MadCow Отговорено Февруари 28, 2009 Отговорено Февруари 28, 2009 (Редактирано) Извинявам се за критиката, но тук никой не споменава стилът музика в който свири. Съгласете се, че едни процесори са добри за хеви метъл, други за джаз и трети за кънтри. Мисля че към препоръките трябша да върви и задължително в за какъв стил е добър процесора. Аз мога да кажа специално за хеви метъл най-добро впечатление са ми направили евтините процесори: - V-amp - според мен той направен специално за рок и метъл.за о - Line6 - аз в момента ползвам такъв и съм супер доволен. Незнма колко хора знаят, че ако имаш що-годе добър компютър можеш да имаш POD за 250-300 лв. Аз ползвам http://line6.com/toneportkb37/. Това е мулти интерфейс, който представлява едновременно звукова карта, миди клавиатура и ефект процесор. Цената му е около 300 лв. за още $99 си купупих ъпгрейд, които ми дава всичко, което го има и в професионалния POD. Има и по-евтини интерфейси които излизат около $100 + $100 за упгрейда и получавате за $200 доста добър процесор за рок и метъл - за бас, китара и вокал. Недостатъка е единствено това, че всичко минава през процесора на компятъра т.е. трябва да имате копютър с добри параметри, но ако вече го имате това е доста добър вариант. Аз лично си играх доста и успях да докарам звук почти едно към едно като Annihilator и Savatage, Stratovarius. Пробвал съм всякакви други софтуерни плъгини, но никой не може да се сравни с този. А ето какво може да направи човек който наистина знае какво прави Редактирано Февруари 28, 2009 от MadCow
Orion Отговорено Февруари 28, 2009 Отговорено Февруари 28, 2009 А ето какво може да направи човек който наистина знае какво прави Ама иначе има бая гиър зад него...
MadCow Отговорено Февруари 28, 2009 Отговорено Февруари 28, 2009 (Редактирано) А ето какво може да направи човек който наистина знае какво прави Ама иначе има бая гиър зад него... Специално за първиа клип китарата отива в ПОДа а от там директно в компютъра. Нищто друго не се ползва. Редактирано Февруари 28, 2009 от MadCow
Hillbilly Отговорено Февруари 28, 2009 Отговорено Февруари 28, 2009 (Редактирано) от 15 ватова въшка мощен саунд няма как да се изкара.. я па ти..15 в лампа в кабинет 4 х 12 надвиква и силов барабанист.(даже се намалих,да-ге) Редактирано Февруари 28, 2009 от Hillbilly
bobikosatkata Отговорено Март 1, 2009 Отговорено Март 1, 2009 Аз имам процесор GT-8 ,но откакто си взех лампов усилвател, не съм го и помирисвал.Скромното ми мнение е,че "камиончетата" са много по-нагледни и удобни за управление т.е. са по-удачни за начинаещи.Процесорът е за хора, които знаят какво искат и знаят как да го постигнат.Естествено и за такива търсещи компактност.Много лесно е за начинаещ,да се изгуби в безкрайните варианти,които предлага процесора. По-добре си вземи 1-2 "камиончета" и се скъсай докато разучиш всичките им възможности поотделно и в комбинация.Пробвай всичко където и когато ти попадне, и с времето ще си изградиш вкус.Аз сега съм с хорус, дилей и тунер. Това ми стига. Едно уа-уа в бъдеще ще ми дойде добре, май. За запазване на чистотата в българския език,(на която май не се набляга в училище напоследък),ще обърна внимание на ChordSto,че се пише "Сбъдна","УредЯ" и "свирЯ".
Heartman Отговорено Март 2, 2009 Отговорено Март 2, 2009 Абе хора имашее тука едно мнение на един човек модератор ,да не се разливат нещата във въпроса "кое е по добро процесор или камиончета?" естествено никой не го е взел предвид и всички си изказват собствено мнение ,а човека всъщност пита за избор между процесори.Моето мнение е че за начало може да си вземеш процесор,защото има доста ефекти в едно и не е толкова скъп като цена,а след това като пробваш ефектите и си харесаш определен звук за нещата които свириш може да минеш към камиончета,щото са по-добри като качество(лично мнение)Та това е на пръв поглед не е толкова сложно.Вече след като занеш с какви кинти разполагаш ще си прецениш какво търсиш така че да те удволетворява.Моите 5 стИнки Честита баба марта и повече рокендрол!!!
doncholito Отговорено Март 2, 2009 Отговорено Март 2, 2009 Здравейте, нека да ползвам темичката за да попитам и аз нещо. Какво мога да очаквам от следното процесорче - Korg AX10G. Начинаещ съм, ако успея да го взема ще ми е първият процесор, на който ще свиря. Стилове, които ме влекат - Метъл, хеви метъл . http://www.musiciansnews.com/guitars/73/ko...ing_pedal.shtml
Baby Thomas Отговорено Март 2, 2009 Отговорено Март 2, 2009 от 15 ватова въшка мощен саунд няма как да се изкара.. я па ти..15 в лампа в кабинет 4 х 12 надвиква и силов барабанист.(даже се намалих,да-ге) Същото е при мен с 5W въшката и 112 кабинет. То зависи и от помещението, де. Нашето е към 25-30 м2, в по-голямо ще клекне. Но определено вади истински як китарен саунд, който в микса е просто разкош!
