Yves Публикувано Декември 22, 2008 Публикувано Декември 22, 2008 В магазин в Пловдив видях китара B.C. Rich Warlock при това Kerri King Signature модел. Цената е малко над 900лв. Първо ми се види доста ниска, явно обяснението беше, че е правена в Китай. Това ясно. Въпросът е дали правена в Китай означава по-лоши компоненти или просто намалението е единствено от липсата на разходи за труд. Другия въпрос е за кубе. Понеже нямам пари за наистина хубавия Маршал с големи говорители съм принуден да взема едно малко пак Маршалче 15 вата, което обаче вади малко импотентен звук. Та мога ли вместо това кубенце да инвестирам в един приличен процесор, а за звука да използвам усилвател (нормален домашен) и хубави големи колони? В смисъл дали неговият line-in има същите характеристики като тези на кубето и дали ще приема, респективно предава всички честоти от китарата? Защото не знам дали специализираните китарни усилватели нямат разни по-специфични характеристики. Мерси предварително за отговора като най-вече ме вълнува втория въпрос Цитирай
MrDeath Отговорено Декември 22, 2008 Отговорено Декември 22, 2008 Бе май още няма осъдени за купуване на процесор и ползването му в hi-fi усилватели, а има доста такива хора, така че би трябвало да можеш Цитирай
Slacoth Отговорено Декември 22, 2008 Отговорено Декември 22, 2008 (Редактирано) В магазин в Пловдив видях китара B.C. Rich Warlock при това Kerri King Signature модел. Цената е малко над 900лв. Първо ми се види доста ниска, явно обяснението беше, че е правена в Китай. Това ясно. Въпросът е дали правена в Китай означава по-лоши компоненти или просто намалението е единствено от липсата на разходи за труд.Мерси предварително за отговора като най-вече ме вълнува втория въпрос За 900 лв има китари в пъти по-яки от китайски BCRich. Редактирано Декември 22, 2008 от Slacoth Цитирай
Dread Отговорено Декември 22, 2008 Отговорено Декември 22, 2008 Ако на него му харесва тази китара, значи няма по-яки. Цитирай
hed Отговорено Декември 22, 2008 Отговорено Декември 22, 2008 В музикалния магазин в "малкия цум" на пиротска в София има bc rich warlock сток модела, не кери кингския, по-скоро ранно-макс-кавалерския, със стандартната bc rich глава, което според мен е по-якия модел, на половината цена на тоя дето си писал. Да не кажа и по-евтин. Така ще ти останат парички и за кубе, като моя съвет е да вземеш нещо добро ама на старо, отколкото някакви 15-ватови пръцни за стотици левове. Цитирай
abductor Отговорено Декември 22, 2008 Отговорено Декември 22, 2008 Малко си в грешка... Той говори за този модел, а ти за този , който пък ОПРЕДЕЛЕНО не е по-як, както и да го погледнеш. Цитирай
metalhammer Отговорено Декември 22, 2008 Отговорено Декември 22, 2008 Ако успееш да си купиш и малкия маршал и процесор няма да сгрешиш. Важното е да свикват ушите ти с китарен амп и китарна колона! п.с. Вярвай ми саунда на малкия маршал никак не импотентен - има и доказателства из форума . Цитирай
krismana Отговорено Декември 22, 2008 Отговорено Декември 22, 2008 Ами за ампа нищо не мога да кажа, но тоя Би Си Рич за парите си ми се вижда много зле как може китара с болт-он гриф и Basswood тяло да е 900 лв на твое място бих погледнал по-хубаво по другите магазини нищо че там китарите не са с "яките" форми и графики по тях можеби ще звучат 5 пъти по-добре. Просто те съветвам за да не се окаже че след като си я вземеш да и се кефиш 1 седмица и след това като разбереш какво си купил да е късно. Обиколи пробвай различни модели наляво-надясно и гледай най-вече нещата които немогат да се сменят да са качествени ако си купуваш скъпа китара. Надявам се че съм ти помогнал. Успех и като си вземеш да пуснеш някой семпъл да чуем новата ти придобивка Цитирай
abductor Отговорено Декември 22, 2008 Отговорено Декември 22, 2008 (Редактирано) Как така липова китара със завинтен гриф да не може да е 900 лева?!? Ти каталога на Ibanez виждал ли си ? BC Rich така или иначе никога не са били от най-евтините китари, пък и тая е сигнатурен модел с Калер тремоло, хубави адаптери и т.н. Иначе е вярно, че има не по-лоши китари за по-малко пари, но пък като човека иска Warlock Kerry King едва ли има смисъл да го разубеждавате и да му разправяте, че китарата не струва, още повече, че едва ли сте я пробвали. Редактирано Декември 22, 2008 от abductor Цитирай
