Jump to content
Българският форум за музиканти

hypnocil

Members
  • Мнения

    63
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Guitar

Profile Information

  • Gender
    Male

hypnocil's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Стойката и колана отиват при ~DN
  2. Здравейте! От доста време се отказах от китарата и наскоро се сетих, че ми остана стойка за китара и колан. Чисто нови са, ползвани са изключително малко, но просто вече нямам за какво да ги ползвам, а всички познати си имат стойки и колани, и се сетих, че преди хората от този форум ми помогнаха изключително много и винаги когато питах нещо ми отговаряха много изчерпателно и добродушно. Така че реших един вид да допринеса и аз с нещо за някого от форума и ще подаря стойката си и колана - знам, че не е много, но с това разполагам. Мога да ги изпратя по Еконт за ваша сметка(мисля, че ще е най-много 5 лв, но не съм сигурен точно колко ще таксуват Еконт). Моля само, който ги иска, наистина да има нужда от тях и да ги използва, а не да ги захвърли някъде или да ги продаде. В замяна бих искал само 1 снимка на колана, сложен на китарата, и китарата на стойката. Стойката изглежда горе-долу така - http://gemamusic.net/userfiles/productlargeimages/product_587.jpg Поздрави!
  3. Струните наистина се скапват... С Д'адарио съм и за 2 седмици имат нужда от смяна (при условие, че от както се постопли времето бърша китарата с парцалче след всяко свирене. Пробвах с пудра на рацете, обаче резултатът по фингърбоарда беше повече от лош и не можах да смогна да бърша после Единствено бърсането при всяко изпотяване остава вариянт, но все пак не се постига напълно желания резултат за сухи ръце по този начин.
  4. Имате ли този проблем и ако да - как се справяте с него ? При мен, особенно лятото ръцете ми са доста често леко влажни, ако не потни. При свирене повече от 10-15 минути значително се изпотяват. При, което свиренето става голяма мъка. Слайд нормален не може да се направи... Отделно грифа на китарата става целия влажен и мисля, че определено не влияе добре това на дървото. Някакви съвети за този проблем ? И ако не против изпотяването поне как да си пазя фингърборда от това ?
  5. Няма с какво, имах един прецакан микрофон, но издаде багажа. Иначе звучи доста... транзисторно Чистия канал е плътен и наситен до колкото е възможно. Овърдрвайва от блусарско звучене кара до хеви метъл да кажем. Хай гейна е много шумна резачка. Но това са общи приказки, все пак от моя гледна точка.
  6. Пристигна амп-а и му се радвам, макар да не е кой знае какво
  7. Аз поръчах един усилвател, направих аванса от 80% преди 2 седмици, но конкретна информация по пратката нямам от тях. Иначе се отзовават на електронната поща, както и на телефон, което ми прави добро впечатление, но все пак конкретна информация по пратката - няма, освен, че я нямат на склад и трябва да я доставят директно от дистрибутора. Някой поръчвал ли е от Визи Артс ? Бих искал да изкаже впечатления, особенности и тн. За колко време пристигна пратката, как се развиха нещата ?
  8. Другите без първа бяха сменяни преди по-малко от месец... Обаче скъсах първа от новия комплект и сложих на ново старата (която беше на дооста време). Ще трябва да купя тези препарати на Дънлоп ли какви бяха, че наистина се отнасям много немърливо към инструмента и не го чистя, а се уверих, че определено има нужда.
  9. В интерес на истината мисля, че беше сравнително по-стара тази... другите са нови, но най-тънката остана от стария комплект.
  10. Изнамерих един комплект Д'адарио скатани за резерва Смених първа струна... и за мое облекчение проблема го нямаше Явно е било от мрасотията, наслоена върху струните, знам ли. Мерси за вниманието !
  11. Не съм от София Значи съответните тонове на втора струна нямат такъв проблем, както при тези на първа струна... Да кажем 12то прагче на първа струна... просто прави ужасно интензивно 'вибрато', а 17то прагче на втора струна си е плътен и прав тон. А каква роля играе замърсяването в звука ? Тъй, като почти не я почиствам китарата, струните и сега, като 'опипах' соловите струни си имат доволен пласт нечистотия.
  12. На втора струна мисля, че няма такъв проблем или е много слабо изразен. И аз мисля, че е от китарата.
  13. Мне, със стария амп съм - Роланд микро-то. Знам ли, може и от ампа да е, но преди или го е нямало това или не съм му обърнал внимание. Ще опитам да го запиша.
  14. При възпроизвеждане на тон от да кажем 5 до 10-12то прагче на най-тънката струна се получава нещо, като вибрато, без волева намеса от моя страна, тонът не е прав и звучи доста неприятно. Колкото по-малко драйв, толкова по-малко се усеща, като на чисто не се усеща въобще. Не е фрет бъз, ако някой ще предложи това, като причина. Търсих във форума, имаше подобна тема, но не получих нужният отговор от там, така че не ми се карайте
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.