James Hetfield Отговорено Ноември 8, 2008 Отговорено Ноември 8, 2008 Един от любимите ми рифове е частта преди солото в The Call Of Ktulu, също и основния риф на Bleeding Me. Мед ми капе от устата като го свиря... Цитирай
harvester Отговорено Ноември 9, 2008 Отговорено Ноември 9, 2008 (Редактирано) мнооого Metallica (master, seek&destroy, and justice for all, for whom the bell tolls, sad but true, one, ... от новия албум ... All Nightmare Long има много зла част: 5 пъти второ прагче, 3 пъти свободни 4,5,6 струни (dropped D) не по-малко пърпъл Steve Vai - Bad Horsie Dream Theater - As I Am Slayer - Raining Blood, Black Magic Black Sabbath - Iron Man, Paranoid p.s. мале не написах Harvester Of Sorrow (headbang) \m/ Редактирано Ноември 9, 2008 от harvester Цитирай
Heartman Отговорено Ноември 10, 2008 Отговорено Ноември 10, 2008 Кой е най-добрия китарен риф според вас? А кой е най добрия сладолед?!Ясно е че може да се изброява до сутринта ,не разбирам това какво ни носи.Иначе щом можеш да го изпееш и да скачаш с въздушна китара в ръце ,значи тва е най-добрия риф. Цитирай
zwero Отговорено Ноември 10, 2008 Отговорено Ноември 10, 2008 (кефи ме много-не че е най- добър ) Цитирай
interman Отговорено Ноември 10, 2008 Отговорено Ноември 10, 2008 (кефи ме много-не че е най- добър ) Да тоя е велик риф класика Цитирай
Tomcat Отговорено Ноември 11, 2008 Отговорено Ноември 11, 2008 (кефи ме много-не че е най- добър ) Да тоя е велик риф класика Мм да супер як и си е класика от как се помня съм го слушал Цитирай
TONY Отговорено Ноември 11, 2008 Отговорено Ноември 11, 2008 (Редактирано) Изпускате основен риф! LED ZEPPELIN - WHOLE LOTTA LOVE -ПЕСЕН РИФ -почти толкова култов , колкото "Смока" може би и Comunication breakdown за Мегадет - допълвам - HANGAR 18 - окатавовият Skin 'o my Theath - основният Слаеяр - Уор Енсенбъл!!! - култово американските хеликоптери си я пускат и атакуват талибаните нещо като за кадем Мейдън - Дъ Трупър - казахте я, ама няма да съм аз,ако я пропусна. останалите ги казахте май пропуснахте Ози - Но мор тиърз Редактирано Ноември 11, 2008 от TONY Цитирай
Турин Отговорено Ноември 11, 2008 Отговорено Ноември 11, 2008 Много яки рфове има в рок музиката като цяло, немога да опиша всички които са ме kефили през годините когато съм ги свирил но определено ще спомена няколко човека които композират наистина добри рифове и е удоволствие да ги изпълнявам: 1. Рифовете на James Hetfield и Kirk Hammett в албумите им от 83 до 91 и някой изключение в Load и Reload, изключвам St.Anger в който има рифове но за мен са повечето безидейни, а в последния албум "Death Magnetic" депърва ще разучвам рифове и ритми, но също има интересни нещата взаимствани от класическите албуми от 86, 88 и 91. 2. Рифовете на Dave Mustaine, за неговите композиции времето почти не им се е отразило, може би си остават най яките за мен в ранните албуми и най вече "Rust in Peace" който е учебник за тези които наистина обичат бързи и разнообразни спиид рифове съчетани с неверятните сола и на Marty Friedman - остава си фаворит за мен от всичко което съм свирил на Megadeth - рифа в "Holy Wars" на който пее първите куплети Mustaine. 3. Рифовете на Dimebag Darrell в Pantera и по специално в албумите от "Cowboys from hell" нататък. 4. Рифовете на Kerry King и Jeff Hanneman в албумите от Rign in blood, South of heaven, Seasons in the abyss - също школа за тези които обичат тежката музика 5. Рифовете на Chuck Schuldiner - учитела на много съвременни китаристи, свирещи тежка музика в отношение на композиция на песен - риф, ритъм + сола и т.нт. 6. Рифовете на Max Cavalera и Andreas Kisser в албумите до Arise на Sepultura. Цитирай
MiroLambov Отговорено Ноември 11, 2008 Отговорено Ноември 11, 2008 Имаше един риф на Канзас от Carry on my Wayward son , много е добър... Цитирай
Tomcat Отговорено Ноември 11, 2008 Отговорено Ноември 11, 2008 Изпускате основен риф!LED ZEPPELIN - WHOLE LOTTA LOVE -ПЕСЕН РИФ -почти толкова култов , колкото "Смока" може би и Comunication breakdown май пропуснахте Ози - Но мор тиърз Мм да на Лед зеппелин също и Хартбрейкъра е мноо култов а на ози например Железния човек Цитирай
Blagoy Nikolov Отговорено Ноември 11, 2008 Отговорено Ноември 11, 2008 ... от новия албум ... All Nightmare Long има много зла част: 5 пъти второ прагче, 3 пъти свободни 4,5,6 струни (dropped D) Тя като цяло е много зла. Цитирай
Tomcat Отговорено Ноември 11, 2008 Отговорено Ноември 11, 2008 Хмм нз дали някой го е писал преди но и Hells Bells на AC/DC е супер як и супер лесен Цитирай
Zero Tolerance Отговорено Ноември 11, 2008 Отговорено Ноември 11, 2008 Lazy на Пърпъл е адски готин - страшни джемове стават върху него (повечето лайфове на Пърпъл са си живо доказателство ) . Иначе на Тиътър основните рифове на Home са размазващи..... Цитирай
Recommended Posts