Jump to content
Българският форум за музиканти

Какви палки предпочитате ?


Recommended Posts

  • Отговори 46
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Аз Valeto само един път съм си купувал ударих перваза на барабанчето и се разцепи едната палка от тогава несъм пробвал да вземам нови. :thumbup: Нещо каточели загубих интерес към тях. :yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе има много компоненти,които трябва да се гледат,аз свиря с валето,от няколко месеца свиря с на венко,страхотни са,а тва че металите свирят с тежки палки е относително,аз съм свирил и дет и грайнд,за тва се изисква яко китка,с дебела и тежка палка ми се стува че е излишно,повечето си мислят че издържат повече,да ама не,свирил съм веднъж с едни много дебели,уж хубави,счупиха се през средата точно на 2рия път като седнах,ся коста он половината метъл групи в сф съм му виждал едновремешните палки,ми аз не моа си захвана китката,камо ли да свиря,всеки му е удобно сам за се бе си,ся прави сте че джаз и фънк не мое се свири с тежки палки,тва е сигурно,но да свириш метъл с тежки палки че е закон е глупост,а че валето се чупят много,ми като свириш доста често ще се чупят,няма вечни палки,аз свиря по два пъти седмично(казва ли са ми че свиря много силно),и палки те ми издържат по месец,последно време по два,че валето са тъшак,така е,ама за тва струват 5 кинта,а тия дето са по 20 кинта издържат 4 месеца,направете си равносметка,да че са по качествени и по удобни да,ама валето не са чак толкова зле,даже са си прилични,който иска да се съгласи с мен,който иска не,всеки има право на собствено мнение,наздраве и успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Определено леки.Ползвам pw 727w oak wood tip pro mark.За съжаление трудно ги намирам и трябва все да търся като ходя извън България.А иначе в момента ползвам про марк майкъл карвин модел.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 10 months later...

Някой те е урочасал,Драго :)

На Стив Гад модела/Вик Фърт/ една палка ме изкара 40 дни х 4 серии всяка вечер + 2 часа репетиции всеки ден,а след това още десетина дни х 1...1,5 часа свирене на ден и накрая от яд сам я счипих,че топчето вече не ставаше за нищо.Втората палка я счупих за месец и нещо свирене.Купувал съм ги от Влади в Ямаха Дръм Център.Твоите да са били някви ментета?!Странно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От Щатите ми идват всичките палки и може би е до партида,знам ли.Свирил съм 2 месеца по клубни 3 часови участия и маса репетиции с един единствен чифт Вик,наистина този чифт беше много як,от него се зарибих по марката и си накупих една камара палки.Лошото е,че от там нататък всичко почна да се чупи за минути.Потроших 5-6 чифта за месец, а тва са много пари,бахти!Явно имат и кофти производсво и определено няма да си взема Вик никога повече.Просто това си е мое мнение.Сигнейчъра на Пиърт (Японски дъб)ми е супер удобен,балансиран и най-вече здрав:-)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм на твойто мнение, Драго! Pro-Mark > Vic Firth! А Nova-та на Firth са много лоша работа...взех си един чифт 5А преди лайв, изкарах лайва, после точно една 3-часова репетиция и на следващата репетиция трябваше да се простя с едната палка (счупи се през средата)...верно, не си пестя много силата, но Про-Марк ми държат 100 пъти повече. Това са палките :lol:

Инак, честито за палките, колега! Със здраве да си млатиш с тях! Модела на Пиърт е много здрава работа, имам 2 комплекта от тях и нито един от 2-та няма признаци за чупене. Малко баланса им не ми е по вкуса, но като оставим това на страна са много стабилни сопичките. :D

Редактирано от drummer_93
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Vic Firth ми издържат най-дълго от всички и покритието им най-много ми харесва. Модел 5B с пластмасови върхове спряха да докарват на други марки, тъй че... а Nova наистина не са качествени.

Редактирано от Danny47
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Vic Firth са много удобни поне на мен и карам вече с един чифт 5b 4-ти месец, но другите се изпотрошиха, а аз не блъскам като свиря...

 

явно наистина имат и хубави модели, но и много скапани

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вие да видите зилджаните на кви палми стават от римшотове:cheers2:

Палките са консуматив - евтини, скъпи - това е положението:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво ги праите тия палки,аз с един чифт Вик изкарвам 3-4 месеца а с Нова около 2 месеца при това с редовно свирене а и въобще не свиря леко,даже съм си хамалче :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпрос на хамалия аз снощи счупих една 5А на Нова.Май в началото на лятото ги зех.

Не забравяйте, че здравината на палката определя живота на чинела :).

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.