rdg_design Отговорено Ноември 22, 2008 Автор Share Отговорено Ноември 22, 2008 Има грифове (заготовки) в иБей, фингърбордове също. Средно по 20-25 паунда съм ги виждал, т.е. 50-60 лв. Блг,не знам как се пазарува от там.Как да ги намеря,за да ги видя? С уважение RDG Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dandilov Отговорено Ноември 22, 2008 Share Отговорено Ноември 22, 2008 Има грифове (заготовки) в иБей, фингърбордове също. Средно по 20-25 паунда съм ги виждал, т.е. 50-60 лв. Блг,не знам как се пазарува от там.Как да ги намеря,за да ги видя? С уважение RDG 50-60 лв. + 50-60 лв. за доставка обаче!!! И аз наблюдавам нещата в ebay, но гриф и от там излиза солено. На такава цена по-добре купи някоя цяла китара Стаг или Беринджър от форума. В момента гледах, че един пич продава във форума Беринджър за 150лв. Иначе търси във форума стари Български китари или грифове от тях. Вземаш тялото на грифа, а за фингърборд може да ползаваш дъски екзотичен масивен паркет (венге, абанос, палисандър и др.) само трябва да намериш фирма за такъв паркет. Не може да няма в Русе! Успех! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
edgecrusher Отговорено Ноември 23, 2008 Share Отговорено Ноември 23, 2008 (Редактирано) @dandilov Съгласен съм за цените и доставките, но честно аз досега не съм пипал българска китара, която да свири вярно или грифа да ми е удобен. Колкото и работа да хвърлиш по тях, има неща които не можеш да поправиш. Предполагам същото важи и за тия Беринджъри по 150 лв. Ако се интересува човека да направи нещо стойностно, а предполагам това му е целата. По-добре да си го прави сам. От личен опит в работата ми знам,че 100 пъти по-трудно да поправиш нещо, направено неправилно, отколкото да го направиш наново. @rdg_design Не е толкова сложно, но има няколко неща,които са задължителни: 1) Да имаш ПейПал акаунт с международно разпознаваема Дебитна или кредитна карта 2) иБей акаунт с добра история (това се постига, когато успешно бидваш и купиш неща и продавача си получи плащането безпроблемо и тогава ти оставят положителен рейтинг) 3) Добри познания по английски. Понякога в обясненията към продаваната стока загатват завоалирано за даден проблем или особеност, който може да ти попречат да ги ползваш пълноценно и ако се оплачеш, винаги ще се оправдаят че са го споменали. Но ти ако не си разбрал, си е твои проблем. Това е в общи линии. п.с. Моя проект за Винтиджите за сега го отлагам, защото ми излязоха други неща, които имат приоритет за момента. Редактирано Ноември 23, 2008 от edgecrusher Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rdg_design Отговорено Ноември 23, 2008 Автор Share Отговорено Ноември 23, 2008 Блг на съфорумците!Ще се възпозвам от идеята за части от форума.Очаквам предложения със снимки,разумни цени за цели или на части елкитари.Кой от каквото е решил да се отървава,сега му е времето!Както се изразява един наш политик-цар. СуважениеRDG Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vlex Отговорено Ноември 25, 2008 Share Отговорено Ноември 25, 2008 Вие се вкарвате в някакъв ням филм, ама от тия най-първите, с тоя ибей. Откакто бг е в евр(оп)ейския съюз цените за доставки с DHL от ес, към бг паднаха многократно. Пример - пакет от германия до бг излиза от порядъка на 17-27 евро. Не казвам, че е малко, но все пак е много по-малко от 50-60. Зяпайте немския, италианския и т.н. европейски възможности. За UK и US е малко по-различно, не че то UK не пращат също до бг за 20-25 евро Колкото за ибей - точка 2 отпада - от няколко месеца е премахнат моментът с даване на негативни оценки за купувачи - демек можеш като купувач само да кяриш, а като продавач вече има и риск... Не е задължително пазаруването с пейпал - става и с банков превод, особено ако имаш сметка в банкова група с тази, на която превеждаш и не те ощавят безбожно за някоя елементарна транзакция. Иначе с пей-пал е най-удобно, така е. Става с повечето кредитни и дебитни карти и в бг, но има шанс и да не стане (пример моя виза електрон от първа инвестиционна). Иначе ситуацията не е чак толкова страшна Поздрави, Влад Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rdg_design Отговорено Ноември 25, 2008 Автор Share Отговорено Ноември 25, 2008 Вие се вкарвате в някакъв ням филм, ама от тия най-първите, с тоя ибей. Откакто бг е в евр(оп)ейския съюз цените за доставки с DHL от ес, към бг паднаха многократно. Пример - пакет от германия до бг излиза от порядъка на 17-27 евро. Не казвам, че е малко, но все пак е много по-малко от 50-60. Зяпайте немския, италианския и т.