Jump to content
Българският форум за музиканти

Да поосвежим/ите една кремонка пак за дар?


Recommended Posts

Имате ли струни, момчета? Мога да помогна с един комплект струни Gibson Brite Wires - 9/42 - Безплатно разбира се - само кажете на кого да ги пратя. Или ако дойде тук във Варна за екраниране, ще ги сложа. Както предпочитате.

Транспорта на струните ще поема аз, ако трябва да ги пращам някъде.

GibsonBriteWiresUL.jpg

Редактирано от EAmechaniX
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^

 

^^

 

Супер! И двете ще станат. В такъв случай цялата електроника ще е сребриста тип металик ако мога така да се изразя. Двата сингли предпоалгам са бели, а уилкинсъна беше черен, та ще стане точно както ми е статуса в скайпа в момента - Meal with Grapes :) .

 

Но сребристи рамки, сребристи потенциометри и сребрист бридж ще паснат мисля че добре :thumbdown:.

 

rdg писа и сега ще се разберем с него ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

Работата по грифа напредва! Кленовият фурнир вече е залепен и обрязян по контурите на грифа!

До няколко дни се надявам,че ще успея да напрявя маркиравката и да нарежа скалата!

Ето малко снимки:

http://s156.photobucket.com/albums/t2/Smar...itar%20Rebuild/

 

Феникс, жалко, че се отказваш от преамп! Звукът наистина ще е по добър! А пък и Фендер Стр. изяви желание - ако все още го има не му чупи хатъра - нека да го направи, няма да съжаляваш!

И още, защо искаш главата на грифа да остане натурална? Това не е добра идея - дори да се лакира естетически няма да изглежда добре!

 

Относно рамките за сингълите - няма да е проблем да се направят две копия на старите! Имам черна и бяла пластмаси на лист с дебелина 2 мм - ако на някой му се играе и желае да ги направи да се обади!

 

Има ли желаещ да лакира грифа? Аз съм поел ангажимент за маркировката, лакирането на фингърборда и прагчетата, а от там нататък?Ще направя и капачката за прикриване гайката на тръсрода! Цветът и, този на рамките и другите пластмасови части е задължително да е еднакъв - иначе циганията ще е пълна!От друга страна е добре този цвят да е контрастен с цвета на тялото!

 

За сега не се сещам за друго!

 

Поздрави,

 

Петър

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

BassTraffic Значи със сигурност взимаме потенциометрите (два, 500к, както каза smartpeter) и жака. За прагчетата ми е интересно да чуя наистина какви импликации имат. Иначе ако нямат някакъв ефект съм за медиум.

 

Запазвам 2 потенциометъра А500К (логаритмични) и жакче.

Шо се отнася до праговете размера, който предлагам е в стнадарта Medium Jumbo.

 

К. Димитров

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да се използват рамки за синглите като оригиналните е лудост! Няма по-зле изглеждаща китара от Кремона с такива неща по нея. Според мен трябва да се запълнят и за да залепи фурнир(венир) върху лицето на китарата или да се сложи страт-ски пик-гард, зада има някаква естетика все пак. Нали идеята бе да се обнови китарата и да се направи по-добра, защо да се повтарят конструкционните грешки на Кремона тогава?

Това не е заяждане, просто изказвам мнение.

 

п.п. Ако никой няма наличен, ми се иска да се смени струнника, ама много. Свирил съм на такова нещо и знам че е ужасно неудобно и грозно при това. Ако някой има за продан и/или е съглаен с мен - аз бих добавил и 20лв. освен другите неща в тази насока.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:)

Супер вървят нещата!

 

Аз съм твърдо да се запълнят колкото е нужно старите дупки и да се ползват рамките на HRS - супер яки са!

Освен това съм съгласен, че главата ще изглежда по-добре, ако е с цвета на тялото. Предполагам грифа ще го (боядиса и )лакира този, който ще се занимава и с тялото.

Нека да сложим и предусилвателя, пък ако не го кефи човека - off ;)

Подкрепям и edgecrusher за ново мостче.

