Jump to content
Българският форум за музиканти

bobikosatkata

Members
  • Мнения

    31
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от bobikosatkata

  1. bobikosatkata

    Amp Shoot-out

    Пък другия път,ако вземете и да запишете нещо, предполагам, че никой съфорумник няма да ви се обиди И без това на пръсти тук се броят хората, които могат да си позволят по-скъпичка техника! Поне да й се порадваме отстрани! УСПЕХ!
  2. Евтим се опитва да спести на човека тези няколко години, които доста от нас са загубили, докато се опитват да открият истината за звука на "големите". Но аз съм убеден, че когато сам си поблъскаш главата, тогава разбираш най-добре за какво иде реч! Така че,моят съвет към автора на темата е :вземи едно от двете,(без значение кое) и наблегни на уроците по български!
  3. Албумът на Дер Хундс,вече може да се закупи в Музикален магазин SMF ( София ул. Уилям Гладстон No 30 A) - "Blue Animals" и в клуб Строежа - "Blue Animals"
  4. На берингер к'вото и да вземеш-все ще сгрешиш(според мен). Ако има някой,който е спец по тая марка,нека каже.
  5. ^Предполагах,че е така, но от опит ти казвам - не се нахвърляй на мощен амп.Най-готиния звук изкарва ампа,когато е усилен между 70 и 90 % от мощността му.Това означава за 100 ватов амп - 70-90 вата. Но изпрасквайки тая мощност на сцената,не знам барабаниста ти какво трябва да прави,за да те надвика Все пак в нормален клуб всички минавате през централно озвучаване и то е, което дава истинските ватове! На мен лично никога не ми се е налагало да усилвам 50 ватовото си комбо (вярно-лампово) повече от 40-50 % ,за да се чувствам комфортно на сцената.А знам,че силата му е доста по -нагоре! За репетиции да не говорим-там са необходими още по-ниски нива! Та това е всеобщо заблуждение сред китаристите( в БГ),че мощният амп прави по-добър звук.Добре подбрания прави такъв! С две думи - 100 ватов амп ти трябва ,ако ще свириш поне в зала Фестивална,ако ли не-сам ще се убедиш,че съм прав.Аз моя ФМ212 не съм го усилвал повече от 5.
  6. За какво ти трябват тия ватове-сериозно питам?
  7. ^Притежавам въпросния амп и не бих се изказал толкова крайно.За цената си има не кой знае какъв драйв канал,но пък според мен сносен чист канал.Така и не го провах с някое хубаво камионче да видя какво ще изкара,защото малко след като го купих,си купих изцяло лампов амп .Пък и във форума доста често има оферти за него втора ръка. Истината е (ПОВТАРЯНА 1000 пъти) - иди и пробвай!!!
  8. При всичкото ми уважение към Metalhammer темата намирисва,ама като гледам колко отговори има-евала! Не знам, ама аз сега слушам Little Wing в изпълнение на Stevie Ray Vaughan и се насирам... Little Wing
  9. Е това ли намери точно да пуснеш? Може би това си искал -
  10. Пич, с такива дълбоко закодирани послания само можеш да объркаш горките ни съфорумници.
  11. bobikosatkata

    МАНИФЕСТ

    Тоя манифест звучи уж като съвети за по-начинаещи - какви грешки да не допускат. Но като се замисля, аз повечето от тези неща ги знам от собствен опит (тук са просто добре формулирани). А ако ги бях прочел преди доста време, повечето от точките нямаше да им обърна внимание. Искам да кажа,че с годините човек сам достига до тия синтезирани изводи. Но докато е млад, трябва да пробва, за да се убеди в правотата им.
  12. bobikosatkata