Vynyl Sky Отговорено Март 2, 2009 Отговорено Март 2, 2009 (Редактирано) Помисли върху следното: от 9:28 мин. видео, пича върти копчета 8:05 мин. Така ще е и при теб. Ти избираш дали да въртиш или да свириш. Редактирано Март 2, 2009 от Vynyl Sky
Evtim Djerekarov Отговорено Март 2, 2009 Отговорено Март 2, 2009 (Редактирано) E, така ще е само първите няколко пъти! Нека разграничаваме действителността от най-лошия случай. Редактирано Март 2, 2009 от Evtim Djerekarov
Vynyl Sky Отговорено Март 2, 2009 Отговорено Март 2, 2009 E, така ще е само първите няколко пъти... ... докато не го продаде, щото нещо не го кефи и не му звучи реалистично през колонките на компа или директно в пулта на първия си лайф с бандата. И защото като го настрои вкъщи и пред огледалото е новия Steve Vai, в репетиционната ще се чуди как така той нищо не е пипал по настройките, а звука му е кофти - познато, нали? Пичът пита какво мислим за процесорите и мисля, че е редно да се вслуша в мнението на хора, които свирят активно и често се сблъскват с тези проблеми, а и са сменили доста апартура и имат директно представа. ...Ти примерно като си начинаещ - вземи едно Уа, едно ехо и един драйв (ако усилвателя ти няма) разцъкай ги хубаво, после ги продай, вземи други и така. Ако взимаш качествени неща дори и на старо те ще си държат цената. ... Абе търсенето на добър звук е много сложен процес. Малко са хората, можещи да се похвалят с това. За това колкото повече неща пробваш - толкова по-добре... Хей с това съждение мисля, че темата може да се затвори. ChordSto, нали още четеш? Евала, musicman, много точно казано!
Evtim Djerekarov Отговорено Март 2, 2009 Отговорено Март 2, 2009 (Редактирано) ... докато не го продаде, щото нещо не го кефи и не му звучи реалистично през колонките на компа или директно в пулта на първия си лайф с бандата. И защото като го настрои вкъщи и пред огледалото е новия Steve Vai, в репетиционната ще се чуди как така той нищо не е пипал по настройките, а звука му е кофти - познато, нали? То в репетиционна, особено при начинаещи всичко звучи кофти. Ако въпросът е по-скоро "да се чува", то по-добре човек да стане пиколо флейтист, не китарист. А това с "непознатият звук в репетиционната" все едно не важи за педалчетата.... При това пак изключваш възможността все пак да го кефи, да не го продаде, както и да си има мониторни или хубави хай-фи колкони вкъщи. Аз съм чувал банди като "Реванш" да правят много по-приемлив звук с GT8 на живо, отколкото други групи(бих казал голяма част от клубните групи въобще) правят с много хубави и скъпи ампове. Мисля, че пак се получава насаждане на полуверни неща. Разбира се, човек трябва да се научи как да работи с процесорите, но това е освен всичко останало и въпрос на интелигентност. При едни е повече, при други по-малко. Аз лично не смятам, че цифровите модели на педалчета, примерно, в по-скъпите процесори са по-лоши с нещо от самите педалчета. Като не знае как да работи човека с процесора, ще си пусне една симулация на бос СД1, металзон и т.н. и ще си свири така. После кеф му и ефекти, модулации, ампове и др. Колкото до опита и активното свирене - не обичам да преиначавам нещата - аз лично рядко свиря с хора и по-скоро имам нагласата, че трябва да съм вътре в музиката, а не да се чувам над нея на всяка цена. Осен това не съм голям солист и мисълта за "китарно лидерство" по-скоро предизвиква в мен смехотворни асоциации и извиква спомени от тийнейджърството, отколкото ми е някаква маниакална цел. Иначе за хубавото звучене на китарата, мисля че самата китара често е по-определящ фактор, отколкото конкретната техника(стига да не говорим за твърде евтина и зле звучаща техника). За качеството на свиренето - ясно - то е най-важно. Ако под "човек с много опит и активен свирач" имаш предвид себе си, ще се радвам да ме поканиш да послушам вашата група, да оценя как звучат китарите, но не само те, а как звучи и вокала, барабаните - цялостната музика и как конкретно китарата се вписва в нея. Само така може да се оцени кой колко опит има и колко активен и музикален свирач е. Другото са празни приказки. Редактирано Март 2, 2009 от Evtim Djerekarov
docc Отговорено Март 2, 2009 Отговорено Март 2, 2009 ...Мисля, че пак се получава насаждане на полуверни неща.... ....Колкото до опита и активното свирене - не обичам да преиначавам нещата - аз лично рядко свиря с хора ... ....Ако под "човек с много опит и активен свирач" имаш предвид себе си, ще се радвам да ме поканиш да послушам вашата група, да оценя ... ...Само така може да се оцени кой колко опит има и колко активен и музикален свирач е. Другото са празни приказки. Ник'ъф comment!
Evtim Djerekarov Отговорено Март 2, 2009 Отговорено Март 2, 2009 (Редактирано) Е, бих могъл да цитирам анонимно и мнения на съфорумци, които са уважавани из форума като музиканти, но не искат да влизат в безмислени спорове. Пък и от comment нема нужда. Всеки гледа от неговата си камбанария. Редактирано Март 2, 2009 от Evtim Djerekarov
docc Отговорено Март 2, 2009 Отговорено Март 2, 2009 Пък и от comment нема нужда. Всеки гледа от неговата си камбанария. Не нужда, ами смисъл нема! 'Щото - "Камбанария нема - на Господ се прави!" .
Recommended Posts