Jump to content
Българският форум за музиканти

moony_bg

новаци
  • Мнения

    40
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от moony_bg

  1. Хехе, знам как да спечеля внимание Аз когато стигнах до момента, в който "едно ято птици изпада в плосък свредел от изумление" вече буквално се търкалях по пода, късайки си задника от смях Бай дъ уей и RonCarter добре се е справил с привличането на внимание с тва "Клипа не е подходящ за малолетни и хора със слаби сърца! 18+" А ся ш'са разпиша и аз с едно клипче, което всеки трябва да е гледал през живота си! youtube
  2. moony_bg

    Сценична треска

    Аз на един концерт имах истинска треска След концерта вкъщи си премерих температурата и беше 38.9 градуса Причината не беше концерта де... Иначе аз съм от типа на-сцена-съм-от-малък-и-още-имам-сценична-треска хора. Просто вече не ми личи и не ми се отразява на свиренето.
  3. На едно Цвете за Гошо след като си бяхме донесли и сложили нещата на сцената пратихме вокалиста и барабаниста да купят каквато и да е храна, защото не бяхме наясно къде к'во ядене има около южния, а с китариста останахме да пазим техниката. Скоро 2мата се връщат с един хляб, няколко кренвирша, лютеница и 4 вафли Озвучителите редяха нещата по сцената, публиката почна да се множи, а ние през тва време славно муахме хляб, кренвирши и лютеница като използвахме задната част от сцената за маса Група Търнокоп ни правиха компания и им пращам мн поздрави ако някой от тях чете...
  4. Аз ще наруша "традицията" да се постват простотии на клипчета и ще постна текст пък! ЦЪК От един момент нататък като схванеш за какво става дума става неописуемо смешно (особено ако си фен на Камен Донев) П.П.: Който не е чувал/виждал инженер Камен Донев веднага да търси в youtube, vbox и data.bg!!Няма толкова смешна идиотщина просто!!И при положение, че импровизира на момента...
  5. Като бях в Англия и си купих списание Classic Rock и страшно много ми хареса.Отнякъде имам и един по-стар брой.Списанието е световноизвестно и обхваща всичката рок музика - от 60те досега.Има интервюта с известни музиканти, интересни снимки и статии.В моя брой имаше интервю с Джими Пейдж и с Джон Лорд (имаше и други ма не помня вече).Обикновено има с броя и допълнителни неща.С моя имаше диск Best New Music of 2007 (само рок ест), който естествено не ми хареса (новата рок музика е такава боза... ), календар за 2008 с картинки на рок звезди на всеки месец и май имаше още нещо, ма не се сещам... .Та ако някой има представа дали това списание може да се купи от някъде в София да казва!То излиза всеки месец и ще съм много щастлив ако мога да си го купувам .Мисля, че и други също ще са заинтригувани .
  6. Понеже не ми се пише нова тема, някой знае ли специализиран торент сайт за ноти?
  7. И аз свирех Smoke on the water и Child in time и Lazy и все още ги свиря, но с група.Скоро открих запис на касетка как свиря лунната соната (първата, бавна част) в около 4-ти клас .Оценявам "малкия", добър е, обаче тоя стил просто не го понасям, сори.
  8. moony_bg

    Въпрос

    Аз ходих на уроци по пиано от 1-ви до 5-ти клас и спрях (оттогава не съм).Бях в музикална паралелка и имахме повечко часове по музика, както и час по солфеж, където учехме теория, правеха ни диктовки, разпознавахме интервали и други подобни.Имахме и хор (аз пеех 3-ти глас ) Мисля че научих доста повече отколкото принципно се научава за 5 години (и то от 1-ви до 5-ти клас), но все пак са си само 5 години.В 6-ти клас свирих много малко (не съм сигурен защо и много ме е яд за това), но после ми се присвири и започнах сериозно да свиря.Сега съм 10-ти клас и съм напреднал доста.Мисля, че учителя е важен в началото, за да научиш правилната постановка, да се научиш на дисциплина и други важни основни неща.Без учител в никакъв случай не е същото, но мисля, че от един момент нататък няма проблем да се развиваш сам и учителя може да ти помогне само с мотивация и насоки какво да свириш общо взето.Без учител, обаче, трябва да свикеш да внимаваш и за най-малката подробност в партитурата, тъй като няма кой да ти напомни "тук с 3-ти пръст, а не 2-ри" или пък "внимавай за динамиката - пише пиано - що блъскаш?".Трябва също да се слушаш отстрани (може даже да се записваш).Общо взето е въпрос на самодисциплина, пък за това к'во да свириш винаги можеш да се посъветваш с някой.
  9. moony_bg