    Thomann.de

    ^Малеее.... Ти го изкара филм на ужасите. Поне 10 пъти съм ходил на въпросната митница,(а и стотици други хора всеки ден) и чак такъв ужас не съм преживявал. В казармата май беше малко по-гадно... Но по темата-за въпросната мизерия трябва да се сърдиш на милата ни татковина и в частност - на Български пощи. Предполагам,че митницата в Берлин не изглежда по този начин. А иначе бюрокрацията си я има навсякъде-къде по-експедитивна, къде - не. От Томан съм поръчвал няколко пъти неща с най-различни цени, тегло(до 31 кг) и габарити. И винаги са минавали през тая митница-няма как. Досега нямам никакви оплаквания от Томан, така че за мен пичовете вършат работа.
  13. ^ Не си спомням точно за Prety Noose, но със сигурност е на My Wave, The day I tried to live, Seasons(Chris Cornell) и други. За това какви комплекти използват, аз предполагам, пък и съм чел някакви интервюта с Ким, че ползват нормален комплект. Даже мисля, че беше споменал 10-ка с хеви ботъм. Просто ги малтретират докрай. Сега като се замисля, аз съм пробвал неведнъж всичките им настройки ,с коити съм се сблъскал,(а те не са малко) и никога не съм късал струна.
  14. ^^ Това с обръщането на конатаката го знам.И тогава, (преди да дойде феята ),го пробвахме ,но не помагаше. Аз затова съм в недоумение.А все пак съм завършил електро-техникум едно време. Не че после съм се занимавал по специалността,ама...
  15. ОК! Това с контакта го разбирам, но има ли вероятни други причини да те удря ток. Преди време имах проблем докато свирех на китара и пеех,от микрофона ме ловеше яко. Впоследствие без да правим нищо по контактите,проблемът изчезна. Може би нещо по апаратурите сме променили-не се знае при нас кой какво прави. Може пък и някоя добра фея да е минала да ни оправи контактите, докато ни няма-знам ли Ако е от контактите все пак, трябва да се обърне фазата. Правилно ли съм разбрал?
  16. Не знам,но аз съм настройвал китара с нормален комплект струни така. 1-ва и 6-та струна са ясни.Останалите са: 2-ра и 4-та нагоре до Е, 3-та и 5-та надолу до Е. Най-тягостно е за 2-ра струна Звучи доста обемно!
  17. Много просто-навсякъде е прието да се изписват от най-дебелата към най-тънката струна т.е. EADGBE за стандартната настройка. Но по-интересното,което исках да споделя, е най-странната(за мен) настройка-а именно на Soundgarden."Mind riot" се казва песента и китарата се настройва: ЕЕЕЕЕЕ По принцип тия пичове не си поплюват и експериментираха здраво със строевете,докато съществуваха. Ето още няколко техни,които си спомням веднага,(въпреки че те признават,че доста са крали от кънтрито): EEBBBB BADGBE CGDGBE DGDGBE DGDGBC и много други.
  18. bobikosatkata

    Guitar Effects

    Аз имам процесор GT-8 ,но откакто си взех лампов усилвател, не съм го и помирисвал.Скромното ми мнение е,че "камиончетата" са много по-нагледни и удобни за управление т.е. са по-удачни за начинаещи.Процесорът е за хора, които знаят какво искат и знаят как да го постигнат.Естествено и за такива търсещи компактност.Много лесно е за начинаещ,да се изгуби в безкрайните варианти,които предлага процесора. По-добре си вземи 1-2 "камиончета" и се скъсай докато разучиш всичките им възможности поотделно и в комбинация.Пробвай всичко където и когато ти попадне, и с времето ще си изградиш вкус.Аз сега съм с хорус, дилей и тунер. Това ми стига. Едно уа-уа в бъдеще ще ми дойде добре, май. За запазване на чистотата в българския език,(на която май не се набляга в училище напоследък),ще обърна внимание на ChordSto,че се пише "Сбъдна","УредЯ" и "свирЯ".
  19. ^За по бира съм винаги готов
  20. ^Не се обиждай!За твоята работа съм чел само много добри отзиви.Но имам малко бебе,доста съм зает и за съжаление нямам никакъв път към Пловдив .Но знае ли човек...
  21. Явно е,че има конкуренция в тая област.Това при всеки случай е добре за потребителя,но аз в крайна сметка,от толкова недомлъвки така и не разбрах,в чий ръце да оставя електо-акустичния си Ovation. Забелязах,че се споменават Христо Георгиев,Валери Градинарски и Диката(обаче в Пловдив),като добри лютиери. В случая парите не са проблем, важно е качеството и съм далеч от идеята за каквато и да е било рекалама на някого-100 % чист интерес!Споделете опит,МОЛЯ!
  22. Така като гледам,май на никого не му се е налагало да сменя прагове от 3-4 години насам Ще съм благодарен,ако някой сподели малко по-нова информация,за кадърни лютиери от София.На моят Ovation (електро-акустичен) доста са му се поизпилиха прагчетата и се нуждае от доктор!Рових се във форума,но не намерих мнение след 2006 г.Благодаря предварително! И още един въпрос - има ли по-износоустйчиви прагчета
  23. Този риф не е най банален,а най-изхабен от употреба.Сигурен съм,че за поне половината от вас това е било първото нещо,което сте научили да свирите на китара.Или поне за мен беше така Годината май беше 1983 Другата половина,предполагам са почнали с Nothing else matters на Metallica.
  24. Fenix, ще ми кажеш ли откъде ги купи тези кабелчета: GHS Power Supply Cables Благодаря предварително!
  25. Така е-за съжаление Защото в България и без това няма достатъчно магазини за музикални инструменти!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.