Dilian Nedev Публикувано Септември 19, 2008 Публикувано Септември 19, 2008 Солидстейт също трябва у тоя форум Laney LX65R - 65 вата транзисторно комбо , 12" говорител , два канала , сенд/ритърн , линеен изход , пружинен ривърб . Какво повече му трябва на човек Клийн канал : Бих казал , че е много приятен , чист почти колкото хай-фи . Което ми харесва де - щом е клийн за мен не трябва да има никакви 'бонуси' в звука . А дали на вас ви харесва ще си решите сами Драйв канал : Не става за супер тежки неща , да не кажа , че почти не е дисторшън . Те за това май му викат Crunch канал . И въпреки че нагоре няма много драйв , надолу той може да стигне до много ниско . Има един лек пасивен EQ на копчето XTS (Xtreme Tone Shaping) - с него/без него разликата е само в малко от средите , които можете да си махнете и от самото EQ . Говорител : Celestion Seventy 80 , 12 инча и звук 'с достойнство' . Ривърб : Пружината много хубаво обажда , има си контрола на предния панел + може да се спира/пуска през футсуича . Мощност : Добре че у нас мога да го усиля почти до половината без да почна да си вредя ... Записани са с китара -> амп -> EV Co-4 микрофон -> мик преамп -> компютър . Семплите : http://media.putfile.com/singlecoildrive Драйва на 12 часа и сингъл койл звук http://media.putfile.com/lowdrive Същото като горе , само че с хъм http://media.putfile.com/highdrive Драйва около 3 часа http://media.putfile.com/clean-83 чистия канал , кратко семпълче , че да не се излагам колко не мога да свиря http://media.putfile.com/cleanchorus леко хорусче на чистия за финал Приятно слушане и ще се радвам да дадете едно мнение за транзисторния фронт Цитирай
MrDeath Отговорено Септември 19, 2008 Отговорено Септември 19, 2008 Много добре обажда, особено с хоруса. Драйвовете нормално си звучат, до сега почти не съм чул кубе, което се нуждае само от кабел, за да засвириш Сепултура (изключая тея с вградените ефекти и едно 100 ватово на Маршал, което поне на клипа си звучеше брутално и подчертавам не беше лампово). Иначе май май младото поколение във форума ше заформим фракцията "Антилампа" , защото и аз полудявам чистия ми канал да не е чист, пък до сега от скромния ми допир с лампова техника, аз чист канал не съм видял. Между другото в подобната тема на Кольо_К за Маршала там си звучи доста чисто, ама я от техники не отбирам и без тва, така че повече няма да говоря. Цитирай
kolio_k Отговорено Септември 19, 2008 Отговорено Септември 19, 2008 Мерси за семплите, не бях запознат с този амп и ги изслушах с интерес. Много ми допадна начина по който е осъществен записа, дава добра представа за характера на ампа. На мен лично драйв канала ми допадна повече от чистия, на който според мен доста му липсва характер. Мисля , че като за бюджетен амп, машинката хич не е зле. Да си го ползваш със здраве . @MrDeath Преди да заформяш някакви анти лампови групировки, мисля, че трябва да чуеш малко повече ампове или поне по съвременни или изправни . От 30тина години насам ( приблизително, не съм се интересувал ), а някои и от по рано, всички лампови ампове имат прекрасни чисти чисти канали. Това е основната причина, поради която аз специално и ги използвам. На тема клиин и крънч, ламповите ампове (имам предвид изправните такива ) са обикновенно много по добри от транзисторните, поради и което са толква популярни. п.п. Маршала от моята тема е лампов само колкото да се каже, просто има една лампа в преампа иначе си е солидстейт колкото си иска, но той също спада към бюджетната категория Цитирай
Black Bird Отговорено Септември 19, 2008 Отговорено Септември 19, 2008 Много добри семпли! Пробвах 15 ватов събрат и не бях очарован , но този с 12 говорител е супер! Цитирай
