Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Тея дни взех, че най-сетне и аз се сдобих с читава звукова карта, по съвет на съфорумците - Audiophile 2694. Малко соленко ми дойде финансово, дори очаквам пряко включване на моята булка :icon_shithappens: . Та, подмених си старата с новата карта, при това сам самичък - дори не мога още да повярвам :hysterical: и тръгвам да инсталирам драйвера. Започва инсталацията, обаче ми се появява съобщение, че софтуерът не е преминал през Windows logo testing бла бла.... и отказва да ми го инсталира.

Що за идиотска реакция на уиндолса и какво се прави при това положение??? :surprise:

• Отговори 31
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено (Редактирано)

Нещо при мен не се получава номерът.

Давам му "Continue anyway", след което буквално за две секунди уж инсталира програмата. А всъщност нищо не е инсталирано....освен read me файла. :hysterical:

Пробвах няколко пъти, но все същата простотия ми прави.

Има ли други вратички?

Редактирано от Polyphone
Отговорено

Оффф, цяла вечер какво ли не пробвах, десет пъти вадих и слагах картата, сменях й слота, ровех се из нета, пробвах разни уж хитринки, за да стане, ама нищо не се получава...

Дайте съвет, колеги!

Отговорено

Дано не съм лош пророк, ама няма начин да не стане - що не пробваш на някой друг компютър и ако пак не тръгне - директно да ти я сменят. Че ми мирише на неработеща карта...

Отговорено
Дано не съм лош пророк, ама няма начин да не стане - що не пробваш на някой друг компютър и ако пак не тръгне - директно да ти я сменят. Че ми мирише на неработеща карта...

Мда, само това не бях пробвал... Мерси за идеята! Отивам да пробвам! :hysterical:

Отговорено

Genuine Windows(оригинален/лицензен) ? Ако не - инсталираи друг.Пробва ли с софтуер за картата , дръпнат от нет-а ?Сигурен ли си , че втория комп не е със същия Windows ?

Отговорено

Пробвах с драйвер дръпнат от нета, все същото.

Windows-ът ми е пиратски. Но наистина и на втория ми компютър е същият.

Отговорено (Редактирано)

Добре, де. След като инсталираш устройството, в "Device Manager" не се ли появява някакво ново у-во в графа "sound, video and game controllers"?

А Windows пищи ли за драйвер, като за пръв път сложиш платката?

Тука каква е хавата:

Цък

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено

В sound, video and game controllers не се появява ново устройство. Но пък всеки път като включа компютъра, Уиндолсът реве, че е е усетил нов хардуер и иска драйвер. А пък междувременно долу в дясно ми се появява съобщение, че дори е разпозната М-Аудиото.

Въобще луда работа.

Отговорено (Редактирано)

Е, по-вероятно ми се вижда Windows да си забравя драйверите след рестарт, в такъв случай.

Можеш да пробваш няколко неща, някои, за които се сещам са:

1. Да си изключиш вградената саунд-карта от биоса(ако имаш такава).

2. Да влезеш в Safe Mode и да изтриеш всички драйвери на предишни звукови карти от device manager.

3. Да качиш друга дистрибуция на Windows.

По принцип XP имаше едни бъгове, че помни до 10 инсталирани устраойства в някакви ключове в регистрите и след инсталацията на 10 саунд драйвера повече не иска(не си чисти ключовете). Предполагам, че е нещо, свързано с това, но не е сигурно.

Като дадеш в "device manager" горе в менютата View->Resources by type, можеш и да провериш дали картата(ако изобщо се появява там), дали не се бие с някое друго натоварено устройство по IRQ.

Редактирано от Evtim Djerekarov