dimitarshenkov Публикувано Октомври 15, 2008 Share Публикувано Октомври 15, 2008 (Редактирано) Искам да си купя PC звукова карта в диапазона 300-500лв ,с цел домашно студио,запис(вокали) ,миксинг.Какви са според вас добрите предложения в БГ? Благодаря предварително за всяко мнение... Щте използвам 1.MIC-кондензаторен 2.MIDI 3.MONITORI-yamaha,hs80+sub 4.Windows XP Редактирано Октомври 15, 2008 от dimitarshenkov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MEDELLIN Отговорено Октомври 15, 2008 Share Отговорено Октомври 15, 2008 (Редактирано) Мисля че наи утвърдените - ( дефакто наи добрите ) марки са си M-Audio,Pro Tools Focusrite и E-MU ... От тук на там просто гледаи ценовия диапазон и даннните на самата карта които са ти необходими в тоя случаи.За 500лв можеш да си вземеш спокоино добра карта от коя и да е от споменатите марки. Редактирано Октомври 15, 2008 от MEDELLIN Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Октомври 15, 2008 Share Отговорено Октомври 15, 2008 Под "дефакто най-добри" разбираш "в тази ценова рамка" надявам се, защото са далеч от "най-добрите" изброените. В допълнение на изброените (от които бих пропуснал ProTools, защото в този ценови обхват влиза MBox на старо евентуално, който и без това, според мен, не си заслужава) аз бих разгледал и TC Konnekt серията. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MEDELLIN Отговорено Октомври 15, 2008 Share Отговорено Октомври 15, 2008 (Редактирано) Разбира се че имам предвид наи добрите за ТАЗИ цена. За какво да споменавам примерно RME,когато човека казва "до 500лв".Мисля че тука сме все зрели хора и не трябва да даваме безмислени съвети.Макар че много хора имат такъв навик мислеики че си дават по тежък вид ... Съветват " Абе направо гепи си едно еди кво си,то е наи доброто ... " което е три пъти по скъпо ... За TC Konnekt на TC ELECTRONIC серията също има добри отзиви,да... Но аз специално залагам на вече утвърдени марки. Редактирано Октомври 15, 2008 от MEDELLIN Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Октомври 15, 2008 Share Отговорено Октомври 15, 2008 Ами TC са в бизнеса с аналогово цифровата конверсия и обратно доста по-отдавна от EMU & MAudio, така че аз не бих ги пренебрегнал (макар че са нямали аудио интерфейси). Тук разбира се, се намесват и елементи като стабилност на драйвери и т.н., което беше проблем и на МАудио и на ЕМУ (тъй като съм имал интерфейси от споменатите от почти когато излезе ЕМУ, както и МАудио, когато още не бяха чак толкова утвърдени ), но драйверите не са проблем за ТС към момента. Далеч съм от мисълта, че качеството на конверсия в този клас интерфейси се различава, кой знае колко при сходна цена, но при ТС има и няколко плъгина към аудио интерфейса, които са доста доста добри. Най-добрият вариант е да се вземат за проба интерфейсит, които са ти в бюджета, за да провериш на твоята машина как ще се държат. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Black Bird Отговорено Октомври 15, 2008 Share Отговорено Октомври 15, 2008 продавам ПроТулс МБокс-1 с ъпгрейднат ПроТулс ЛЕ7.4 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dimitarshenkov Отговорено Октомври 15, 2008 Автор Share Отговорено Октомври 15, 2008 Понеже имам миксер с фантомно захранване и входове за микрофони и т.н. по-скоро се ориентирам към вътрешни звукови карти,през която безпроблемно да мога да вкарам сигнала/изкарвам в пс-то реал тайм,с добро ка4ество. все пак имам идея за fa Edirol FA 66 "REFURBISHED" FW AUDIO INTERFACE ,но се 4удя как ще стане връзката http://www.visiarts.net/catalog/index.php?...4b12a536d77dc21 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Октомври 16, 2008 Share Отговорено Октомври 16, 2008 Аз вече писах на РМ два гласа за Едирол-а. Но сега се присетих също за тази на ТС Електроник. Тоя дето каза, че били неутвърдени много ша ма извинява, ама... Относно Рефърбишд бройката - не съм убеден, че е добра идея. А относно това да е от БГ при тия цени... Aйде, мерси! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dimitarshenkov Отговорено Октомври 17, 2008 Автор Share Отговорено Октомври 17, 2008 (Редактирано) След доста 4етене стигам до извода 4е за да нямам проблеми PCI карта,6те ми подхожда пове4е,M-Audio - Audiophile 192 примерно.. Fire Wire картите могат да ми създадат проблеми с XP и само да се набутам,но явно тук съм мн. прозаи4ен с моя проблем и разбира4ите гледат от високото на егото......... Редактирано Октомври 17, 2008 от dimitarshenkov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Октомври 17, 2008 Share Отговорено Октомври 17, 2008 ...Fire Wire картите могат да ми създадат проблеми с XP... Tова как го реши? Имах два FireWire интерфейса и не съм имал грижи на десктоп и лаптоп машини с ХР, Глиста и МакОС. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dimitarshenkov Отговорено Октомври 17, 2008 Автор Share Отговорено Октомври 17, 2008 ...Fire Wire картите могат да ми създадат проблеми с XP... Tова как го реши? Имах два FireWire интерфейса и не съм имал грижи на десктоп и лаптоп машини с ХР, Глиста и МакОС. просто останах с такова впе4атление, 4е не6тата о6те не са мн доработени,може и да гре6а,но и от към пари,6те ми трбва контролер зада се вържа към ПЦто Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dimitarshenkov Отговорено Октомври 17, 2008 Автор Share Отговорено Октомври 17, 2008 исках да кажа адаптер не контролер ,устройството за firewire вход на ПЦ-то Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
LordOfIce Отговорено Ноември 26, 2008 Share Отговорено Ноември 26, 2008 (Редактирано) Lexicon Alpha/ lambda/ omega. Има миди, фантомно захранване за кондензаторен микрофон. Върви с Cubase LE, Pantheon Reverb (ревербератор, ползва се и в студиата), на USB епринцип е, външна. Не са и скъпи. Продават ги в магазините на Фактор. Има и линеен вход за музикални инструменти, екстрите вече зависят от самия модел. Много подходящи за домашно студио. Alphata струва около 170- 180 лв. Редактирано Ноември 26, 2008 от LordOfIce Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Roevers Отговорено Ноември 26, 2008 Share Отговорено Ноември 26, 2008 (Редактирано) (Обаче колкото и да звучи странно, Алфата няма фантомно) Редактирано Ноември 26, 2008 от Roevers Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
presly Отговорено Ноември 26, 2008 Share Отговорено Ноември 26, 2008 TC electronics Konnekt 6 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts