Jump to content
Българският форум за музиканти

Избор на електрическа китара


Stitch

Recommended Posts

2000 кинта са си сериозна сума за първа електричарка... според мен Гибсън няма да ти е толкова необходим ще мине време докато усетиш напълно качествата на китарата.. по-скоро си земи няква сносна китара среден клас около 1000лв и някъв готин лампов усилвател за още 1000 лева.. резултата със сигурност ще е по добър от скъпа китара, на която да свириш ънплъгд :) Но избора си е твой се пак. И добре е да споменеш за какви стилове ти трябва за грайндкор, за блус, за рок..? :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 33
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

^То момчето е казало кво иска да свири.

Към автора на темата: Относно избора ти на китара, не е лош и е хубаво, че си приготвил толкова пари. Накой беше казал да си купиш по-евтина китара, за да можеш да си купиш и усилвател. Аз съм сигурен, че купиш ли си тази и за амп ще съумееш да събереш. Относно колебанията ти между Гибсън и Фендер. Аксел Ръди Пел изплзва Фендер, а пича с каскета (забравих му името и не ми се напряга да си го спомням) от acdc е с Гибсън. Не, че ако си сменят китарите няма да могат да свирят, ама тва тряаа те наведе на някаква мисъл. Достатъчно се изказаха за качествата на Гибсън, Фендер не срещн голяма подкрепа, та затова аз ще се застъпя за тази марка. На мен лично този звук ми харесва повече от "меката топлина" на Гибсън, в темата на Кольо_К сигурно аз съм единствения харесал повече Фендера. Та може да се окаже, че и ти харесваш повече неговия звук, затова е най-добре да чуеш и 2те, ама тва е май доста трудна хава. Ако можеш пробвай някой фендер тука, после отскочи до Гърция и ако имаш късмет ше набараш същия амп, в който си пробвал фендера и там пробвай някой гибсън и после прецени.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Пича с каскета е Ангъс Йънг и използва Gibson SG. Те това е китарата на дявола ! Ако имах 2000 лева хич нямаше да се колебая, щях да си взема точно такава. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление в Булгаристан Гибсън са единични бройки ,донесени от белите страни (има слухове,че една фирма ще започне внос,дано да са верни).Аз поне в Солун не видях Гибсън,но Епифони имаше.

Лично мнение -вземи си ЛП студио.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди три месеца си купих Gibson Les Paul Studio от Musicstore,излезе ми точно 1086евро.Там работи една българка Мария Милева се казва писал съм за нея в раздел "Говорилня".ако решиш нещо тя ще ти свърши работа.Иначе за китарата мога да кажа само,че си струва всяка стотинка!Успех!!! :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...в желанието си да ти помогнем в избора май само те объркваме...мен ако питаш си вземи ЛП студиото....гаранция че няма да съжаляваш...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи, човекът си е казал, че търси звучене като на Аксел Руди Пел, което е доста специфично - сравнително високо и звънко. По мое мнение Фендер Стратокастер е доста по подходящ от ЛП формата за това звучене. Аз лично нямам никаъв опит с ЛП (не че и иначе имам кой знае какъв), но от това, което съм чувал и чел, съм останал с такова впечатление. В крайна сметка и самия Аксел използва Фендер Стратокастер и ЕСП със същата форма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Те сами ще се наложат - като си ги изпочупи:wallbash:. Или като му се прииска да направи заглушаване или pinched harmonics ...

За 3-4 месеца ноктите ми са в перфектна форма, а и palm-mute става перфектно на електрическа китара с пръсти. :icon_shithappens:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Грифа не е завинтен за тялото с винтове, а има специална set-neck конструкция. Това води до ОСЕЗАЕМО по-дълги тонове

А в една друга тема беше писал, че това не било така, че това били просто предпочитания към сглобките на съответните фирми, както и че "едва ли щяло да има осезаема разлика". Поне накрая си харесай едно нещо, което твърдиш, че е така, и си защитавай тезата. :) Поздрави!

 

Авторе, щом искаш да свириш AC/DC, я направо си вземи един Epiphone G-400, както и някакъв лампов усилвател. От много малко време свириш, за да мислиш за толкова скъпи китари. Подрънкай си сега с по-евтина тупалка, а пък след време (в случай, че още не си се отказал) си вземи вече Gibson.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разликата е малка само тогава, когато болт-он сглобката е наистина много стегната(грифа излиза със сила от джоба, когато е развинтен), което пък почти никога не е така при серийните китари. Доколкото си спомням, това също го бях отбелязал в темата, в която изразих онова си мнение(май имаш предвид това->Цък). Обаче на теб явно ти прави кеф да цитираш избирателно, извън контекст.... твой проблем.

 

При серийни китари с фиксиран бридж, разликата е осезаема(особено на високите позиции) и може да я отрече само човек, който никога не е сравнявал.

 

Освен това, тюн-о матик бриджа по принцип, доколкото съм забелязал, води до по-дълги тонове, може би заради конструкцията си...

 

При китари с флойд, разликата в състейна не е така голяма, но не говорим за такива китари.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Те сами ще се наложат - като си ги изпочупи :) . Или като му се прииска да направи заглушаване или pinched harmonics ...

За 3-4 месеца ноктите ми са в перфектна форма, а и palm-mute става перфектно на електрическа китара с пръсти. :)

Е, те т'ва искам да го видя!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като си запиша проекта, по който работя, даже ще го чуеш. :) Е, само на едно място го ползвам, ама номера минава. :surprise:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Реших да си взема LP Studio. Моля противниците на избора ми да не ми се карат много. Искам да кажа само, че коментарите да си взема евтина китара са доста повърхностни в смисъл такъв, че българинът е свикнал да кара с една вещ колкото може по-дълго, ако е възможно и до живот. Ако си взема евтинляк първо, че той самият ще ме откаже и второ няма да ми се занимава да подменям китарата. От горе на всичко сега ми е момента да се възползвам докато живея при нашитр да помагат финансово. Когато стана студент след 2 години надали ще имам възможност да си позволя китара. Пък и с Gibson мисля че ще изкарам предълго :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обмислял ли си варианта за Hagstrom? Доста ги хвалят, използвани са от много известни музиканти (presley, bowie, zappa, etc), и същевременно най-скъпите им модели са почти 1/2 от цената на lp studio. Провери ако ти се занимава, но каквото и да избереш - пак ще е добро :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблемът не в това, че евтината китара ще те откаже, а във факта, че надали си наясно какво искаш от един такъв инструмент. Аз да речем никак не харесвам Гибсън, но ако на времето, когато си нямах и хал хабер, някои ме бе питал каква китара искам, щях точно Гибсън да пожелая, защото се водят най, най! Може и да са, но не и за мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.