Jump to content
Българският форум за музиканти

процесорите Zoom -


H.R.

Recommended Posts

Според мен почти всички процесори звучат много добре в ръцете на човек, който разбира. Представете си как някоя фирма прави процесор, който нарочно да звучи гадно - тъпо нали :mellow:

 

Дефекта на процесорът е, че той звучи зле в група на живо поради едни или други симптоми, които според мен са разисквани 1000 пъти.

 

H.R. ако те притеснява ниската цена си купи скъп. Поне ще имаш нагласата, че за толкова много пари 100% си получил нещо ама много яко. Ако пък те кефи звука на процесор за 150 лева си го взими и се кефи с нагласата, че за супер малко похарчени пари вадиш ебати и якия звук. В крайна сметка гледай да си доволен и не мисли за парите като нещо определящо и важно. Все пак живеем за густото нали? :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 53
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Според мен почти всички процесори звучат много добре в ръцете на човек, който разбира. Представете си как някоя фирма прави процесор, който нарочно да звучи гадно - тъпо нали ;)

 

Дефекта на процесорът е, че той звучи зле в група на живо поради едни или други симптоми, които според мен са разисквани 1000 пъти.

 

H.R. ако те притеснява ниската цена си купи скъп. Поне ще имаш нагласата, че за толкова много пари 100% си получил нещо ама много яко. Ако пък те кефи звука на процесор за 150 лева си го взими и се кефи с нагласата, че за супер малко похарчени пари вадиш ебати и якия звук. В крайна сметка гледай да си доволен и не мисли за парите като нещо определящо и важно. Все пак живеем за густото нали? :)

Евала :) Ники - някак изрази много ясно и моята идея за процесори, звуци и тн. В ръцете на които го може процесора , или софтуера ( мисля че има такъв човек във форума) е инструмент, в ръцете на някой друг е просто звено между китара и усилвател.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко off-topic, ако позволите (знам, че не е желателен). Та, масово чета мнения как "евтините процесорченца" вадели писклив и изкуствен тон, били шит и т.н. Защото всички търсят сега "дървен" тон, натурален, резонантен, плътен ... ама като гледам как "цифрата" навлиза яко в ежедневието ни, в музиката навлизат все повече електроники и техно-ритми/мотиви ... дали един ден няма да го ТЪРСИМ тоя синтезиран тон на евтините процесорченца? И как тогава "нарочно" ще се произвеждат процесори от "ново поколение", които ще вадят изкуствения тон на Korg AX1G или ZooM 505 и ще струват $2000? И децата ни ще ни дрънкат да им купуваме такива, за да са в крак с новите течения в музиката, а ние ше се псуваме на акъла си, че сме си изпонаизхвърлили няма-и-200-левовите "V-Amp 2"-йки навремето, щото сме "гъзари-тонаджии". :) Просто е въпрос на вкус. Лично аз смятам, че няма лош тон. Има неразбран такъв. Аз не разбирам от траш-метъл, не разбирам от дет-метъл, не разбирам от хеви-пауър-убер-стийл-метъл... не се кефя на разни gain-иаци спортисти, дето "въртят гуми" с по 20 ноти в секунда и ми пробиват тъпанчетата. За мен Т'ВА е гнусен тон. За поклонниците на стила - т'ва е перфектният тон. Аз се кефя на тона на Rammstein, на Megaherz, на Type O Negative. И съм успяваа да постигна подобен на техния тон с ПРОЦЕСОР (именно V-Amp 2). Слушам AccepT, но Волф определено вади гадно продобие на Бритиш бичкия с много treble. Според мен и от най-тъпия процесор в днешно време можеш да изкараш приличен тон с цел домашно свирене, АКО си кадърен в озвукването на метлата. Па дори и за живо свирене. Колко хора от публиката са музикални и ше усетят, че свириш с Digitech RP-90, а не с "Мършав" JCM900? :)

 