 

Ето списък на частите:

-двоен адаптер - наличен - при мен

-единични адаптери - налични - при fernandes

-ключове - налични - при мен

-прагчета - под въпрос до изясняване на размера (евентуално от BassTraffic)

-рамки за адаптерите - налични - при HRS

-потенциометри и жак - налични - при BassTraffic

-превключвател за адаптерите - не е наличен

-нов мост - не е наличен

-капачки за потенциометри (светъл хром) - не са налични

-струни - налични - при EAmechaniX

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи сега забелязвам едно много яко разминаване ...

Всички части от хардуера и електрониката за в различни цветове финиши.

Единия адаптер черен, другите бели (мисля?)

Рамките златисти, ключовете черни, за бриджа и капачките на потенциометрите се говори за хром... Няма ли да стане много шарена работата? То важното е всичко да е здраво и работещо, но все пак...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Рамките са никелирани, но явно от снимката не си личи много.

Колкото до капачките за сингли - имам черни такива, но не са разпробити отгоре. Ако пикъпите отгоре са равни това няма да е проблем, ако не са ще трябва да се разпробият. Това също не би било проблем според мен :)

 

Централния разпределител на проекта да ми пише едно л.с. да се разберем къде да пратя рамките и евентуално капачките за сингли.

 

Още нещо за допълване към списъка с части са винтовете за монтиране на хардуера. Това е важен детайл и не бива да се пропуска, камоли да се ползват такива от железарията. ;)

За съжаление с винтове не мога да помогна, но в София се продават такива. Мога да дам координати на магазина но не тук директно, за да не се окаже че му правя реклама.

 

Айде момци действайте :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами ще се опитаме да сведем нещата до черни адаптери, светъл хардуер по тялото (мостче, рамки и врътки) и черни ключове.

 

HRS, задръж докато изясним кой ще ръчка тялото, понеже рамките ще са му нужни. Друг вариант е да му дадем точни размери, но по-добре направо с тях.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мога да предложа нов черен нът с размери 43мм дължина и 6мм ширина в основата. По принцип е за LP китари, но може да пасне и тук.

33514534.JPG

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами ще се опитаме да сведем нещата до черни адаптери, светъл хардуер по тялото (мостче, рамки и врътки) и черни ключове.

 

HRS, задръж докато изясним кой ще ръчка тялото, понеже рамките ще са му нужни. Друг вариант е да му дадем точни размери, но по-добре направо с тях.

 

Черни на цвят ключове и светъл мост на тялото не е добра идея!От естетична гледна точка металните части по една китара трябва да са с еднакъв цвят, същото се отнася и за пластмасовите!!

 

Поздрави,

 

Петър

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предполагам имаше AXE имаше предвид светли ключове, никога не е ставало дума за черни. Мисля че е просто грешка :drummer:

 

Иначе да - светъл хардуер и черни адаптери. Имам вече една такава китарка и си изглежда перфектно (само рамките й са черни)

 

My%20Guitar.JPG

 

 

В случай, че синглите са бели и няма други - бели ще бъдат. Има си древна китайска поговорка :lol: - на харизан кон, зъбите не се гледат. В крайна сметка не правим произведение на изкуството. Ако няма черни - бели. Живи здрави :coolp:

 

Относно преампа, при този натиск... :D ми да вземе да го направи колегата. Мене не ми... ъм пречи :) .

 

RDG ми писа и като се разберем двамата с АХЕ, ще продължи нататъка. Нещата вървят супер за сега, мерси на всички!!!

Редактирано от Fenix
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема всъщност е, че все по-често се гледат зъбите на харизаният кон..., както казва един френд - той си знае кой. :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, малко :cheers2:

 

мислех да пускам нова тема, но май няма да има смисъл. в момента поправям същия модел Кремона на един приятел. сменям и цялата електроника, но изпитвам невероятни затруднения със свалянето на суитч-а, който е някакъв 5 степенен ротационен (което е странно, зашото китарата няма hum canceling когато е поставен на позиция 2 или 4). въпроса ми е как точно да сваля този суитч (с дърпане не става имам чувството, че ще счупя китарата по-скоро):

 

SN854030.jpg

 

и също така моля някой да ми помогне да разгадая изходите на този суитч:

 

SN854032.jpg

 

не съм виждал никога до сега такъв. гугъл също май не е. това което искам да направя е най-проста схема на 3 sc 1 vol 1 tone за страт.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.