synchu Отговорено Август 14, 2008 Отговорено Август 14, 2008 Среден, нисък, по-среден, по-нисък Поне имаш възможност в София да отидеш да пробваш и Корт и Ибанез в магазин срещу консерваторията има доста модели на Ибанез. В Динакорд в Дружба на Корт. Чуваш, кое ти звучи и кое ти харесва повече на пипане и като изработка и взимаш. След известно време, ако продължиш да се занимаваш с това - така или иначе ще я продадеш и ще си купиш свястна китара Цитирай
Rezachka Отговорено Август 14, 2008 Отговорено Август 14, 2008 а някаква идея къде може да им се види цената в бг. пари.. щото не съм от софия.. Цитирай
Metanoia Отговорено Август 14, 2008 Отговорено Август 14, 2008 Ей го де - http://www.pro-technica.com/priceList/Cort_2008_2.pdf . Имаше го по-рано в темата. Цитирай
Rezachka Отговорено Август 14, 2008 Отговорено Август 14, 2008 (Редактирано) аха.. явно съм се обърка щото са написани в евро цените.. обаче не намирам ето това http://www.cort.co.kr/english/products/com...?product_id=114 нито пък друга от тази серия Редактирано Август 14, 2008 от Rezachka Цитирай
zombaiooo Отговорено Август 14, 2008 Отговорено Август 14, 2008 @zombaiooo - братле кво да ти кажа... за тия кинти бих ти препоръчал Vintage(500 и нещо + още 300 и нещо за адаптри и си готов) SG форма...разгледай в РФ - махагоново тяло, сет нек...като се замислищ защо искаш точно махагон? аз знам защо искам - щото китарата има по - голям състейн, ама ти не знаеш дали искаш с флойд или без....ако няма да свириш сатриани и там другите солиращи идоли не ти трябва тоя флойд щот е Голям "Пейн ин ди ес" + тва ако ще китарата не от махагон, ми от орех да е, тоя флойд яко убива тона...сигурен съм че китара от alder с фиксиран мост ще има много повече състейн отколкото китара от махагон с флойд. Eми Кало, какво да ти кажа... Аз попринцип бих си купил китара без тремоло - String-thru-body, точно заради факта, че тремолото ме дразни малко и не го използвам. Любимият ми модел е ESP Eclpse II, но това е доста пари. Не, че не мога да реша дали искам с или без тремоло. Просто китарата, която съм си харесал и е на добра цена, е с тремоло.. и се чудя дали да не я купя като пренебрагна този факт.. Например бих си взел от същата серия това: EVL Z-4 http://www.cort.co.kr/english/products/com...?product_id=107 , защото то е без флойд роуз и е със 98% същите характеристики като EVL К-4, но не се внася от Dinacord и го намат в наличност. Затова сега се чудя на М600 варианта - http://www.cort.co.kr/english/products/com...?product_id=125 Китарата е точно с нещата които искам от нея, но е направена за друга музика, трябва да й сменя адаптерите и тогава може и да стане нещо, но тогава отиваме отново на 900лв - точно за някой як Jackson с пасивна EMG електроноика. И в крайна сметка отново парите ме връщат на EVL K-4 и компромиса с флойд роуз-а.... Е това ми е драмата.. хаха... За Ibanez работата е ясна, добри китари са, от опит го знам, но не са за моя джоб, да не говорим, че и аз не съм кой знае къф китарист.. Цитирай
chris_barnes Отговорено Август 14, 2008 Отговорено Август 14, 2008 отиваш в магазина до консервата и като те кефи взимаш Ibanez 321,махагон, фиксиран мост - цената е 630 кинта, ако не държиш на активни адаптри за пасивни може да ти стигнат 250 кинта за 2 емг-та и пак си номер 1 Цитирай
zombaiooo Отговорено Август 14, 2008 Отговорено Август 14, 2008 отиваш в магазина до консервата и като те кефи взимаш Ibanez 321,махагон, фиксиран мост - цената е 630 кинта, ако не държиш на активни адаптри за пасивни може да ти стигнат 250 кинта за 2 емг-та и пак си номер 1 Държа да са активни, но смяната ще я направя след много време, защото е ясно, че за 500-600 лева не мога да си купя китара с 81/85 сет-а.. Като за начало искам поне пасивни EMG-та да взема... Цитирай
Trysth Отговорено Август 14, 2008 Отговорено Август 14, 2008 Затова сега се чудя на М600 варианта - http://www.cort.co.kr/english/products/com...?product_id=125 Китарата е точно с нещата които искам от нея, но е направена за друга музика, трябва да й сменя адаптерите и тогава може и да стане нещо... Кво ше рече направена е за друга музика? С тая китара можеш да свириш от дет метъл до джаз. Адаптерите и са ЕМГ пасивни и звучат много по-добре от на повечето (да не кажа всички) евтини Джкасъни и ЕСП-та. Недей да говориш на изуст, без да си чул и пробвал. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Август 14, 2008 Отговорено Август 14, 2008 Е, точно EMG-HZ адаптерите едва ли са най-яките адаптери за лека музика...но за тежка, особено в дропнати настройки са ОК. Цитирай
Trysth Отговорено Август 14, 2008 Отговорено Август 14, 2008 Аз и не казвам, че са най-яките. Казвам, че ще свършат добра работа. От друга страна ако му трябват за лека музика, не знам дали точно такъв тип китара би ти била полезна. Цитирай
vurbito Отговорено Август 14, 2008 Отговорено Август 14, 2008 Моя глас отива за Cort M 520 и ще си взема такава при първа възможност. М 600 за мен е излишно изхвърляне, защото на мен EMG не са ми много на сърце при пасивните, бих сложил Dimebucker+59 на duncan. Цитирай
Malcolm_Young Отговорено Декември 20, 2009 Отговорено Декември 20, 2009 Аз, като горд притежател на Cort X-11, мога да заявя, че китарата е просто невероятна.Откакто съм я взел (има-няма 2 седмици) не оставям тремолто и за мое учудване китарата не е мръднала от стандартната настройка .Да,съгласен съм с това, че флойда доста ограничава "мобилността" на китариста, но пък според мен си струва Така, че който се чуди дали да си взима Корт, качествени ли са и тн , го съветвам да претърчи да Динакорд и да ги пробва тези китарки. Това е от мен по темата засега Хайде успех на всички! Цитирай
steeltanto Отговорено Февруари 28, 2010 Отговорено Февруари 28, 2010 Тези дни ще взимам китара Cort, колебая се между моделите M520 и M600. Доколкото разбрах, външната разлика е в инлеите по грифа и формата на главата. Въпросът ми към знаещите е - каква е разликата в адаптерите на двата инструмента? M520 е с - MMLP(-P) CR Alnico5 (H-H) ; новата серия на M600 - с Duncan Designed Chrome Covered HB102 (H-H). Търся по-изчистен и мек звук, а от китарни адаптери не отбирам твърде, затова ще съм благодарен за всеки съвет. Поздрави! Цитирай
Yo The Real Отговорено Февруари 28, 2010 Отговорено Февруари 28, 2010 (Редактирано) М600. И изработката е по-добра, и адаптрите, и по-важно - числото (600) е по-голямо от другото (520). Редактирано Февруари 28, 2010 от Yo The Real Цитирай
badValue Отговорено Февруари 28, 2010 Отговорено Февруари 28, 2010 в тотален съм . но явно формула3000 е по- добре от формула 1 Цитирай
Recommended Posts