Slacoth Отговорено Декември 2, 2008 Отговорено Декември 2, 2008 ^ http://bg.wikiquote.org/wiki/%D0%93%D0%B5%...%B3%D0%B5%D0%BB Цитирай
ultramega Отговорено Декември 2, 2008 Отговорено Декември 2, 2008 (Редактирано) Да , забравих да уточня. Количесвените натрупвания не водят задължително до качествени изменения, към по добро. Вземи например поцеса Стареене : годините се трупат , а материала се износва. В някой случаи , качеството се подобрява, но в други не. Редактирано Декември 2, 2008 от ultramega Цитирай
TONY Отговорено Декември 2, 2008 Отговорено Декември 2, 2008 all we shell die - както се пее в една песничка в друга пък - step by step чел съм и от известен западен учител съвет, как да постъпиш, като изпаднеш дупка. може малко да престанеш да свириш. полезно е. а иначе желанието за бърз и качествен напредък е обяснимо и може да бъде удовлетворено с труд, постоянство и правилна стратегия. не се конкретизира, защото за всеки е строго индивидуално. има и още един момент - трудно можеш да се надскочиш.... Цитирай
Fanatik_Priest Отговорено Декември 2, 2008 Отговорено Декември 2, 2008 Не знам доколко моят подход е правилен, но поне при мен свърши работа навремето, когато имах повечко време. Свири колкото можеш повече, свири различни тематично неща - аз сменях Бах и други класически неща с метъл , обаче не свири много различни произведения наведнъж, а се постарай нещото, което си започнал да го доведеш до край, ако трябва дори да минат месеци в бичкане на едно и също (аз например като нямах бързина свирих един единствен риф 3 месеца, но наученото като практика си каза думата). И наистина май опитът с малка пауза става - имал съм случаи, в които свиря доста, а не постигам желаното, но след няколкодневна пауза и лека загрявка да се получи от самосебе си. Цитирай
hypnocil Отговорено Декември 2, 2008 Автор Отговорено Декември 2, 2008 Благодаря много на всички отзовали се. Surikat ми разясни това, което сметна за нужно и въобще това, което можеше да ми обясни по скайп, даде ми някакви напътствия и отдели доста време, така да го кажа "да се занимава с непознат"... за което съм му изключително благодарен ! За уроци за жалост съм в малък град и няма учител по китара или поне такъв не ми е известен, макар, че разпитвам, но ето и единственото предимство/недостатък на малкия град - бързо се разбират нещата и явно наистина такъв няма, ако е имало то се е изтеглил към по-голям град, както правят всички хора с перспектива за бъдеще, разбира се Най-близко ми се пада на 50км за уроци, но за жалост нямам нужното време в момента да ходя на уроци, изминавайки това разстояние, което ще рече около 4 часа за 1 час уроци. По принцип проблем няма, но просто съм натоварен с други неща в момента и нямам нужното време. За сметка на това поразпитах приятели дали познават по-добре хора, които се занимават с този инструмент, а не да преподават уроци и един приятел спомена за човек, който си има група на що-годе стабилно ниво и е от тук след, което от моя страна следва да говоря с него и с негово желание и в случай, че чувства, че може да бъде учител с удоволствие бих му плащал за такъв вид уроци, стига да са ми от полза. Благодаря пак за мненията ! Цитирай
yotzzo Отговорено Декември 2, 2008 Отговорено Декември 2, 2008 ^Е ти поне си ходил на уроци Аз се притеснявам като взема да се наканя да го направя, да не се окаже че всичко което мога да правя ,може да се окаже грешно ,неправилно и да ме върнат в основта... Това като нищо да ме обезнадежди и да ме откаже... хехе.. Ами аз съм като тебе - не съм ходил овреме на уроци. Като одъртях тръгнах, ама внимателно си подбрах учител, човек когото познавам, слушал съм знае и може много, и не избива комплекси. Да ти кажа полезно ми беше. Питах го веднага дали намира, че примерно постановката ми е неправилна и той щеше да падне от смях. После ми пусна видеоуроци на някакъв китарист с подобна постановка. Подходи към инструмента колкото щеш - въпросът е знаеш ли, къде са ти слабите места и наясно ли си какво искаш да развиваш. Иначе човек като разбере колко неща не знае и не може и започва да се чувства безпомощен. Но после започва да ти се свири и си свириш колкото можеш, учиш си бавно нещата и така до дълбока старост - който доживее... Имаш ли усет към инструмента, тон и желание никой некадърен преподавател не може да те откаже. Цитирай
Unchained Отговорено Декември 2, 2008 Отговорено Декември 2, 2008 (Редактирано) Аз пък карам на обратно на създателя на темата. Почти не използвам таблатури - предпочитам да си изкарвам всичко по слух, повече уча теорията и тренирам техниката си с метроном и много рядко се задоволявам с разни лесни за мен и не чак толкова рифчета и солови изпълнения, просто ги ползвам за разпускане измежду сложнотиите, за да не става прекалено скучно. Така си създавам някакво разбиране и по-лесно изпълнявам идеите си. Незнам дали съм улучил правилния път, но все пак си напредвам колкото и да е.Взимам уроците си най-често от сайтове. Няма учители по китара наоколо. Но пък преди татко ми е свирил на китара и като цяло той ми даде основите, макар че не беше барал китара повече от 15 години - от там нататък сам продължих най-вече с помощта на нета. Това беше един вид предложение как да продължиш, аз свиря от около половин година и съм доволен от постиженията си за толкова кратко време. По-кратко казано: Рови се из нета, има хиляди полезни уроци, за каквото се сетиш. Намери си учител, ако имаш възможност или просто някой, който да те слуша. Ползвай великия метроном и най-вече свири, когато имаш желание! Без мерака и търпението нищо няма да стане. Редактирано Декември 2, 2008 от Unchained Цитирай
interman Отговорено Декември 2, 2008 Отговорено Декември 2, 2008 Най-добре понаучи скали и акорди и почни да си импровизираш и пробвай да вадиш песни и мелодии по слух. Цитирай
Arteglam Отговорено Декември 4, 2008 Отговорено Декември 4, 2008 Аз започнах сам да се уча.Никой не ме е учил на никаква техника всичко знам от това което сам прочел,видял,чул и т.н Свирих половин година и след това реших,че трябва да тръгна на уроци,защото искам да се занимавам по сериозно.Искам да се науча на музикална теория и то правилна от правилния човек и така и става в момента.Доволен сам ,че има такъв учител в моя град,който е обучил толкова много ученици,които са заминали в чужбина.Единственият проблем е ,че той свири джаз,народна музика,блус и т.н А моята главна цел е да свиря рок,метал но музикалната теория се припокрива донякаде и усещам как напредвам.Вече пиша собствени неща и скоро ще мога цяла песен да си напиша.Така ,че моят съвет е свири малко сам научи се да си търсиш сам и да се учиш сам на някои неща ,а не всичко да ти е наготово .Посвири известно време и след това тръгни на уроци .Аз така направих и не съжелявам. Цитирай
DREAMMIND Отговорено Декември 4, 2008 Отговорено Декември 4, 2008 Най-добрия начин един китарист да се развива е като се навива. Цитирай
serengeti Отговорено Декември 4, 2008 Отговорено Декември 4, 2008 С риск да стана банален,ще дам съвет към колегата,за изпозването на метроном при просвирването на скали песни и други упражнения.Ще си спестиш много неприятности в бъдеще.Пожелавам ти успех. Цитирай
Recommended Posts