Jump to content
Българският форум за музиканти

Как да се развивам ?


hypnocil

Recommended Posts

:greenangel:

Да , забравих да уточня.

Количесвените натрупвания не водят задължително до качествени изменения, към по добро.

Вземи например поцеса Стареене : годините се трупат , а материала се износва. В някой случаи

, качеството се подобрява, но в други не.

Редактирано от ultramega
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

all we shell die - както се пее в една песничка

 

в друга пък - step by step

 

чел съм и от известен западен учител съвет, как да постъпиш, като изпаднеш дупка.

може малко да престанеш да свириш.

полезно е.

а иначе желанието за бърз и качествен напредък е обяснимо

и може да бъде удовлетворено с труд, постоянство и правилна стратегия.

не се конкретизира, защото за всеки е строго индивидуално.

 

има и още един момент - трудно можеш да се надскочиш....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам доколко моят подход е правилен, но поне при мен свърши работа навремето, когато имах повечко време. Свири колкото можеш повече, свири различни тематично неща - аз сменях Бах и други класически неща с метъл :happy: , обаче не свири много различни произведения наведнъж, а се постарай нещото, което си започнал да го доведеш до край, ако трябва дори да минат месеци в бичкане на едно и също (аз например като нямах бързина свирих един единствен риф 3 месеца, но наученото като практика си каза думата). И наистина май опитът с малка пауза става - имал съм случаи, в които свиря доста, а не постигам желаното, но след няколкодневна пауза и лека загрявка да се получи от самосебе си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря много на всички отзовали се.

 

Surikat ми разясни това, което сметна за нужно и въобще това, което можеше да ми обясни по скайп, даде ми някакви напътствия и отдели доста време, така да го кажа "да се занимава с непознат"... за което съм му изключително благодарен !

 

За уроци за жалост съм в малък град и няма учител по китара или поне такъв не ми е известен, макар, че разпитвам, но ето и единственото предимство/недостатък на малкия град - бързо се разбират нещата и явно наистина такъв няма, ако е имало то се е изтеглил към по-голям град, както правят всички хора с перспектива за бъдеще, разбира се :happy:

 

Най-близко ми се пада на 50км за уроци, но за жалост нямам нужното време в момента да ходя на уроци, изминавайки това разстояние, което ще рече около 4 часа за 1 час уроци. По принцип проблем няма, но просто съм натоварен с други неща в момента и нямам нужното време.

 

За сметка на това поразпитах приятели дали познават по-добре хора, които се занимават с този инструмент, а не да преподават уроци и един приятел спомена за човек, който си има група на що-годе стабилно ниво и е от тук след, което от моя страна следва да говоря с него и с негово желание и в случай, че чувства, че може да бъде учител с удоволствие бих му плащал за такъв вид уроци, стига да са ми от полза.

 

Благодаря пак за мненията !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Е ти поне си ходил на уроци ;) Аз се притеснявам като взема да се наканя да го направя, да не се окаже че всичко което мога да правя ,може да се окаже грешно ,неправилно и да ме върнат в основта... Това като нищо да ме обезнадежди и да ме откаже...

хехе.. :) Ами аз съм като тебе - не съм ходил овреме на уроци. Като одъртях тръгнах, ама внимателно си подбрах учител, човек когото познавам, слушал съм знае и може много, и не избива комплекси. Да ти кажа полезно ми беше. Питах го веднага дали намира, че примерно постановката ми е неправилна и той щеше да падне от смях. После ми пусна видеоуроци на някакъв китарист с подобна постановка. :greenangel: Подходи към инструмента колкото щеш - въпросът е знаеш ли, къде са ти слабите места и наясно ли си какво искаш да развиваш. Иначе човек като разбере колко неща не знае и не може и започва да се чувства безпомощен. Но после започва да ти се свири и си свириш колкото можеш, учиш си бавно нещата и така до дълбока старост - който доживее...

Имаш ли усет към инструмента, тон и желание никой некадърен преподавател не може да те откаже. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък карам на обратно на създателя на темата. Почти не използвам таблатури - предпочитам да си изкарвам всичко по слух, повече уча теорията и тренирам техниката си с метроном и много рядко се задоволявам с разни лесни за мен и не чак толкова рифчета и солови изпълнения, просто ги ползвам за разпускане измежду сложнотиите, за да не става прекалено скучно. Така си създавам някакво разбиране и по-лесно изпълнявам идеите си. Незнам дали съм улучил правилния път, но все пак си напредвам колкото и да е.Взимам уроците си най-често от сайтове. Няма учители по китара наоколо. Но пък преди татко ми е свирил на китара и като цяло той ми даде основите, макар че не беше барал китара повече от 15 години - от там нататък сам продължих най-вече с помощта на нета. :)

 

Това беше един вид предложение как да продължиш, аз свиря от около половин година и съм доволен от постиженията си за толкова кратко време. :greenangel:

По-кратко казано: Рови се из нета, има хиляди полезни уроци, за каквото се сетиш. Намери си учител, ако имаш възможност или просто някой, който да те слуша. Ползвай великия метроном и най-вече свири, когато имаш желание! Без мерака и търпението нищо няма да стане.

Редактирано от Unchained
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-добре понаучи скали и акорди и почни да си импровизираш и пробвай да вадиш песни и мелодии по слух.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз започнах сам да се уча.Никой не ме е учил на никаква техника всичко знам от това което сам прочел,видял,чул и т.н Свирих половин година и след това реших,че трябва да тръгна на уроци,защото искам да се занимавам по сериозно.Искам да се науча на музикална теория и то правилна от правилния човек и така и става в момента.Доволен сам ,че има такъв учител в моя град,който е обучил толкова много ученици,които са заминали в чужбина.Единственият проблем е ,че той свири джаз,народна музика,блус и т.н А моята главна цел е да свиря рок,метал но музикалната теория се припокрива донякаде и усещам как напредвам.Вече пиша собствени неща и скоро ще мога цяла песен да си напиша.Така ,че моят съвет е свири малко сам научи се да си търсиш сам и да се учиш сам на някои неща ,а не всичко да ти е наготово .Посвири известно време и след това тръгни на уроци .Аз така направих и не съжелявам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С риск да стана банален,ще дам съвет към колегата,за изпозването на метроном при просвирването на скали песни и други упражнения.Ще си спестиш много неприятности в бъдеще.Пожелавам ти успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.