kolio_k Публикувано Октомври 8, 2008 Публикувано Октомври 8, 2008 Отдавна бях решил да запиша малко по подробни саунда от новия ( за мен ) Фаиърсаунд на Ники, но днес се заиграх и се получи нещо като парче. Същото няма претенции за осебенни качества на записа, а и аз съм доста неумел що се отнася до правене на записи, защото имам доста повърхностни знания и умения с КюБ, но мисля че китарите се чуват достатъчно. Всички бледни са правени с участието на Файърасаунда ( без фънк компа ) За не запознатите (ако има във форума ) Файърсаунда има 3 режима на работа - Нормален или флат, вкойто звучи подобно на Тъбскриимър ( но не баш ) , С бустнати баси за повече обем и с изрязани баси и вдигнати среди 1. Тема / Гибсън ЛП Стандард- Файрсаунд във флат режим - мръсния канак на Меса Буги Студио 22 с гейн на 3 2. Отсвир между двете теми/ Фендер Страт- Ф.С. с гейн докрая на флат режим- Меса на чистия канал с гейн на 7 3. Соло с чиста (почти ) китара Гибсън ЛП- Ф.С. в режим бустнати баси, гейн на минимално и волум докрай- Енгл Тъндър на чист канал 4. Първо соло с драйв/ Фендер Страт Ф.С в режим с отрязани баси и волум и драйв на 12 часа- Енгл на драйв канал с гейн на 12 часа 5. Второ соло с драйв / Гибсън ЛП - Ф.С в режим флат с гейн и волум на 12 часа- Фулсаунд Фулдрайв с гейн до край и волум на 12 часа - Меса Буги на чист канал Click here to listen firesound-sample-jam Записа не е особено балансиран, нито пък е компресиран, целта е да може да се добие възможно най добра представа за саунда в музикален контекст, но звучи леко сурово. От компа съм използвал умерено количество EQ и няколко дилея Цитирай
Hillbilly Отговорено Октомври 8, 2008 Отговорено Октомври 8, 2008 С Фендера повече ми харесва като звук,а за свиренето Цитирай
zwero Отговорено Октомври 9, 2008 Отговорено Октомври 9, 2008 В твоите ръце и ел. Кремона ще звучи добре-трудно ми е да преценя... Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 9, 2008 Отговорено Октомври 9, 2008 Ако не беше Фендъра щеше да е супер всичко. Цитирай
kolio_k Отговорено Октомври 9, 2008 Автор Отговорено Октомври 9, 2008 На мен ефектчето много ми допада, наистина добър бустер и се разбира чудесно кубетата ми. Иначе мисля, че тъз творба по горе, добре демонстрира различните начини по които използвам Файърсаунда. Разбира се същия е много приложим и в тежката музика като бустер, но това не е много по моята част, а и достатъчно хора ги имат тези машинки и биха могли да спретнат готино демо. п.п. Мерси за похвалите, ама предпочитам да не свиря пак с Кремона, а Фендера така или иначе ще го хвърлям и ще минавам на Стаг така че за напред саунда ще става по як Цитирай
Nikifena Отговорено Октомври 9, 2008 Отговорено Октомври 9, 2008 Браво адаше!! супер демо си спретнал. Чува се звука от ефектчето а не мазно соло с хорус и тн. С твое позволение го слагам в сайта ми.. като стане... Цитирай
kolio_k Отговорено Октомври 9, 2008 Автор Отговорено Октомври 9, 2008 Супер се радвам, че ти е допаднало, друго си е с одобрението на автора . И разбира се , че нямам нищо против що се отнася за сайта, много се радвам даже. Цитирай
fLiSk Отговорено Октомври 9, 2008 Отговорено Октомври 9, 2008 Супер е ! На следваща или по- следваща заплата (зависи кога ще почнат да ми връщат парите от хотелите в Женева смятам да се оборудвам с един Michael Kelly Patriot къстъм (те са тип Лес Пол китари) и да бучна семпли с по-ниски настройки и по- тежък саунд с Файърсаунда. П.П. Абе Кольо, да знаеш че една седмица месечно съм в Женева, така че пускай информация за разни концерти дето имате из Швейцария, пък ако минаваш колко имам да те черпя за каква ли не информация Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 9, 2008 Отговорено Октомври 9, 2008 Ники, сайт ли ще правиш? Това е нещо ново! Цитирай
fLiSk Отговорено Октомври 9, 2008 Отговорено Октомври 9, 2008 Ей, няма да се шегуваш със сайта ! Това е най очакваното събитие в последните хилядолетия, още кроманьонците са очаквали сайта, а Холокоста се случи, за да отвлече вниманието на изнервените от очакване маси Цитирай
ultramega Отговорено Октомври 9, 2008 Отговорено Октомври 9, 2008 Всичките ми звучат добре, лично аз не мога да си ги класирам, но може би с ЛП , леко има првес Мене страшно много ме изкефи парчето... Супер приятно. Цитирай
zanev 70 Отговорено Октомври 10, 2008 Отговорено Октомври 10, 2008 (Редактирано) ..... баси Кольо ..... ти си един Далай Лама на китара .... голям майстор си ...... и ти .. и той ..... жалко че не може да чуем онова което казва китарата докато свириш на нея ....... ама ти си го знаеш де ... .... гордея се че си българин , както предполагам и Далай че е тибетец .... ако Ман Юнайтед бяха чували за теб , сигурно щяха повече лири да дадат отколкото за Бербо .... въпреки че и той не лъже .... жив и здрав бъди и дано не се изложим пред чужденците в събота . Цеко ......... а за тези които не харесват звука на Фендера да внимават че чичо Ингви е голям и лош скандинавец ...... шъ ви бий един корем и ще видите вий .... я да си траете собственници на айбънци ниедни Редактирано Октомври 10, 2008 от zanev 70 Цитирай
kolio_k Отговорено Октомври 10, 2008 Автор Отговорено Октомври 10, 2008 Мерси друже , иначе в Събота ще позяпаме на по бира Цитирай
lizardman Отговорено Октомври 16, 2008 Отговорено Октомври 16, 2008 Ето това вече е Семпъл! Нямаш право да го слагаш на сайта, просто ще задължи хората да си го купят и после ще те съдят за музикален рекет. Цитирай
kolio_k Отговорено Октомври 17, 2008 Автор Отговорено Октомври 17, 2008 Мерси, ше се радвам така да стане, защото ефектчето наистина си струва, много готин бустер Цитирай
Recommended Posts