н. европейски възможности. За UK и US е малко по-различно, не че то UK не пращат също до бг за 20-25 евро Колкото за ибей - точка 2 отпада - от няколко месеца е премахнат моментът с даване на негативни оценки за купувачи - демек можеш като купувач само да кяриш, а като продавач вече има и риск... Не е задължително пазаруването с пейпал - става и с банков превод, особено ако имаш сметка в банкова група с тази, на която превеждаш и не те ощавят безбожно за някоя елементарна транзакция. Иначе с пей-пал е най-удобно, така е. Става с повечето кредитни и дебитни карти и в бг, но има шанс и да не стане (пример моя виза електрон от първа инвестиционна). Иначе ситуацията не е чак толкова страшна Поздрави, Влад Здравей,блг за ориентацията,само не разбрах за Първа инвестиционна,с нейната Виза става ли или не,защото и аз съм клиент на тази банка! С уважениеRDG Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vlex Отговорено Ноември 25, 2008 Share Отговорено Ноември 25, 2008 С кредитна виза - става, с дебитна виза електрон - не. Сестра ми е с първият вариант и пейпалът й бачка безпроблемно. Аз имам дебитна на пиб, но така и не ми я приеха от пейпал като все нещо не се харесваше в номерата на картата... Поздрави, Влад Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rdg_design Отговорено Ноември 25, 2008 Автор Share Отговорено Ноември 25, 2008 С кредитна виза - става, с дебитна виза електрон - не. Сестра ми е с първият вариант и пейпалът й бачка безпроблемно. Аз имам дебитна на пиб, но така и не ми я приеха от пейпал като все нещо не се харесваше в номерата на картата... Поздрави, Влад Ок!Блг Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Ноември 26, 2008 Share Отговорено Ноември 26, 2008 Аз съм с кредитна VISA на ПИБ и имам доста успешна вече няколкогодишна криера в харчлъка на пари през нета. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rdg_design Отговорено Ноември 26, 2008 Автор Share Отговорено Ноември 26, 2008 Аз съм с кредитна VISA на ПИБ и имам доста успешна вече няколкогодишна криера в харчлъка на пари през нета. Блг,щом стана готов ще те потърся.Ели не си от Русе ти? Поздрави RDG Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Ноември 26, 2008 Share Отговорено Ноември 26, 2008 От Русе съм си. Обади се, няма проблем. Ще помагаме! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rdg_design Отговорено Декември 4, 2008 Автор Share Отговорено Декември 4, 2008 Някой да има инфо за материал за изработка на илейни? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dandilov Отговорено Декември 4, 2008 Share Отговорено Декември 4, 2008 Някой да има инфо за материал за изработка на илейни? Перца за китара. Има едни - имитация на седеф. http://www.picvalley.net/v.php?p=u/930/1815359226.JPG http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1476/355644031.JPG Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Декември 5, 2008 Share Отговорено Декември 5, 2008 Fender Celluloid май бяха... Също така има едни супертънки лепенки, които се слагат върху грифа (или тялото, има различни): InlaySticker.com Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rdg_design Отговорено Декември 5, 2008 Автор Share Отговорено Декември 5, 2008 Fender Celluloid май бяха... Също така има едни супертънки лепенки, които се слагат върху грифа (или тялото, има различни): InlaySticker.com БЛГ,много си точен! С уважение RDG Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts