Jump to content
Българският форум за музиканти

Софтуер за Linux

Recommended Posts

Всичко с времето си, важното е че много се работи в насоката на софтуер за музиканти така или иначе, което само може да ни радва... :)

Всичко с времето си, важното е че много се работи в насоката на софтуер за музиканти така или иначе, което само може да ни радва... :)

Има още много да се развива. Хубавото е че все повече хора работят за свободната и отворена култура. Иначе за ВСТ до колкото знам трябва да се плаща на Стейнберг

• 1 month later...

Струва си да погледнете и MusE (http://www.muse-sequencer.org/)

Много добро място за получаване на помощ свързана с правене/записване на музика под Линукс е irc канала #lad във freenode мрежата.

• 5 years later...

Струва си да погледнете и MusE (http://www.muse-sequencer.org/)

Много добро място за получаване на помощ свързана с правене/записване на музика под Линукс е irc канала #lad във freenode мрежата.

Извинявайте, че ще ползвам темата. Но няма ли такава програма или подобна, която да работи с Виста? Благодаря за отговора.

Edited by voiceman

^ мии, който и да е digital audio workstation ще ти свърши работа. аз бих препоръчал reaper - сравнително "млада" програма е (първата версия излиза през 2005, докато cubase примерно го праавят от 1989), но на мен ми е най-интуитивна.

за нотопис има sibelius или finale, а за съвсем непретенциозни неща може и guitar pro... :hysterical:

Edited by Fallenblood

за нотопис има sibelius или finale, а за съвсем непретенциозни неща може и guitar pro... :hysterical:

Има и open source алтернатива, която не съм пробвал, но прочетох доста добри ревюта в нета http://musescore.org/.

От доста време се чудя защо темата е зациклила до 2006-та? :)

От доста време се чудя защо темата е зациклила до 2006-та? :)

Подозирам че много малко хора ползват Линукс за музика и звук.

преди година-две бях пробвал musescore - не ми свърши никаква работа, но там нещата се развиват бързо. пробвай я, може пък и да са я направили готина.

в света на луникс важното е на разработчика да му е бистра главата... щото наскоро пробвах ubuntu studio (линукс дистрибуция, заредена със софтуер за създаване на мултимедия) - ми, супер недоклатена история. просто никаква работа не може да се свърши, всичко е с години назад...

Аз го пробвах преди 3-4 години, но явно още са до никъде...

Яка идея, риъл-тайм кернел, много софт, никва файда. Нищо не можеш да свършиш. Нямаше нито един VSTi плъгин, който да работи на Линукс. Юзлес... :thumbdown:

Подлоги (синтбек) за групата, смесване на записи. Но признавам че каквото не ми харесва във софтуера си го оправям/преправям а което ми липсва си го пиша.

Едно време бях Линукс ентусиаст. Впоследствие установих, че Windows (и MacOS за Mac потребителите) са удобните операционни системи в домашна среда, офис, за мултимедийна обработка, като със същия успех обитават и много други сфери. Linux и *BSD ползвам remote за сървърни решения, където е необходима повече стабилност и сигурност. Възможно е у дома да си пусна една трета машина с такава цел, но да го използвам като работна станция - забрави. Освен това, сигурността и качествата на UNIX-подобните OS са най-изразени до X средата, т.е. в конзолен режим.