Jump to content
Българският форум за музиканти

Отмъщението на транзисторите


Dilian Nedev

Recommended Posts

laney_lx65r2.jpg

 

Солидстейт също трябва у тоя форум ;) Laney LX65R - 65 вата транзисторно комбо , 12" говорител , два канала , сенд/ритърн , линеен изход , пружинен ривърб . Какво повече му трябва на човек :P

 

Клийн канал : Бих казал , че е много приятен , чист почти колкото хай-фи . Което ми харесва де - щом е клийн за мен не трябва да има никакви 'бонуси' в звука . А дали на вас ви харесва ще си решите сами ;)

 

Драйв канал : Не става за супер тежки неща , да не кажа , че почти не е дисторшън . Те за това май му викат Crunch канал . И въпреки че нагоре няма много драйв , надолу той може да стигне до много ниско . Има един лек пасивен EQ на копчето XTS (Xtreme Tone Shaping) - с него/без него разликата е само в малко от средите , които можете да си махнете и от самото EQ .

 

Говорител : Celestion Seventy 80 , 12 инча и звук 'с достойнство' .

 

Ривърб : Пружината много хубаво обажда , има си контрола на предния панел + може да се спира/пуска през футсуича .

 

Мощност : Добре че у нас мога да го усиля почти до половината без да почна да си вредя ...

 

Записани са с китара -> амп -> EV Co-4 микрофон -> мик преамп -> компютър .

 

Семплите :

http://media.putfile.com/singlecoildrive Драйва на 12 часа и сингъл койл звук

http://media.putfile.com/lowdrive Същото като горе , само че с хъм

http://media.putfile.com/highdrive Драйва около 3 часа

http://media.putfile.com/clean-83 чистия канал , кратко семпълче , че да не се излагам колко не мога да свиря :P

http://media.putfile.com/cleanchorus леко хорусче на чистия за финал :D

 

Приятно слушане и ще се радвам да дадете едно мнение за транзисторния фронт :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добре обажда, особено с хоруса. Драйвовете нормално си звучат, до сега почти не съм чул кубе, което се нуждае само от кабел, за да засвириш Сепултура (изключая тея с вградените ефекти и едно 100 ватово на Маршал, което поне на клипа си звучеше брутално и подчертавам не беше лампово). Иначе май май младото поколение във форума ше заформим фракцията "Антилампа" :) , защото и аз полудявам чистия ми канал да не е чист, пък до сега от скромния ми допир с лампова техника, аз чист канал не съм видял. Между другото в подобната тема на Кольо_К за Маршала там си звучи доста чисто, ама я от техники не отбирам и без тва, така че повече няма да говоря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за семплите, не бях запознат с този амп и ги изслушах с интерес. Много ми допадна начина по който е осъществен записа, дава добра представа за характера на ампа.

 

На мен лично драйв канала ми допадна повече от чистия, на който според мен доста му липсва характер. Мисля , че като за бюджетен амп, машинката хич не е зле. Да си го ползваш със здраве :) .

 

@MrDeath

 

Преди да заформяш някакви анти лампови групировки, мисля, че трябва да чуеш малко повече ампове или поне по съвременни или изправни :P . От 30тина години насам ( приблизително, не съм се интересувал ), а някои и от по рано, всички лампови ампове имат прекрасни чисти чисти канали. Това е основната причина, поради която аз специално и ги използвам. На тема клиин и крънч, ламповите ампове (имам предвид изправните такива :D ) са обикновенно много по добри от транзисторните, поради и което са толква популярни.

 

п.п. Маршала от моята тема е лампов само колкото да се каже, просто има една лампа в преампа иначе си е солидстейт колкото си иска, но той също спада към бюджетната категория

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Екстра си е кубенцето. Драйва повече ме кефи, чистия канал наистина ми е малко запушен някак. Което може и да е от китарата, убеден съм, че с един хубав страт например картинката ще е по-различна.

На мен ми е интересно как ще се държи чистия канал ако издъниш почти до край кубето, и свириш на сингъла нещо ала-СРВ примерно - което с доста сила в пикинга. Но предполагам е малко невъзможно, без да си докараш сумати главоболия със съседите и употреба на промишлено количество аналгин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички за мненията :) За чистия канал нямам какво да кажа - аз лично ампа не съм го избирал на чисто :P

За китарата - нямам нищо наблизко , което да е с сингъл койл на бридж или нек примерно . Моята китара е HSH , като ползвам хъм кенсълинг на бриджа и нека . А колекага Icarus сега ще го питам аз него кое на SRV да науча :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кольо, градски хахах така е, много малък допир с лампова техника имам и пак казвам от тоя опит не съм останал очарован, ся никой не ми е крив, че техниката е от балканската война, ама да ти кажа няма и да се убия да издирвам, щото ми е горе долу все тая кво ше е. То на пишман музикантите като мен им е все тая, пък тая "фракция" ще се създава заради ширещото се мнение, че няма ли лампа, крушка или каквото и да е осветително тяло, значи просто е незаконно да се ползва. Тряаа да има интрига, щото форума напоследък бая скучен стана, а без опозиция няма инквизиция е казал мосю Гилотен. Стига съм се оплаквал, ми да ходя да се занимавам, щото вече знам как да пресъздавам старуорс звуци с дилея и от 3 дена клеча като някой гъсок само и само да правя завръщането на джедаите. :girl_cray2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

много малък допир с лампова техника имам
То на пишман музикантите като мен им е все тая

Е тогава чий го дириш да спамиш в муз. форум-има си форум"тийн проблем" за

 

Тряаа да има интрига, щото форума напоследък бая скучен стана
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми не че има нещо лошо да се е..ваш с по вехтите потребители ( поне аз нямам нищо против, а отдавна спадам към тях :) ), ама хайде на не спамим темата, има си говорилня. Хубаво е тук да пишат хората, които имат нещо да кажат нещо за семплите, че и без това все по малко стават темите, в които наистина може да се прочете нещо интересно и по същество, та е хубаво да ги пазим чистички :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кольо, напълно си прав. Аз си казах мнението по темата, било то компетентно или не, а кой е инциаторът на "замърсяването", мисля всички виждаме.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен най ми хареса звука семпъла със сингъл койл, след него този с драйв на 3 часа.

Не знам доколко реална ми е представата от семплите по принцип обаче...

Чистия канал и на мен много не ми допадна. Ако имах микрофон бих направил семпли с още-по бюджетно от това кубе, което ми звучи по добре. Но все пак Едно е да чуеш запис, друго е наживо да се чуе... може и да не е така както си мисля. Не съм спец по звук(то по кво ли съм спец ама ... :) )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ли ? Аз мога само много хубави неща да кажа за ампа . Все пак като го вземах огледах още доста други ампове - я Randall , я Fender ... но този нито е натопорчен като първия , нито сух като втория ... и така нататък . Ако някой си вземе такъв се съмнявам , че ще съжалява . +150 лева става 2х12 (по спомен) , което няма кой знае каква разлика в звука , но пък вече и барабанистите ще ви псуват на репетиции :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Ами аз преди няколко дена си купих същото кубе и мога да кажа, че съм много доволен. Драйва наистина му е слабичък, ама ще помислим за бъдещи настъпи кутиики. На клийн звучи наистина много добре(по - добре от колкото на записите(не знам защо)) и красиво.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.