Стига с тия съвети за скъпи и "качествени" процесори. Нека човекът види дали ще се зариби изобщо по тая китара, дали има потенциал да се развива, па после да си купува нещо за четирицифрена сума в "гущери" (т.е. USD). Да не забравяме, че през първата година свирня, никой от нас не е вдявал нищичко от tone-building и всичко, що е имало врътка "gain" е било ЯКООООО! Ама т'ва EQ, ама т'ва volume на китарата как влияе върху предусилването на диста и т.н. - колко от вас са го знаели и са се впечатлявали? Предполагам, че са малцина тези от нас, които НЕ са били поклoнници на MT-2, когато излезе на бял свят и всички го гледахме на хартийка, слушахме не'кви студийни, рендвани семпли и си мислехме едни велики работи. Нека пипне проц, нека види дали му харесва. Като не го одобри, да си купи камионетки. Аз съм и в двата лагера, намирам откровени плюсове и минуси и за двете страни. Камионетките кефят, но сам по себе си всеки ефект си има отделни предимпста и недостатъци, което прави подредбата на един чейн мамката си е*ало за неопитен свирач! И т.н., да не се впускам в повече детайли.

 

Дано не ви писне да ми четете писаниците. Извинявам се за "лекото" отклонение. Основната тема за размисъл, която исках да подхвърля, е: Дали "електронният" тон е действително толкова гаден, за колкото го смятат музикантите и поеволюиралите свирачи? А също така - дали има такова нещо като гаден тон, или критерият просто си опира до свирача и публиката му?

 

 

...Ще ти се...

 

ПС:нищо лично

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен аналоговите камиончета са по-добри от процесорите.

Аз например имах процесор Boss ME20 и така и не успях да изкарам звука който искам.

Не че процесора е лош,напротив добър е ,но не е това ,което харесвам.

Сега свиря с Boss-metal zone,super chorus,equalizer и съм много доволен.

процесора нов струва 375лв.За трите педалчета дадох 500лв,но за мен те са много по-стойностни и звукът е доста по-качествен.Между другото разликата между процесора и камиончетата не е много голяма,дори ако незнаеш няма да разбереш с какво се свири.Но за да изкараш "звукът" от процесора е голяма играчка,докато педалчето то си звучи така,както трябва.И от процесора използвах няколко неща.В него ефектите са повече но са малко орязани.В действителност поотделно педалчетата са по-добрия избор,и защото са аналогови.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кога сте отваряли, всъшност, процесорите, за които говорите, за да проверите при кои процесори дисторшъните са цифрови и при кои са аналогови и се намират преди аналогово-цифровия преубразувател?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Слушам AccepT, но Волф определено вади гадно продобие на Бритиш бичкия с много treble.

 

 

това изтрепа рибата :)

веднага влиза в златният фонд :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Слушам AccepT, но Волф определено вади гадно продобие на Бритиш бичкия с много treble.

 

 

това изтрепа рибата :)

веднага влиза в златният фонд :)

 

Ако не ти харесва коментарът, чуй "Son of a Bitch", примерно, на живо и ми кажи къде бъркам ... просто т'ва ми изскочи в галвата на блиц в момента. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Писал съм сигурно 10 пъти вече какво е правил и продължава да прави другия китарист, с когото свиря, с един 505II ... Аз за разлика от него не мога да се похваля, че извличам най-доброто от машинките си, обаче пък си спомням на първото участие с предната ми група какъв звук изкарах с 606 + най-обикновен DI Box директно в пулта - пробиване през микса ли? - ух, майко! даже и на жалките фрагменти видео записчета, снимани с любителско фотоапаратче пред сцената, си чувам всеки тон от солата ясно като бял ден! ... както и да е, явно е по-лесно да се обвиняват процесорите, отколкото да се търсят причините другаде ...

 

А за GT-8 - да, определено е качествено различна класа от евтино Зумче. В действителност във форума имаше 1-2 силно подценени (непонятно за мен защо) продажби в диапазон 400-450 лв. и те съветвам, ако попаднеш отново на такава, да взимаш и да бягаш, без да се пазариш, щото лично аз моя за толкова не бих го продал, освен ако не съм опрял до сиромашия.

 

Ако става дума твърдо и само за свирене вкъщи с компютър обаче, малко ми е трудно да преценя какъв е смисълът ...

Редактирано от sevenstring
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

H.R., извини ме ,че се намесвам в темата ти с мое питане,но някои позвал ли е Utopia - Ето това:

http://www.thomann.de/gb/rocktron_utopia_g100.htm , че когато разглеждах процессори в Р.Ф. много ми го похвалиха?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Ми, да го беше пробвал, вместо само да ги слушаш да ти го хвалят:).

 

Абе знаеш че не дават много са се бара ако на си извадил парите и си пред закупуване пък и друго е да чуя мнения от хора дето са го разцъквали както си трябва. В Р.Ф , а и другаде едва ли биха ми дали да си играя и пробвам по-подробно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Слушам AccepT, но Волф определено вади гадно продобие на Бритиш бичкия с много treble.

 

 

това изтрепа рибата :cheers2:

веднага влиза в златният фонд :bravo:

 

Ако не ти харесва коментарът, чуй "Son of a Bitch", примерно, на живо и ми кажи къде бъркам ... просто т'ва ми изскочи в галвата на блиц в момента. :)

 

 

в ю-тюб има наистина записи на Accept с много лошо качество от техни концертни изпълнения.

 

Ето техният звук -

http://www.youtube.com/watch?v=4adW54A6feg

 

страхотно ме кефи.

 

С останалата част от изказването ти съм съгласен - за някой, звук от процесор може да послужи

за вдъхновение и тн.

Спомням си с ностаглия Зум 505 -1 едишън.

2 -рата версия - не ме кефи.

3-тата - не съм я пробвал ! - кан ю белив ит !!!!

Изкарвах и много добър звук с 505 отпред на комбо Карвин (САЩ) - транзисторно, но ужасно добро.

ЕсИкс 100 - някой от форума го купи.

Имам и поне 2ма свидетели - китариста на Биг Мама и още един съфорумник завършил Консерваторията.

Имам обяснение - просто ампа е линеен и се получваше добър респонс на 505-цата.

С друг амп не е свирила така.

А и има записи от г-н Налбантов - с 505-ца. Може да се изкара приличен звук.

Не върха.

Сравнението със саунда на Уолф - таратайки със ес класи няма да сравняваме. ОК?

 

А от форума имаме човек лично озвучавал немците. :ok:

 

Още за Зуум - имал съм и 707 - 1 и 2 едишън

пак стават, за това за което се каза.

Съотношение цена - качество - много добро.

Можеш да си ги разцъкваш на воля вкъщи, да ги мъкнеш по репетиционни с лекота.

И така.

Пробвал съм и 3030, 4040,8080...3100,9002,9003

сигурно и други, все са вариации на една тема.

Имал съм и ламповият им преамп/процесор - някои от блендите му кефеха, други не толкова,

но все пак е по-друга хава.

Този за колана - беше добра идея, даже бе СУПЕР хит на времето.7010 - за домашен практиз - също е гот.

То като се замисля 505 1 - също бе МЕГА -ГИГА хит у нас.

И все още е уипън оф чойз на много ъндърграунд китаристи и на почти всички чалга студийни

и концертни такива.

Дъ мисин линк - свързващото звено между зловещия метъл и мазната чалга -

накрая се оказа ЗУУМ 505 . :rocker:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И все още е уипън оф чойз на много ъндърграунд китаристи и на почти всички чалга студийни

и концертни такива.

Дъ мисин линк - свързващото звено между зловещия метъл и мазната чалга -

накрая се оказа ЗУУМ 505 . :cheers2:

Е не така грубо сега!Верно е че няколко кларинетиста са ме питали дали си продавам Зума защото на тях им трабва октавер всъщност ,ама те не знаят че това го има като отделен ефкт или хорус примерно и са чували че Зума върши тая работа,ама чак свързващото звено между чалгата и останалите стилове не вярвам.

Редактирано от Heartman
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

H.R., извини ме ,че се намесвам в темата ти с мое питане,но някои позвал ли е Utopia - Ето това:

http://www.thomann.de/gb/rocktron_utopia_g100.htm , че когато разглеждах процессори в Р.Ф. много ми го похвалиха?

 

За тези пари това текме няма как да си струва - липсва му функционалност. А и честно казано съм много предубеден спрямо подобни рекламни слогани:

state-of-the-art Speaker Simulation

Аз досега не съм срещал процесор с читави спийкър симулации. Дори прехвалените BOSS GT серии и Line6PodXT Live издишат в това отношение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.