Slacoth Публикувано Август 15, 2008 Публикувано Август 15, 2008 (Редактирано) Ами старичка тема по един въпрос предизвикващ противоречиви изводи. Дали е по-добро решение компактният процесор с полираният звук или е по-сполучлив крайният резултат със един своеобразно изграден автопарк. А към феновете на камьончетата: кое по ви дразни - многото захранващи и свързващи кабели или ограничението във конфигурирането на ефектите. Редактирано Август 15, 2008 от Slacoth Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Август 15, 2008 Отговорено Август 15, 2008 (Редактирано) Няма едно мнение по въпроса. Има както некадърни цифрови процесори с дърводелски симулации на ефекти, така и качествени процесори с много добро моделиране и дори аналогови драйвове вътре. Също така има хубави и посредствени камиончета. Според мен цената е определящият фактор. Десет хубави камиончета са 1400+ лв. Хубав процесор също е толкова, че и по-малко, но е компактен. Редактирано Август 15, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
Slacoth Отговорено Август 15, 2008 Автор Отговорено Август 15, 2008 Процесорите имат строго подреден чейн,а при корекциите по-скоро избираш отколкото настройваш. Това са си недостатъци според мене. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Август 15, 2008 Отговорено Август 15, 2008 Е, така или иначе, едва ли ще ти се иска да си сложиш реверба пред дисторшъна . Цитирай
Slacoth Отговорено Август 15, 2008 Автор Отговорено Август 15, 2008 (Редактирано) Най-хубавият дист се постига от амп естествено. Процесорите ОБИКНОВЕНО имат постни дисторшъни, които звучат много синтезирано и ако се игнорира от чейна еквалайзерът и ревербът звучат кофти. Редактирано Август 15, 2008 от Slacoth Цитирай
MrDeath Отговорено Август 15, 2008 Отговорено Август 15, 2008 Постен дисторшън кво значи? Процесорите са си с 1 предназначение, камионите с друго. Процесорът си има амп симулации и т.н. и съответно симулации на камиони. Съответно тва е по-добрия вариант, ако не разполагаш с хубав амп или тряаа да свириш в централно и т.н. Съответно при наличието на хубава апаратура, процеосрът пак може да се ползва, но не с пълното си предназначение. То си е въпрос на вкус, ама някой по-деспотичен "трък юзър" може да направи тука темата уресълмейниа. "Дали е по-добро решение компактният процесор с полираният звук..." на мен точно този по-полиран звук ми харесва повече, не винаги се забелязва, ама си го има. Цитирай
synchu Отговорено Август 15, 2008 Отговорено Август 15, 2008 Като уточнение - не всички "процесори" имат амп симулации! Цитирай
Packo Packomirov Отговорено Август 15, 2008 Отговорено Август 15, 2008 (Редактирано) ...и камиончета и процесор...и така не е нужно да се правят компромиси...ползваш това което ти трябва за случая и апаратурата ;-) ..процесора си е бюджетно решение с голям избор на звукови ефекти, а пък и ако знаеш какво искаш и и как да изстискаш максимума от процесора, той става добро попадение в чейна... ..кутийките са са си класика...по-естествен и натурален звук, лесна и гъвкава настройка ...ама много кабели, много батерии/захранвания, много кинти... за това ако има и от двете е добре..."колкото повече - толкова повече"... :-) Редактирано Август 15, 2008 от Packo Packomirov Цитирай
Slacoth Отговорено Август 15, 2008 Автор Отговорено Август 15, 2008 (Редактирано) А само на мене ли ми прави впечатление, че всички като говорят за процесори използват термина - СИМУЛАЦИЯ. Не е ли за предпочитане оригиналът? ^^^MrDeath какво имаш предвид като казваш:"Процесорите са си с 1 предназначение, камионите с друго"? Редактирано Август 15, 2008 от Slacoth Цитирай
black_waltz Отговорено Август 15, 2008 Отговорено Август 15, 2008 Също е добре да се спомене, че не всички процесори имат строго подреден чейн. А за еднаквоста на дистовете..за жалост в повечето случай това е абсолютно вярно. В общи линии ако не страдаш от някакви предрасъдъци, кое е по-добре зависи от целите ти. Аз на репетиция свиря с дист ръгнат в лампов амп и звука които докарвам за мен е напълно задоволителен. Обаче що ли имам съмнения че тоя дист едва ли ше свучи толкоз готино директно в компа...за туй си ползвам процесорче с симулациим. Виждал съм хора с някви лампови ампове да се опитват да ги ползват за практис ампчета, но на ниски нива звучат меко казано отвратително...което си е чиста проба съдизъм. Цитирай
Slacoth Отговорено Август 15, 2008 Автор Отговорено Август 15, 2008 (Редактирано) Тъй като целта ни е дискусиика, ще спомена все пак и приятни впечатления от дисторшъна на един процесор. Става въпрос за Digitech RP3 - жълтият.Още по-яко забива и RP-5 - синия.Това е още преди моделите им с ламповите симулации и тем подобни трикчета. П.С. Абе тука май се събрахме половината метълисти от Форума. Редактирано Август 15, 2008 от Slacoth Цитирай
Nikifena Отговорено Август 15, 2008 Отговорено Август 15, 2008 Няма значение дали е процесор или камиони. Важното е някой да свири на тях. Всеки си има мнение. Не може да се каже кое е по, когато базата за сравнение е относителна и лично индивидуална. Всяко си има добри и лоши черти. Лично мое мнение е да се ползва едно овърдрайвче и едно кубе. Колкото по-малко неща по жицата, толкова по-добре. Цитирай
Slacoth Отговорено Август 15, 2008 Автор Отговорено Август 15, 2008 ^И аз обичам минимализмът - за разлика от един комшия Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Август 15, 2008 Отговорено Август 15, 2008 (Редактирано) За мен приемливите варианти са: 1. Хубав амп с хубав крънч канал и фуутсуич за канал/реверб 2. Амп със някакви времеви ефекти в луупа, като всичко се контролира от педалиера. 3. Хубав процесор - може би най-компактното и практично за много случаи. 4. Амп и педалчета - вариант е, но си е разправия малко или много. Към 1 и 2 може евентуално да има буустерче/драйвче, но ако ампа позволява, предпочитам да мина без него. Редактирано Август 15, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
Slacoth Отговорено Август 15, 2008 Автор Отговорено Август 15, 2008 (Редактирано) Ммм-да, Не се получи голям дебат, както очаквах, но пък обобщихме нещата, че даже и до спор не се стигна. Може би Зоро е най прав - важното е да се свири. Успех! Редактирано Август 15, 2008 от Slacoth Цитирай
Recommended Posts