Jump to content
Българският форум за музиканти

Firesound Ii Naudio


kolio_k

Recommended Posts

Отдавна бях решил да запиша малко по подробни саунда от новия ( за мен ) Фаиърсаунд на Ники, но днес се заиграх и се получи нещо като парче.

Същото няма претенции за осебенни качества на записа, а и аз съм доста неумел що се отнася до правене на записи, защото имам доста повърхностни знания и умения с КюБ, но мисля че китарите се чуват достатъчно.

 

Всички бледни са правени с участието на Файърасаунда ( без фънк компа ) За не запознатите (ако има във форума ) Файърсаунда има 3 режима на работа - Нормален или флат, вкойто звучи подобно на Тъбскриимър ( но не баш ) , С бустнати баси за повече обем и с изрязани баси и вдигнати среди

The_new_firesound1.jpg

 

1. Тема / Гибсън ЛП Стандард- Файрсаунд във флат режим - мръсния канак на Меса Буги Студио 22 с гейн на 3

 

2. Отсвир между двете теми/ Фендер Страт- Ф.С. с гейн докрая на флат режим- Меса на чистия канал с гейн на 7

 

3. Соло с чиста (почти ) китара Гибсън ЛП- Ф.С. в режим бустнати баси, гейн на минимално и волум докрай- Енгл Тъндър на чист канал

 

4. Първо соло с драйв/ Фендер Страт Ф.С в режим с отрязани баси и волум и драйв на 12 часа- Енгл на драйв канал с гейн на 12 часа

 

5. Второ соло с драйв / Гибсън ЛП - Ф.С в режим флат с гейн и волум на 12 часа- Фулсаунд Фулдрайв с гейн до край и волум на 12 часа - Меса Буги на чист канал

 

 

 

Click here to listen firesound-sample-jam

 

Записа не е особено балансиран, нито пък е компресиран, целта е да може да се добие възможно най добра представа за саунда в музикален контекст, но звучи леко сурово. От компа съм използвал умерено количество EQ и няколко дилея

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ефектчето много ми допада, наистина добър бустер и се разбира чудесно кубетата ми. Иначе мисля, че тъз творба по горе, добре демонстрира различните начини по които използвам Файърсаунда. Разбира се същия е много приложим и в тежката музика като бустер, но това не е много по моята част, а и достатъчно хора ги имат тези машинки и биха могли да спретнат готино демо.

 

п.п. Мерси за похвалите, ама предпочитам да не свиря пак с Кремона, а Фендера така или иначе ще го хвърлям и ще минавам на Стаг така че за напред саунда ще става по як :girl_cray2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво адаше!! супер демо си спретнал. Чува се звука от ефектчето а не мазно соло с хорус и тн.

С твое позволение го слагам в сайта ми.. като стане... :girl_cray2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер се радвам, че ти е допаднало, друго си е с одобрението на автора :girl_cray2: . И разбира се , че нямам нищо против що се отнася за сайта, много се радвам даже. :girl_cray2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер е ! На следваща или по- следваща заплата (зависи кога ще почнат да ми връщат парите от хотелите в Женева :D смятам да се оборудвам с един Michael Kelly Patriot къстъм (те са тип Лес Пол китари) и да бучна семпли с по-ниски настройки и по- тежък саунд с Файърсаунда.

 

П.П. Абе Кольо, да знаеш че една седмица месечно съм в Женева, така че пускай информация за разни концерти дето имате из Швейцария, пък ако минаваш колко имам да те черпя за каква ли не информация :bravo:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:D

 

Ей, няма да се шегуваш със сайта ! Това е най очакваното събитие в последните хилядолетия, още кроманьонците са очаквали сайта, а Холокоста се случи, за да отвлече вниманието на изнервените от очакване маси :bravo:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичките ми звучат добре, лично аз не мога да си ги класирам, но може би с ЛП , леко има првес :P

:thumbs_up: Мене страшно много ме изкефи парчето... Супер приятно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

..... баси Кольо ..... ти си един Далай Лама на китара .... голям майстор си ...... и ти .. и той ..... жалко че не може да чуем онова което казва китарата докато свириш на нея ....... ама ти си го знаеш де ... .... гордея се че си българин , както предполагам и Далай че е тибетец .... ако Ман Юнайтед бяха чували за теб , сигурно щяха повече лири да дадат отколкото за Бербо .... въпреки че и той не лъже .... жив и здрав бъди и дано не се изложим пред чужденците в събота . Цеко :girl_cray2::thumbs_up::godbless:

......... а за тези които не харесват звука на Фендера да внимават че чичо Ингви е голям и лош скандинавец ...... шъ ви бий един корем и ще видите вий .... я да си траете собственници на айбънци ниедни :greenball:

Редактирано от zanev 70
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето това вече е Семпъл!

 

Нямаш право да го слагаш на сайта, просто ще задължи хората да си го купят и после ще те съдят за музикален рекет.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.