Jump to content
Българският форум за музиканти

LordOfIce

Members
  • Мнения

    12
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от LordOfIce

  1. Събота... Loud Festival... Symphony X... там сме:)

  2. Време е да впетъчим четвъртъка с малко бира

  3. Егаси как се излива!

  4. Честит Гергьовден на всички и на именниците и най- вече на сина ми Георги- да си жив и з...

  5. Цялата циганска махала се разхожда по центъра, а вие ходете на работа!

  6. Христос Воскресе!

  7. Има някакъв начин, да. Трябва ти миди - кабел, а на компютъра си инсталираш различни VST инструменти в stand- alone режим или някаква програма - хост, която да поддържа различни VST- та като Cubase. Подробности мога да ти обясня на личен или на скайп n_kangaldjiev
  8. LordOfIce

    Breaking The Law

    Добре изсвирено, добре аранжирано и добре записано! Браво, продължавайте в същия дух! ... от началото до тук това беше първия кавър, който ми направи добро впечатление, да не се обиждат предните, ама има какво да учат... по въпроса с терците- абсолютно правилни са, на концерт ние правим същия трик с терците, само че с китара и клавир и понеже точно на мен ми се пада да ги свиря, ги правя по същия начин и няма нищо грешно в тях.
  9. Цената в Бг не е като тази в Щатите, това е ясно, но това е валидно за абсолютно всички марки, музикални магазини и т.н. Всичко, което е в Бг. в магазин на официален представител е по- скъпо, отколкото на електронния сайт на производителя. Защо идва тази разлика- наистина ли някой по- нагоре попита защо това е така и не знае отговора? Транспорт, мито, ДДС, поемане на гаранционния период (и евентуално съпътстващия го транспорт и поддръжка). Демонстрирането на стоката на живо, т.е. в удобен, хубав магазин, в който да седнеш, да ти го включат, да ти покажат ако е необходимо, да чуеш и видиш на живо звука, функциите и боравенето с него... или не... тва да си е за сметка на търговеца, ние го искаме на производствена цена или на американска- на американците когато им стигнем покупвателните способности, населението, и данъците, тогава и стоките ни по магазините ще станат на тяхната цена. Проста сметка- 600 - ДДС- 500лв., около 50 лв. застраховка "гаранция", която се поема- 450 лв. докарваме- някаква печалба за вносителя- около 30 % за да проидължи да го има този удобен магазин така, на ъгловата уличка на центъра- до колко го докарахме- ми до цената на Casio в официалния им сайт- където е с минимална надценка естествено, но и те печелят пари хората. След това, ако го има, ако не е сбъркана цената и след такса за доставка и бая чакане можеш да го получиш и ти от някой онлайн магазин. Отваряш- каквото дойде и в каквото състояние дойде и когато дойде- е тва е онлайн- пазаруването- ако има нещо не на ред- пишеш мейли, чакаш, пращаш за твоя сметка и се чудиш къде сгреши? Грешката е още в момента, в който решавайки да минеш с по- малко разходи, почваш да търсиш по- несигурния източник- онлайн - магазинче или втората употреба... па за нея не желая да коментирам просто. Айде, че много дълъг пост стана- здраве на всички
  10. Във "Фактор" се внасят кожи на REMO.
  11. Според мен най- добре е станало солото,което е странното в цялата работа, защото си го изсвирил абсолютно вярно с оригинала, а на много по- лесни неща като например да заглушаваш ударите докато свириш рифа на куплета или пък самите удари имаш някои разминавки в темпото.. но всичко с врмето си- натискай и само напред!
  12. Jordan Rudess или Йордан Рудев както му викам аз като му послушам повече от 2-3 парчета и почва да ми писва и да ми звучи еднообразно.
  13. Lexicon Alpha/ lambda/ omega. Има миди, фантомно захранване за кондензаторен микрофон. Върви с Cubase LE, Pantheon Reverb (ревербератор, ползва се и в студиата), на USB епринцип е, външна. Не са и скъпи. Продават ги в магазините на Фактор. Има и линеен вход за музикални инструменти, екстрите вече зависят от самия модел. Много подходящи за домашно студио. Alphata струва около 170- 180 лв.
  14. Аз лекичко надигам ръка и подавам своя скромен глас за Keith Emerson от E.L.P. със солата му в Karn Evil (всички части) и в легендарното парче Tarkus, което и Jordan Rudess прави в своя албум. Jordan Rudess- с риск да повторя- също много техничен музикант, но се съмнявам относно способностите му на композитор, той е по- скоро изпълнител и техничар както казах. Keith Emerson- това е човека, от който взаимстват в последствие повечето от музикантите в разните модерни прогресив - групи в момента. Другия - Michael Pinella от Symphony X, това е човекът За джаз и фюжън няма да говоря, че ги слушам много- много там, малък съм още за джаз
  15. Melodica Student 32 се нарича чудото и можете да се сдобиете с него в всеки един магазин на музикална къща Фактор. Много е готино и не беше повече от 45-50 лева. Произведени са от фирмата Hohner. Линк.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.