Цитирай
Yo The Real Отговорено Декември 15, 2010 Отговорено Декември 15, 2010 Даже почва да клони към евтин среден клас ... поне така мисля Хмм, не мисля че евтино отговаря на нисък клас. Евтино при китаристите е нещо до 700-800 лева, но за мен там вече е стабилен среден клас. В ниския клас говорим за шум, слаби адаптри, гадно дърво и т.н. Лично за мен средния клас започва много леко от 400 нагоре, до към 1200-300. Цитирай
Recommended Posts