Fenix Отговорено Април 6, 2009 Автор Share Отговорено Април 6, 2009 Ъм ахъм.. това че не четете постовете ми не значи, че няма координация! Просто явно само аз се координирам сам... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AXE Отговорено Април 7, 2009 Share Отговорено Април 7, 2009 Имам комплект сингли, свалени от Squier Strat. Ако вършат работа, ги дарявам за каузата Аз също смятам, че тези ще са доста по-добре от орфейските, така че ги взимаме Запази ги, пък като дойде време ще те намерим Мерси и на останалите кандидат-донори Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
edgecrusher Отговорено Април 12, 2009 Share Отговорено Април 12, 2009 ^Понеже тръгвам утре все пак ...да разбирам ли от горенаписаното че няма да се ползват хъмбъкери? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AXE Отговорено Април 12, 2009 Share Отговорено Април 12, 2009 Не, не, HSS се разбрахме. Т.е. взимай го Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Април 12, 2009 Share Отговорено Април 12, 2009 Аз имам един единичен, свален от китара Peavey (от най-евтините модели) от bridge позицията. Мога да го даря, ако все още е нужен след офертата на fernandes Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fender_str Отговорено Април 12, 2009 Share Отговорено Април 12, 2009 От Варна до София мисля, че ще пратя китарата по приятел който често пътува за да не се дрънка по куриери Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
liquid_death Отговорено Април 13, 2009 Share Отговорено Април 13, 2009 Мхм, и аз мога да помогна с транспорта по линията Варна София в двете посоки Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fender_str Отговорено Април 13, 2009 Share Отговорено Април 13, 2009 Не се бях сетил Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AXE Отговорено Май 16, 2009 Share Отговорено Май 16, 2009 Такааааа, малко да раздвижим темата! След една бира с Денчо и една разходка онзи ден, ето какво има тук: Сега очаквам smartpeter да ми прати ЛС с контакти, за да му я пратя за преглед. Освен това fernandes може да направи същото, за да му свия два адаптера Мисля че тези са най-читавите от всички предложения. Очакват се още предложения относно външния вид и изпълнението му Засега май е това. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pioneer 306c Отговорено Май 16, 2009 Share Отговорено Май 16, 2009 много голям екшъна бе Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fender_str Отговорено Май 17, 2009 Share Отговорено Май 17, 2009 Не съм сигурен но от снимките които виждам може и да се смъкнат струните надолу? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fenix Отговорено Май 17, 2009 Автор Share Отговорено Май 17, 2009 Екшъна е висок, най-вече защото, праговете над 15то са изпилени на първите струни и ако са по-ниско струните, някои съвсем ги няма (примерно 18то прагче не мож го изсвири) Иначе може... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
smartpeter Отговорено Октомври 13, 2009 Share Отговорено Октомври 13, 2009 Здравейте, Китарата е вече при мен, разглобена е и може да се почва работа по възстановяването и подобряването и! Подробни снимки: http://s156.photobucket.com/albums/t2/Smar...itar%20Rebuild/ Ето накратко моите впечатления и това което ще е минимум необходимо според мен да се направи: Гриф -изработен от бук: - На ширина в допустими граници - 42,5/55,5 мм, доста дебеличък - задължително изтъняване! - Фингърборд -бук - направа на нов 15-16 инча "модерен" радиус а отгоре кленов фурнир за по добър вид! !- Скала - първите четири нарязани жлеба съответстват на тази с 647,7 мм(25,5 инча) дължина, от там нататък започва прогресивно увеличаване на разстояниятя като при жлеба за последното прагче има около 3мм разлика в полза на скалата на грифа. Налага се пренарязване. Новата скала ще е с дължина 647,7 мм(25,5 инча)! - Нова маркировка на фингърборда - отгоре и отстрони - Прагчета - не излеждат добре -поставяне на нови от сребърно-никелова сплав! - Ключове - имат малки луфтове, но работят добре- евентуално могат да останат. - Тръсрод - учудващо!!! - работи. - Мост - изработен от пластмаса, в добро състояние - може да се използва. Тяло - Изработено от чам: - Налага се леко дообработване, заобляне на няколко места , сваляне на старото покритие и прелакиране! - Адаптери - много зле, два от тях се разпаднаха още при демонтирането - задължително поставяне на нови - SSS или HSS конфигурация! - Рамки за последните - счупени - могат да се изработят нови. Ако ще се постовя Н адаптер ще трябва да се намери и съответната рамка! - Eлектроника - също като адаптерите - изцяло нова! - Изрез за електрониката - разширяване за преамп и съответната захранваща батерия! - Нов капак за изреза за електрониката и изрез в тялото за последния за да е на едно ниво с гърба на китарата! - Мост - основа от мека стомана, седла от месинг. Ако ще се ползва последния се налага сваляне на старото и покриване с ново галванично покритие и нови винтчета за регулиране височината на струните! Другата алтернатива е нов фиксиран мост с разстояние 52,5 - 53 мм между 1-ва и 6-та струна! - Втулки за анкериращите топки на струните - в добро състояние, могат да останат. - Бутони за ремъка - изглеждат запазени - също могат да останат. Предварително се извинявам ако съм пропуснал нещо важно! Както споменах по горе китарата е вече напълно разтлобена. Грифът остава за сега при мен, координаторът да поема грижата тялото да заминава за по нататъшна обработка - доколкото си спомняв RDG Дизайн изразиха желание! Подканям от свое име всички желаещи да вземат участие в проекта - с мнение, материали, части , работа, куриерски услуги и т.н! КАКТО И ПРЕДИ ОТНОВО ДЪРЖА ДА ОТБЕЛЕЖА, ЧЕ ВСИЧКО ИЗЛОЖЕНО ПО ГОРЕ Е МОЕ ЛИЧНО МНЕНИЕ И НЕ ГО НАЛАГАМ А ГО ИЗКАЗВАМ! АКО НЯКОЙ ИМА ДРУГО ТАКОВА НЕКА ГО ИЗКАЖЕ А НЕ ДА ПРАВИ ЗАБЕЛЕЖКИ, ЧЕ НАЛАГАМ СВОЕТО! И моля пак от свое име-без несъстоятелни изказвания по темата - това което сега "модерно" се нарича "СПАМ"! Поздрави, Петър Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fenix Отговорено Октомври 13, 2009 Автор Share Отговорено Октомври 13, 2009 Супер! АХЕ се накани ще пиша на РДГ, не съм го виждал из форума скоро. Ако не стане - ще търсим друг. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 13, 2009 Share Отговорено Октомври 13, 2009 (Редактирано) Някои въпросопредложения от мен: Здравейте, Гриф -изработен от бук: - На ширина в допустими граници - 42,5/55,5 мм, доста дебеличък - задължително изтъняване! Искрено се надявам каналът за шиша да не е твърде дълбок - Фингърборд -бук - направа на нов 15-16 инча "модерен" радиус а отгоре кленов фурнир за по добър вид! Моето предложение е главата отпред да се боядиса със същия цвят като тялото, а фборда да си остане натурален. Предполагам предлагаш употребата на фурнир за да не личат старите канали и да се избегне необходимостта от направа на нов фингърборд. - Прагчета - не излеждат добре -поставяне на нови от сребърно-никелова сплав! Може би супер джъмбо H1.3мм/W2.8мм Редактирано Октомври 13, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts