Nordon Отговорено Ноември 25, 2008 Отговорено Ноември 25, 2008 Много благодаря, радвам се ако съм бил полезен @Nordon Мислех да врътна още едно видео до нова година, но аще не съм решил дали да е в духа на първото само че за легато или пък да е с някои основни блус приоми Очевидно ще въртиш две . Цитирай
Jordan_J Отговорено Ноември 26, 2008 Отговорено Ноември 26, 2008 (Редактирано) Сега и аз успях да го видя - че все от пъблик ПЦ влизам в нета и нямат плеъри ... Видеото е мн гот - особено накрая много ми хареса стила и импровизацията ... Чисто и майсторски изсвирено. Браво! Редактирано Ноември 26, 2008 от visiondann Цитирай
sa6tiat Отговорено Ноември 26, 2008 Отговорено Ноември 26, 2008 Ебаси... Няма да минеш с едно видео, да знаеш. Цитирай
kolio_k Отговорено Ноември 27, 2008 Автор Отговорено Ноември 27, 2008 Благодаря на всички още веднъж за отзивите. Явно ще правя още преди нова година Цитирай
Metanoia Отговорено Ноември 28, 2008 Отговорено Ноември 28, 2008 (Редактирано) След като пробвах нещата, описани в това видео, ми направи впечатление, че нагоре и надолу въобще не му звучат равно... да не говорим, че ми звучат грозно, изсвирени от моите ръце, та за това ми възникна въпроса - това само ли ще се оправи, когато усвоя движението, или трябва да внимавам от самото начало да звучат добре и равно? Между другото - нямаше да е лошо да беше обърнато внимание на точния начин, по който перцето трябва да среща струните и начина, по който трябва да си държим ръката над тях, но това, предполагам, е въпрос на друг урок. Иначе видеото е доста по-информативно от повечето видео-уроци, които съм срещал из НЕТа! П.П. Предполагам, когато свирим на повече от една струна, техниката може да се ползва по подобен начин? Редактирано Ноември 28, 2008 от Metanoia Цитирай
prayer4eto Отговорено Ноември 28, 2008 Отговорено Ноември 28, 2008 (Редактирано) ^ Пробвай като за начало, когато поставяш ръката над струните, перцето да бъде отвесно на струната. Т.е. наклонът, под който движението на ръката "замахва" към струната да бъде еднакъв и при двата удара. Тогава тонът е равномерен, независимо откъде подхождаш. Тонът може да не те задоволява, но веднъж изрепетирано, движението ти дава повече увереност и контрол над самия "picking". Редактирано Ноември 28, 2008 от prayer4eto Цитирай
kitaratapesho Отговорено Ноември 28, 2008 Отговорено Ноември 28, 2008 (Редактирано) наклонът, под който движението на ръката "замахва" към струната да бъде еднакъв и при двата удара. Тогава тонът е равномерен, независимо откъде подхождаш. ^Няма начин тонът при удар с перцето надолу и нагоре да е еднакъв. Просто защото посоката на движение на ръката, перото, вибрацията на струните, както и земното притегляне (съвсем сериозно) са различни. Иначе видеото е супер - дава обширен поглед върху особеностите на алтернейт пикинга. Браво на Кольо!!! Петър Редактирано Ноември 28, 2008 от kitaratapesho Цитирай
prayer4eto Отговорено Ноември 28, 2008 Отговорено Ноември 28, 2008 (Редактирано) ^ За абсолютно еднакъв не може да става и дума. Но за "проблизително" еднакъв можем да си говорим. А равномерен тон е различно от еднакъв. Поне за мене. Редактирано Ноември 28, 2008 от prayer4eto Цитирай
kolio_k Отговорено Ноември 28, 2008 Автор Отговорено Ноември 28, 2008 @kitaratapesho Мерси, радвам се, че мислиш така. @Metanoia Това, как звучат тоновете, се контролира от ъгъла на перото, силата и широчината на движението. Сигурен съм, че с времето ще става все по добре. Иначе с това видео, се постарах най общо да покажа как цвиря, то няма никакви претенции да е подробно, пък и трудно би могло да бъде за 15тина минути. Мисля че по горе писах но за всеки случай пак повтарям. Далче не твърдя, че всички трявба така да свирят, просто на мен този начин ми е удобен и дава добри резулттати Цитирай
rdg_design Отговорено Декември 7, 2008 Отговорено Декември 7, 2008 Абе кво праиш бе момче?Това нещо го гледах към 23 часа,че кат ма хвана крастата,комшиите извикали ченгетата и аз като не чувам, ще ми счупят вратата.Разминах се само с предупреждение.Да се чуди човек какво се крастят дъртите кат мене.Ама много се изкефих.БРАВОС! С уважение: old RDG Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 11, 2009 Отговорено Февруари 11, 2009 ъп! струва си темичката . Цитирай
duzko Отговорено Февруари 11, 2009 Отговорено Февруари 11, 2009 Човече, видеото е супер! :recourse: Много полезно и много изчерпателно!!! :recourse: Цитирай
kolio_k Отговорено Февруари 11, 2009 Автор Отговорено Февруари 11, 2009 @duzko, Evtim, rdg_design Благодаря за проявения интерес. Радвам се че видеото е било полезно. п.п. Съжалявам за ченгетата и вратата Цитирай
Am-I-Evil Отговорено Май 5, 2009 Отговорено Май 5, 2009 Защо не мога да гледам от този линк клипа, когато толкова ми трябва?! Пробвах от първоначалния, но, уви, нищо не се чува. Цитирай
Recommended Posts