Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Тази сценична треска носи със себе си доста голямо количество енергия и ако знае човек

как да я управлява може да свири или да пее така както не би го направил и на репетиции.Иначе добрата подготовка е много важна и много помага за намаляване на притеснението.

• 2 weeks later...
  • Отговори 140
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

100-200 гр Кара Коч за първа серия.

Още толкова за втората + 100 за отскок (като за втора серия).

Третата серия е купон.

Четвъртата съм насран от всякъде, но купонът продължава.

Може би ще спра алкохола преди излизане на сцена АКО се взема на сериозно ХАХАХАХА.

Отговорено

^ това се едно аз го написах :greenangel: ,ма не се взимам на сериозно..

Ако свириш по-често "сцен. треска " изчезва,а при хора като мен ,които свирят за купона и не се възприемат като велики/сериозни въобще я няма.

Отговорено

Първия ми концерт.. свирих пред над 250 души.. сценична треска или нещо подобно нямаше.. просто излязох, свирих и се кефих.. :thumbs_up::) Само като видях колко хора са дошли да ни гледат щях да падна.. но определено треската при мене я нямаше. :hysterical:

• 4 months later...
Отговорено

Ще си позволя и аз да се изкажа, въпреки че имам доста скромен опит със свиренето на живо :blush: Първият ми концерт беше тази година, 12.01.09 в рок бар Фенс и бях спекъл като стафидка.

Още на саундчека успях да пообъркам почти всичко (дори при нагласянето на звука на барабаните) и се бях депресирал значително :godbless: ..цялото събитие ми дойде изненадващо, а и тогава имах скромен опит от .. по-малко от 12 месеца зад барабаните :) Клуба беше пълен, което още повече ме стресна, но след 3тата или 4тата песен, когато разбрах, че по-голямата част от хората в публиката няма да разберат всяка моя грешка се поотпуснах и мога да кажа, че беше най-готиното преживяване в живота ми :)

Треската я имаше и за втория концерт, но още с първите четири палки всичко изчезна :) сега ни предстои ново участие и отново ме е обзело това странно чувство в стомаха, но да се надяваме, че всичко ще мине добре :)

• 2 weeks later...
Отговорено

Аз на един концерт имах истинска треска ;) След концерта вкъщи си премерих температурата и беше 38.9 градуса :blink: Причината не беше концерта де... Иначе аз съм от типа на-сцена-съм-от-малък-и-още-имам-сценична-треска хора. Просто вече не ми личи и не ми се отразява на свиренето. :hysterical:

Отговорено

В интерес на истината никога не съм имал сценична треска :metalist::greenangel:

А, и понеже се споменава често - пиенето го правя СЛЕД участието, не преди :metalist:

Отговорено

Съгласен съм със мнението,че когато мястото ти е там,то може да има само малка нервност,която се маха след като излезеш пред хората...А ако не можеш да пееш или свириш е нормално да си притеснен,следователно,все още не си за сцена :) :)

Отговорено (Редактирано)
^ това се едно аз го написах :hysterical: ,ма не се взимам на сериозно..

Ако свириш по-често "сцен. треска " изчезва,а при хора като мен ,които свирят за купона и не се възприемат като велики/сериозни въобще я няма.

Представям си Малмстийн каква сценична треска е имал в началото. :)

Редактирано от Slav
Отговорено

В началото като почнах да свиря с бандата имах малък етап на адаптация към сцената. Сега тоя етап съм го свел до интрото, в което нищо сериозно не се свири :)

Пък и най-често се получава да свирим последни, а тогава публиката вече е надъхана и иска сеч....в тези случаи няма място за притеснение! :greenball::greenangel: :greenangel:

• 1 month later...
Отговорено

Аз лесно се справих с треската като с вокалиста изпихме половин шише уиски преди концерта и мога да кажа, че поне на мен не ми се отрази на свиренето да съм направил 1 грешка. Гадното беше, че седях малко дървено, ама другия път няма да се оливам толко :)

Отговорено (Редактирано)

Представям си Малмстийн каква сценична треска е имал в началото. :)

Кой е Малмстийн?????

За тези който не свирят на живо а само си дрънкат ще е им бъде доста трудно първо да си намерят хора за свирене след това ще им бъде трудно да се си поръчат пиячка за да не се напият после ще се гипсират и накрая нищо няма да направят и ще кажат ами тва ми беше за първи път. а първия път на сцена трябва си на макс все едно си правиш сефтето с няква яка мацка :greenball:

Редактирано от NeonGod
Отговорено
Първия ми концерт... свирих пред над 250 души.. сценична треска или нещо подобно нямаше...

Първият ми концерт беше много труден за мен.

Бяхме на по 16 години и свирехме по стечение на обстоятелствата пред пълна зала от 1100 места.

Спомням си (беше през 1995 година), че макар и да си овладях ръцете и разсъдъка, краката ми не спираха да треперят.Беше ужасно.

После свикнах и излизах на сцената даже с кеф.

Отговорено

аз съм излизал много пъти на сцена макар не с китара и макар на 14 най добрия начин да се справиш с сценичната треска е преди да изезеш да си представиш че свириш у вас си примерно че има 4 стени а не публика и веднага те отпуска