Icarus Отговорено Септември 19, 2008 Отговорено Септември 19, 2008 Екстра си е кубенцето. Драйва повече ме кефи, чистия канал наистина ми е малко запушен някак. Което може и да е от китарата, убеден съм, че с един хубав страт например картинката ще е по-различна. На мен ми е интересно как ще се държи чистия канал ако издъниш почти до край кубето, и свириш на сингъла нещо ала-СРВ примерно - което с доста сила в пикинга. Но предполагам е малко невъзможно, без да си докараш сумати главоболия със съседите и употреба на промишлено количество аналгин. Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Септември 19, 2008 Автор Отговорено Септември 19, 2008 Благодаря на всички за мненията За чистия канал нямам какво да кажа - аз лично ампа не съм го избирал на чисто За китарата - нямам нищо наблизко , което да е с сингъл койл на бридж или нек примерно . Моята китара е HSH , като ползвам хъм кенсълинг на бриджа и нека . А колекага Icarus сега ще го питам аз него кое на SRV да науча Цитирай
MrDeath Отговорено Септември 19, 2008 Отговорено Септември 19, 2008 Кольо, градски хахах така е, много малък допир с лампова техника имам и пак казвам от тоя опит не съм останал очарован, ся никой не ми е крив, че техниката е от балканската война, ама да ти кажа няма и да се убия да издирвам, щото ми е горе долу все тая кво ше е. То на пишман музикантите като мен им е все тая, пък тая "фракция" ще се създава заради ширещото се мнение, че няма ли лампа, крушка или каквото и да е осветително тяло, значи просто е незаконно да се ползва. Тряаа да има интрига, щото форума напоследък бая скучен стана, а без опозиция няма инквизиция е казал мосю Гилотен. Стига съм се оплаквал, ми да ходя да се занимавам, щото вече знам как да пресъздавам старуорс звуци с дилея и от 3 дена клеча като някой гъсок само и само да правя завръщането на джедаите. Цитирай
Hillbilly Отговорено Септември 19, 2008 Отговорено Септември 19, 2008 много малък допир с лампова техника имам То на пишман музикантите като мен им е все тая Е тогава чий го дириш да спамиш в муз. форум-има си форум"тийн проблем" за Тряаа да има интрига, щото форума напоследък бая скучен стана Цитирай
MrDeath Отговорено Септември 20, 2008 Отговорено Септември 20, 2008 Ми е на зарибявам се да бъгвам потребителите от третата възраст. Цитирай
kolio_k Отговорено Септември 20, 2008 Отговорено Септември 20, 2008 Ми не че има нещо лошо да се е..ваш с по вехтите потребители ( поне аз нямам нищо против, а отдавна спадам към тях ), ама хайде на не спамим темата, има си говорилня. Хубаво е тук да пишат хората, които имат нещо да кажат нещо за семплите, че и без това все по малко стават темите, в които наистина може да се прочете нещо интересно и по същество, та е хубаво да ги пазим чистички Цитирай
MrDeath Отговорено Септември 20, 2008 Отговорено Септември 20, 2008 Кольо, напълно си прав. Аз си казах мнението по темата, било то компетентно или не, а кой е инциаторът на "замърсяването", мисля всички виждаме. Цитирай
ultramega Отговорено Септември 20, 2008 Отговорено Септември 20, 2008 На мен най ми хареса звука семпъла със сингъл койл, след него този с драйв на 3 часа. Не знам доколко реална ми е представата от семплите по принцип обаче... Чистия канал и на мен много не ми допадна. Ако имах микрофон бих направил семпли с още-по бюджетно от това кубе, което ми звучи по добре. Но все пак Едно е да чуеш запис, друго е наживо да се чуе... може и да не е така както си мисля. Не съм спец по звук(то по кво ли съм спец ама ... ) Цитирай
zeratuL_x Отговорено Септември 26, 2008 Отговорено Септември 26, 2008 А като притежател на този амп препоръчваш ли го? Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Септември 27, 2008 Автор Отговорено Септември 27, 2008 Аз ли ? Аз мога само много хубави неща да кажа за ампа . Все пак като го вземах огледах още доста други ампове - я Randall , я Fender ... но този нито е натопорчен като първия , нито сух като втория ... и така нататък . Ако някой си вземе такъв се съмнявам , че ще съжалява . +150 лева става 2х12 (по спомен) , което няма кой знае каква разлика в звука , но пък вече и барабанистите ще ви псуват на репетиции Цитирай
Додо Отговорено Декември 21, 2008 Отговорено Декември 21, 2008 Ами аз преди няколко дена си купих същото кубе и мога да кажа, че съм много доволен. Драйва наистина му е слабичък, ама ще помислим за бъдещи настъпи кутиики. На клийн звучи наистина много добре(по - добре от колкото на записите(не знам защо)) и красиво. Цитирай
Recommended Posts