porcupine_tree Публикувано Октомври 12, 2008 Публикувано Октомври 12, 2008 Решил съм да си взема кубенце за домашна употреба като съм заделил около 5 стотака. За тия парички долу горе съм се ориентирал към Behringer или Line 6...Ако някой има преки наблюдения и опит ще се радвам да драсне 2 реда. Цитирай
SomeoneElse Отговорено Октомври 12, 2008 Отговорено Октомври 12, 2008 За 500 лева можеш да си вземеш доста по-качествено кубе от Behringer или Line 6, което може да става и не само за домашно свирене. Laney имат хубави оферти за около 450 лв 65 вата кубе с 12" говорител и reverb, и около 520 за същото кубе с добавени още ефекти (освен reverb имаш delay, chorus...). Разбира се, има и други марки, но за Laney мога да ти кажа, че си струват. Цитирай
kolio_k Отговорено Октомври 12, 2008 Отговорено Октомври 12, 2008 За 500 лева можеш да си вземеш доста по-качествено кубе от Behringer или Line 6, което може да става и не само за домашно свирене. Laney имат хубави оферти за около 450 лв 65 вата кубе с 12" говорител и reverb, и около 520 за същото кубе с добавени още ефекти (освен reverb имаш delay, chorus...). Разбира се, има и други марки, но за Laney мога да ти кажа, че си струват. Но от друга страна ако ти трябва наистина за в къщи, лично аз ти препорачвам Fender Superchamp XD. Имам го и съм много доволен от него предвид съотношение цена - качество. Кубето е с 2 крайни лампи 6V6 и една предусилвателна 12AX7, има чист канал и моделинг такъв и предлага доста голямо разнообразие от саундове, както и секция с дигитални ефекти (дилеи, реверби, хоруси и тн.)Общо взето представлява моделинг амп с лампово крайно стъпало и една лампа в приампа за цвят. Не е повече от 15 вата и за свирене в къщи предоставя много добро като за парите си качество. Цената му ново е около 500 лева Цитирай
Hillbilly Отговорено Октомври 12, 2008 Отговорено Октомври 12, 2008 За 506 лв си взимаш лампово комбо Блек Харт от Динакорд на 5-те кьошета. Цитирай
Trysth Отговорено Октомври 12, 2008 Отговорено Октомври 12, 2008 Брей, верно ли има Блекхарт в Динакорда? Няква ценова листа имап ли на лесно, че в сайта им няма? Цитирай
Hillbilly Отговорено Октомври 12, 2008 Отговорено Октомври 12, 2008 ^Има,главата е 300 и нещо,комбо 506 лв ,5 ватови са. Fender Superchamp XD го чаках няколко месеца да дойде в xxxx и всеки месец "идваше" ,най накрая си поръчах на Галин Orange Tiny Terror и не съм недоволен. Fender Superchamp XD е около 600 лв в РФ,които са официални дистрибутори на Фендер за БГ,мейд ин чайна-в нормалните страни цената му е 300$. Цитирай
TONY Отговорено Октомври 13, 2008 Отговорено Октомври 13, 2008 Или Хюс и Кетнер, Маршал, Пиви. Дори транзисторни( за тези пари) са хиляди пъти за предпочитане пред берингер. За Лайн 6 - не знам. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 13, 2008 Отговорено Октомври 13, 2008 Блекхарта реже от кръста!!! Но тия 5 вата за в къщи са ужасно много... За репетиция става, но в зависимост от групата - може и да клекне. Тествах само с дръмс и бас и беше СУПЕР! Цитирай
Dread Отговорено Октомври 14, 2008 Отговорено Октомври 14, 2008 Тук е моментът да попитам за себе си - препоръчайте ми, моля, кубе за вкъщи като изискванията са ми да е с 10' или 12' говорител, личният му драйв няма значение, тъй като ползвам външни ефекти(s-amp), не е необходимо да е прекалено мощно, просто да е възможно най-компактно с този размер говорител, дори и 20 вата да е. Просто ми е необходимо нещо с хубав говорител и чувствителен еквалайзер. Обмислям Laney вариантите, а също и Fender, но съм склонен на предложения. Парите са към 350лв. Благодаря ! Цитирай
porcupine_tree Отговорено Октомври 14, 2008 Автор Отговорено Октомври 14, 2008 Мерси за мненията...полезни са! Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 14, 2008 Отговорено Октомври 14, 2008 Dread, мен ако питаш търси задължително АМР, който да има вход преди крайното стъпало. От крехкия ми опит с няколко Санс-а и няколко АМР-а, комбинацията му с преамп на самия усилвател не е особено добра... Цитирай
musicman Отговорено Октомври 14, 2008 Отговорено Октомври 14, 2008 Аз за в къщи ползвам Line6 Micro Spider - 4 канала, малко и звучи добре. Но не става за репетиции защото най-малкото каналите си ги превключваш ръчно. Има и ефекти - дилей, ревърб, тремоло... и най-хубавото е, че можеш да го намалиш колкото си искаш без това да се отрази на звука. В семпли съм сложил нещо записано с него можеш да чуеш. Цитирай
porcupine_tree Отговорено Октомври 22, 2008 Автор Отговорено Октомври 22, 2008 Отзивите за тоя Blackheart са като цяло добри още повече, че става въпрос за лампа! Сега обаче видях, че е 205 Е в томан.де, което прави 400 наши пари...демек шипинга и надценката ми идват 100-ина лева, което е обяснимо...Така де, мисълта ми беше ако някой се е сблъсквал с подобно комбо да "убади" 2 думи за що иде реч! И още нещо...чувал съм, че като цяло ламповите амп-ове изискват по-специална подръжка...с други думи какви последващи проблеми би могла да ми създаде подобна машинка. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 23, 2008 Отговорено Октомври 23, 2008 ВН5 главата я има в Динакорд, поне в понеделник я видях в магазина на 5-те кьошета дето е. Цената беше по-изгодна, от това, което аз дадох на Томан с щипинга. Особености кой знае какви няма, освен че тук-там трябва да сменяш лампите. Включително когато си го купиш, че тия китайските са отврат... Цитирай
Recommended Posts