    Keyboard

    Имам Alesis QS8.1 (но мисля че са почти еднакви с QS8.2) и мога да ти кажа че е перфектен.Клавиатурата не е от най-тежките въпреки, че е хамър.Звуците са убийствени и на живо звучи перфектно.Има си всичко.Досега не съм имал никакви проблеми.Като функционалност може да се спори дали не е по-добър от Мотиф 8!А цената му е пъти по малко от тази на Мотиф-а!И освен това е мнооого по-лек.Изобщо като за мастър кийборд е доста лек.Копчетата са гумени и не стърчат.Няма нищо което да стърчи.Лесно се работи стига да имаш упътване.Изглежда здраво и качествено направен.За съжаление не мога да го сравня с другите неща които си споменал, но мисля че с Алесиса няма да сбъркаш. Няма проблем да питаш за нещо конкретно.
  10. Много се радвам че има интерес към темата. Искам да добавя някои неща за хамънда и леслито, които са били на Ясен от Сънрайз, тъй като имам честта да познавам група Йерихон, където свири сегашната собственичка на органа, и съм го виждал и чувал на живо. Не знам дали знаете, но от хамънд орган и лесли(примерно хамънд С-3 и лесли 122), без никакви добавени ефекти, предусилватели и т.н. е почти невъзможно да се изкара изкривен звук (тип Дийп Пърпъл).Неслучайно Джон Лорд в периода '70-'73 (In Rock, Fireball, Machine Head i Who Do We Think We Are) включва органа директно в глава Маршал 1959 и не използва изобщо лесли.По-късно пак се връща на лесли, но използва предусилвател.Именно в това е силата на хамънд Х-5 - подава много силен сигнал и е перфектен за рок музика.Леслито е марка Шарма, което е английски клонинг на Лесли, но е по лиценз на Лесли.Ето http://www.tonewheel.net/en/clones_speaker_vintage_en.html тук можете да прочетете (модела на Йерихон го няма на тази страница).То изглежда, тежи и по-важното - звучи като нормално лесли.То си е лесли, но просто е с друга марка.Единствения му недостатък е, че е транзисторно, а не лампово. Самия хамънд е японски преносим модел.Наистина е много лек и компактен.Един човек го вдига без особени проглеми.За сметка на това има само по 3 октави и нещо на клавиатура, не е tonewheel и е отново изцяло транзисторен. Въпреки всичките недостатъци, комбинацията между този орган и това лесли звучи невероятно!Звука е страшно мощен - ако с лявата ръка свириш ниски тонове на долната клавиатура заглушаваш като нищо бас китарата! За мен, обаче, има по-добър преносим вариант от хамънд Х-5 и той е нормален хамънд орган, който обаче е отрязан.Тежи повече, но си е tonewheel лампов орган без никакви недостатъци.Ето това е една фирма, която се занимава с това и го прави доста качествено доколкото знам: http://www.hammondstore.com/index.asp П.С.:Познавам Радо - Хамонда, но не бях чел тази простотия!
  11. Крис (Кристиан) се казвам, на 17, от София.Свиря от 7 годишен и сега съм в рок група Флекс (скоро може би вече няма да се казваме така).Имам синт Alesis QS8.1 (според мен ще е интересно , или поне на мен ще ми е, ако и др си напишат каква техника използват).
  12. Аз пък си мисля че под транскрибиране има предвид вадене на песни на ноти, макар и да не значи точно това.Иначе за абсолютния слух - аз притежавам в някаква степен абсолютен слух.Само да кажа, че никой не спомена че все пак абсолютния слух не е -или го имаш, или го нямаш.При различни хора го има повече при други по малко.Тези които си мислят че нямат такъв слух просто им е слабо изразен.Освен това той наистина се развива, особено ако ти е даденв повечко.Абсолютният слух наистина е просто много добра музикална памет (нещо като фотографската памет).Аз мога понякога да слушам музика в главата си с голяма точност.Случвало ми се е да стана сутрин и докато се мия в банята да ми звучи нещо в главата - някаква песен примерно.След това като отида на пианото да проверя и се оказва че е във тоналността на оригинала.Освен това някои тонове се запомнят по лесно от други но когато помниш някой тон и си трениран лесно можеш да възпроизведеш или познаеш друг като просто знаеш какъв е интервала.
  13. moony_bg

    <!> Фукня

    Аз пък си купих от ибей Alesis QS8.1.Още не е пристигнал но да се надяваме че ще пристигне.Тая мастър клавиатура просто си има всичко !Пък и за тая цена и на всичкото отгоре с твърд калъф и опътвания и кабели и безплатна доставка и сичко направооо.... Абе мн се кефя и нямам търпение да пристигне.Ето я офертата в ибей: http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?Vie...p;rd=1&rd=1
  14. moony_bg

    <!> Фукня

    Ехааа евала на приятеля ти сигурно си доволен.Честито.Много обичам органи.Тва с малко ефекти ше звучи убийствено.Пробвай с дисторшън колкото и странно да звучи.Според мен ще е уникално и мн яко.Колко може да струва една такава "мебел" горе долу?
  15. Оооо, 1000 лв няма никакви проблеми - даже са много .Най-близкото до акустично пиано е дигиталното пиано и те не са никак скъпи и са много качествени защото са направени точно за тая цел - да е възможно най-близко до истинско пиано и като звук и като усещане, твърдост на клавишите.Нека някой да препоръча модели аз не съм много в течение в момента точно с дигиталните пиана, но ако никой не препоръча нищо (малко вероятно) до няколко дни аз ще потърся и ще пиша.
  16. Мноо добра идея.Аз подкрепям напълно.Ако някой търси Джон Лорд за джемче да ми пусне ЛС :hello: ако дотогава не е пуснат форума "джем" или нещо от сорта.
  17. Тука сега надали някой ще погледне щот последното мнение е отпреди 100 века ама да кажа само че солото на органа е мн по малко от 7 мин и аз съм го вадил.Ако говориш за солото накрая на песента дето е доста дълго то е на китара (дето е със една много странна бленда) ама и то не е чак 7 минути.Има няма 3-4 минути.
  18. C-3 му е на Маестрото органа-точно като на джон лорд.А, да добавя само, че му беше подарък
  19. Имаш хамонд????Я разправяй за колко и отде го зе?Ква е разликата в клавишите от синтезаторите със лека клавиатура?Можеш ли да ми кажеш настройките на някои песни на пърпъл?Мноо ми се иска да посвиря на такова чудо.Днес бях в читалище Петър Берон защото един приятел ми спомена че там май имало уроци по хамонд.Е, не можах да разбера дали наистина е така въпреки че бях там.Попаднах на учителка по ПИАНО която не само че не знаеше какво е хамонд а и не можа да ми каже дали изобщо там има такова нещо или са синтезатори!!!! Представяте ли си???А освен това беше адски неразбрана.Аз я питах по всевъзможни начини, описвах и го... както и да е.Иначе ако някой знае къде и как да се науча или поне да посвиря да казва.
  20. Мерси за интересното линкче.А за какво демо става въпрос?Също дайте нещо по-подробно за клавиатурата на хамонда.Забелязал съм че много бързо глисандо много лесно се прави и че клавишите са плитки ама ако някой може да обясни каква е точно клавиатурата ше съм благодарен.И кажете най после как е заглавието на прословутия албум на Митко Щерев!
  21. Плоча??Еее, а дали го има и на диск или някъде из интернет?Интересно ми стана за тоя албум и ми се иска да го чуя.Поне кажи нещо повече за него.На него джаз ли има?Изпълнения само на хамонд или група? и квот се сетиш друго полезно.А и заглавието ако може
  22. Аз ги мога и двете като знам и по няколко сола от концерти на сущите парчета.
  23. Евала пич!!И на мен любимия ми инструмент е Хамонд органа!!Заобичах го покрай Дийп Пърпъл и Джон Лорд който общо взето ме е учил да свиря .През последната година започнах да слушам и джазови изпълнения на този уникален инструмент и още повече го заобичах Мечтата ми е да се науча да свиря на такова чудо.Ти свирил ли си на истински??Аз не съм.Ако искаш пиши в мойта тема за хамонда вув форума на клавиристите.Ако си свирил жеднага да разказваш еи!!Можем много да си говоим на тема хамонд.
  24. Много благодаря аз още събирам пари ама след нова година сигурно ще съм събрал (голямо суровакане ше падне) Само после да ги опазя от изхарчване: Както и да е пак мерси на всички дето писаха тук докато разглеждах предложенията доста обогатих знанията си за машините.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.