Yves Отговорено Декември 22, 2008 Автор Отговорено Декември 22, 2008 Ако успееш да си купиш и малкия маршал и процесор няма да сгрешиш.Важното е да свикват ушите ти с китарен амп и китарна колона! п.с. Вярвай ми саунда на малкия маршал никак не импотентен - има и доказателства из форума . Аз процесор рано или късно ще си купя, което и кубе да взема, само че няма да е сега. Но съм максималист в тва отношение и не ми се ще да взимам малкото и след време да го продавам и да купувам голямото и така... Дам, и аз затова реших, че стигат Гитар Ригове и други щуротии и трябва да купувам техника, било то и постепенно. Малко си в грешка...Той говори за този модел, а ти за този , който пък ОПРЕДЕЛЕНО не е по-як, както и да го погледнеш. Ами не, всъщност не е нито единия. Мисля, че имаше и този с червените краски, но специално този, който гледах е чисто черен. Разликата с нормалния Warlock беше, че на мястото на модела пишеше Beast и инлейовете по грифа бяха други. Бе май още няма осъдени за купуване на процесор и ползването му в hi-fi усилватели, а има доста такива хора, така че би трябвало да можеш Е, аз не питам дали има осъдени или дали мога...аз знам че мога и съм го правил. Въпросът ми беше дали има разлика в звука, защото за нетренираното ми ухо това е недоловимо и реших да се допитам до хора с опит Значи да поясня, че нито съм решил това да е моята китара нито никакви подобни неща. Просто си търся хубава китара от среден клас и се спрях на тези, защото са голяма марка, а и уж signature моделите на големите звезди не са случайни инструменти. Тук да кажа, че имаше и V-образен Кери Кинговски, който вече хептен си приличаше на неговия с всичките трайбъли, огньове и каквото там... Нещото, което ме кара да се двоумя е, че за същите пари има Jackson, който пак е с флойд роуз и заключващо устройство само че адаптерите са му Seymour Duncan, докато на тоя Рич кой знае какви са... Въобще приемам всякакви предложения за китари в този ценови диапазон - до около 800-900 лв. Може и малко повече, но да знам, че няма да съжалявам за тях Може би е станало ясно, но целта ми е рок и метъл музика от Рейнбоу и Пърпъл до Пантера и Слеър....и най-много Металика Благодаря на всички коментирали както и на тези, които предстои да се изкажат Цитирай
edgecrusher Отговорено Декември 23, 2008 Отговорено Декември 23, 2008 Много си е хубав БС Рича, въпреки че не струва дори и 900. Имам такъв и забивам по концерти редовно с него. Не се имам за профи, но съм посвирил няколко години и съм пробвал няколко китари вече. Цитирай
BWC Отговорено Декември 23, 2008 Отговорено Декември 23, 2008 Навярно си глредал във Филхармонията както и аз . Бих те посъветвал да минеш през РФ то . Там бях наскоро и хората споменаха че един Джаксон е леко отраскан и от 1000 ще стане 900 лв. а е с ЕМГ и флойдове . Цитирай
Baby Thomas Отговорено Декември 23, 2008 Отговорено Декември 23, 2008 Колко "флойдове"? Пипах един "Джаксон" за хиляда и малко лева, тотално дърво беше. Аз бих си взел китарка за около 500 лева и по-смислено комбо. И естествено без проц! Цитирай
hed Отговорено Декември 23, 2008 Отговорено Декември 23, 2008 Малко си в грешка...Той говори за този модел, а ти за този , който пък ОПРЕДЕЛЕНО не е по-як, както и да го погледнеш. Не съм в грешка и не говоря за този модел който ти си посочил. Говоря за ТОВА и не можеш да ме убедиш че керикингската позьорщина е по-добрата китара от тия двете. Защото това е оригиналния модел warlock още от 80-те както си е бил. С оригиналната глава, без флойд роузове рогчета и глупости. Що се касае до адаптерите, оригиналните bc rich адаптери са много добри, и хъмбъкърите и сингъл койлите. Не са популярни защото и китарите не са (имам предвид в бг). Цитирай
Pandemonium Отговорено Декември 23, 2008 Отговорено Декември 23, 2008 Опа, колега. Оригиналните адаптери на БС Рич са пълен шит за мен. Докато не смениш с ЕМГ не звуква. Освен това китара от този клас, има само яка форма. От там нататъка можеш да се наслаждаваш на дефектите и и на кофти материалите, с които е направена. Адаптерите, както и китарите са много популярни. Просто се водят екзотични донякъде, макар да са един стандарт в тежкия метъл. В този ценови клас по-добре потърси нещо втора ръка. Ще излезне доста по-читаво. И не залагай на формата за качеството Моите 5 ст'инки Цитирай
Recommended Posts