musicman Отговорено Февруари 24, 2009 Отговорено Февруари 24, 2009 Нека да не превръщаме темата педалчета срещу процесори. Човека пита нещо конкретно. Какво да си купи за 200 - 300 лв. Дайте да не го пращаме за гиър над 2000$ и то в щатите. Който има да каже нещо да се съобрази с това, което може да се намери тук за тея пари.
Slacoth Отговорено Февруари 24, 2009 Отговорено Февруари 24, 2009 Ако трябва да базирам съвет върху моят опит той ще бъде такъв: Процесор: от евтините съм ползвал ZOOM 505, ZOOM 5052, KORG, DIGITECH RP70, като последният според мен беше най-добър като звучене, но и ZOOM 5052 не беше лош.Много са евтини - по 150 лв са нови. Имал съм и доста по-скъпи, но не са за тая тема. Ефекти: от евтините препоръчвам марката GLX, имал съм DS100 и DD50, които не отстъпват на BOSS по нищо. DS100 е по-добър от Metal Zone, защото става и за сола, а не да звучи като ритнат пчелен кошер. Имал съм един дистър ZOMBIE на ROCKTRONE, звучи супер, но само в мощтна апаратура. Дистъра на Ibanez не ми харесва, много е пластмасов
ChordSto Отговорено Февруари 24, 2009 Автор Отговорено Февруари 24, 2009 Мерси за многото отговори , не мислех че повече от 2ма души ще пишат Така като гледам се получава една хубава дискусия която е безценна за хора който , все още , не са навътре с нещата.Но все пак не е нужно да коментираме само ефтините ефекти кажето по нещо и за по-яките . Да знаем Много ми помогнахте , благодаря на всички , тоя форум рулира !!!!
metalhammer Отговорено Февруари 25, 2009 Отговорено Февруари 25, 2009 За правилно звукоизвличане е необходим аналогов усилвател. Ясно е че има 2 отбора : 1. За начинаещ най добре порцесор 2. За начинаещ по добре аналогово кубе и ефекти. Аз съм от вторите - просто процесора те прави доста мързелив от към самата фразировка - липсва динамика , а и винаги разчиташ че той той звучи с готова бленда и замазва грешките. Не липсват факти за рутинирани музиканти които дълги години ползват процесор заради предимствата му на компактност , и добър набор на много готови бленди - които един ден се връшат на дабрия стар аналогов чейн и почват да се "учат" да звукоизвличат отново (макар че за тях тва е въпрос на бърза адаптация) Моята теза е следната: Начинаещ - аналогов усилвател без натруфени ефекти за да започне човек да звукоизвлича правилно. Напреднал - след като вече има основа - той може да изкара добър саунд и от всеки процесор - защото с нужната рутина ще си настрои блендите да звучат по реалистично и няма да се получи манджа с грозде. И все пак ще цитирам един съфорумник който за съжаление отдавна не пише тук : "аз имам 1 тест за определяне дали ми харесва как звучи усилвател модел Х - плъгвам се, усилвам и ако ми настръхнат топките - добър е! даже и да не ме кефи да свиря с такъв саунд " Тва горното при мене не ми се е случвало с никой процесор. Пътищата до върха са много - върха е само един ! Дерзайте...
Slacoth Отговорено Февруари 25, 2009 Отговорено Февруари 25, 2009 Не искам да обезсмислям темата, но не е ли по-важно да се свири, отколкото с какво. В днешно време, това становище не се приема добре, но наборите знаят какво имам предвид.
Vasil Pavlov Отговорено Февруари 25, 2009 Отговорено Февруари 25, 2009 (Редактирано) ^ Най - сетне някой да го каже. +1 и за Metalhammer обаче. Май истината е някъде по средата - ако човек има хубава апаратура с доста по - голям мерак ще свири и ще се развива. Обаче, сама по себе си, добрата и скъпа апаратура не винаги донася желание за повече свирене, или за това, колко добре звучи един музикант. Това си зависи от него. Редактирано Февруари 25, 2009 от Vasil Pavlov
Zball Отговорено Февруари 25, 2009 Отговорено Февруари 25, 2009 аз ти предлагам да си земеш камиончета на дигитек.Те са ,,аналогови'' поне така пишат за последните им 5 дистара.Земи си примерно 1 дист те са към 60 до 90 лв 120 овердраива 1 ефект друг примерно хорус делаи флангер може да ги намериш в фактор.Ако мислиш да свириш сериозно професионално земи си единствената марка Boss доста скъпи но си заслужават. успех
solo5 Отговорено Февруари 25, 2009 Отговорено Февруари 25, 2009 Ако мислиш да свириш сериозно професионално земи си единствената марка Boss доста скъпи но си заслужават еее, ай ся
Vasil Pavlov Отговорено Февруари 25, 2009 Отговорено Февруари 25, 2009 аз ти предлагам да си земеш камиончета на дигитек.Те са ,,аналогови'' поне така пишат за последните им 5 дистара.Земи си примерно 1 дист те са към 60 до 90 лв 120 овердраива ... а може за почти същите пари overdrive/booster - Firesound на Nikifena. Аз съм с такъв, мисля, че няма човек от форума, който да има такъв и да е недоволен. Всъщност, замисли се, дали изобщо ти трябват тонове ефекти. Мисля си, че за 90% от стиловете можеш да минеш с хубав драйв/дисторшън (зависи, колко тежък стил), едно уа-уа, и ЕВЕНТУАЛНО някой дилей или ревърб (без които пак не е болка за умиране). Друго, което върши хубава работа е Volume Pedal, но и той не е абсолютно задължителен.
Baby Thomas Отговорено Февруари 25, 2009 Отговорено Февруари 25, 2009 ...Ако мислиш да свириш сериозно професионално земи си единствената марка Boss доста скъпи но си заслужават... О, УжасТ! Искрено се надявам никой да не ти повярва!
Vasil Pavlov Отговорено Февруари 26, 2009 Отговорено Февруари 26, 2009 A кое му е лошото на Behringer? А на Squier? А на Кремона? Лошо няма... просто има и по - добри
Slacoth Отговорено Февруари 26, 2009 Отговорено Февруари 26, 2009 Нека не го удряме сега на философия.
Black Bird Отговорено Февруари 26, 2009 Отговорено Февруари 26, 2009 Boss са перфектни. Стига да знаеш за какво ти са.
Slacoth Отговорено Февруари 26, 2009 Отговорено Февруари 26, 2009 ^ и аз подкрепям. А има и нещо друго, от 15 ватова въшка мощен саунд няма как да се изкара...нищо че опитите продължават.
Recommended Posts