Jump to content
Българският форум за музиканти

Nordon

Members
  • Мнения

    104
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Nordon

  1. Защо реши, че е надолу, аз и нагоре бендвам/правя вибрато с показалец. Правя същото движение като при бенд, просто използвам само един пръст. Въртиш цялата ръка (от лакътя надолу) и сякаш т'ва му е цаката. Може да не ти е достатъчно силен пръста - можеш ли да правиш бенд с показалец?
  2. Как бендваш? Ако го правиш само с пръсти - ясно откъде е проблема. Това бързо вибрато от китката/лакътя се получава с техниката на бенд (малко или повече). Просто го правиш кратко и бързо.
  3. Сууууупер много ме съмнява, че е мислено за метафора докато е писан точно тоя текст. По-скоро как да нагласим думите "кур", "пишка" и там к'вото друго е използвано, за да ги наблъскаме максимално нагъсто, за да стане максимално "просташка, ама кефеща" песен. Метафората определено е била на най-заден план.
  4. Хахахах, това последното ме утрепа. Напомня ми на "поправката", която направих на видеокартата си - добавих вентилатор от процесор от старо, неизползвано PC. "Закачен" е със капчица. Върши идеална работа. Тъй като нямаше слот на дъното за такъв тип вентилатор разглобих (тоест счупих) накрайника и напъхах съответните цветове жици във един флопи изход на захранването. ГолЕм купон. Ще снимам, ако се подсетя някой път.
  5. Тия винтчета отзад са за донастройка дължината на струната (очевидно в минимални граници) - обикновено, за да фиксираш 12-тия праг да звучи вярно. Няма да променят опъна.
  6. Зак'во ли се отказал от Гибсъна. ES 335 e мечта. =D
  7. И да не е, все пак изглежда като най-добре изработената китара в групата. Убягва ми защо писалия темата се занимава с другите две. Разнообразието на инструменти е нещо хубаво, ама след като ти създават проблеми...
  8. Чакай, чакай. На тая по средата пише Gibson, истинска ли е? Ако да, зак'во се занимаваш с другите? Ако не, все пак изглежда да е прилично копие, зак'во се занимаваш с дргуте?
  9. Не бих казал, че няма да му развали китарата. Ако вземе това (или което и да е) бигсби, трябва да разпробива китарата. После, като го махне - дупки. Да, ако реши да слага оригинално, дупките може да влязат в употреба. Ама дали размерите на оригинала са същите... Чакай оригинално. Моя съвет повтаря този на горните двама постъри.
  10. Бъркане с парцалче под струните му е майката, ще се съглася с Valserp. Четките не ми вдъхват много доверие, но може и да е успешна тактиката с тях. А обикновения прах всъщност са.... частици мъртва кожа. Защо ли се натрупва върху предмет, който пипаш нонстоп се чудя. ( който си помисли за друг предмет, а не за китара - свиня! ).
  11. Е, надявам се поне на малката да й е приятно да свири. В крайна сметка това е важното, щастието. Особено в детството.
  12. МУТАНТИ! Хахахах, разцепих се!
  13. Да копаеш едно и също ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ще ти омръзне. Моят съвет е да го имаш като цел изсвирването на това произведение, но да минеш по някой по-утъпкан път. Може в един момент да откриеш, че Малмстийм вече не те кефи и съответно няма смисъл да го учиш. Целите ти може и ще се променят.
  14. Nordon

    Звук от перцето

    Аз пък мога и успоредно, и перпендикулярно и златната среда е да е леко под ъгъл, както предлага Пешо, поне за мен си. В случая, успоредно ще рече, ако перото само по себе си лежи в равнина и равнината е успоредна на струната ( тия 'дето не разбраха да копат както могат ). Може и да се бъзикаш, обаче саркастичния филтър не може да улови хумиристичното в поста ти...
  15. Nordon

    Battles Speakers

    Явно Грийнбек-ът хареса на всички. И аз съм в кюпа.
  16. Сива е, с бял пикгард.... върви ли като мнение? От линка, който си постнал, друго май не можах да видя.
  17. Nordon

    Болки в гърба

    Прав или седнал свириш? Обикновено болките в гърба са предизвикани от неправилна стойка - с други думи идеята е да стоиш максимално близо до изправен, ако можеш и съвсем изправен - още по-добре. Предполагам се навждаш над китарата докато свириш. Ужасен навик, избивай докато можеш, защото болките в гърба не са ташак работа. Едит: Хрумна ми, че и китарата може да ти е тежка, но, след като болките го има и седнал, това сякаш отпада като вариант.
  18. Хахахаха, убийствени. На моменти го дава май повече на Гавър. (:
  19. Хм, каквито и струни да съм взимал винаги остава доста мегдан (D'addario и Elixir). И на двете китари (които са с двете различни мензури). Освен това, ако е купил струни Fender те просто няма как да са за 24.75'' мензура. (с една? китара в изключение) Аз предлагам да послушаш Icarus и да купиш някави по-известни струни.
  20. В средата. Или пък малко по-високо - като Tom Morello. Върши идеална работа. Свиря главно блус и по малко джаз. Нищо с прекалено бърз пикинг.
  21. Влюбих се в онова тъмното с джаз формата. ИСКАМ!
  22. Nordon

    B.c. Rich или Jackson?

    Пф, сега не ми идва на акъла коя банда бяха, но и двамата китаристи (единия да беше вокал?) жулят здраво на Гибсън ES-335-тици и са си тракнали един дист да се чува, а и във визия са докарали боята на китарите. То не е като да съм виждал повече от един техен клип, но там определено бяха 335-тици. Та и полуакустични модели си важат за метъл. А по темата... тУва май сЪ китари за метъл. Друго май... не мога да кажа.
  23. На първо място reverb, при липса на такъв - delay.
  24. Nordon

    Gibson Owners' Club Bg

    Нямам Гибсън (само Винтидж копие на SG), но бих желал да се докосна до един ES-335. Надявам се да има такава опция в клуба.
  25. Всичко е МНОГО силно казано. Вероятно всичко видимо. Другото с нечовешки зор можеш да го махнеш всичкото. Гадовете виреят навсякъде...
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.