Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос за процесор


7thString

Recommended Posts

Напоследък се чудя дали да не разменя повечето джуджавки които имам за един добър процесор. Винаги най-много ме е дразнило, че когато сменяш някаква бленда, всички опашки- ехо, реверб- се отрязват. Знае ли някой процесори, които се държат по-нормално в това отношение- примерно последните серии на зум и бос и те ли режат с брадвата?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Boss Gt6+ задържа . Vox Tonelab също . Дори Behringer Virtualizer задържа . Проблема е само в старите зулумчета .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам BOSS GT-10...

Никакви "орязвания с брадвата" няма...

Какъвто чейн си си направил за съответната бленда, такъв получаваш на изхода...

 

Честно казано не съм виждал някой процесор да "орязва" каквото и да било от чейна... (Може би защото не съм работил много със ZOOM)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имах Zoom 505 II, отрязваше ;)

 

Иначе септември началото съм се спряла на Boss gt 8-чката. И за да не ме нападнете, знам каква е разликата между процесор и готино кубе със всичките му джиджафки, но нито имам парите за такова, нито пък мога да го мъкна (трябва да си назнача хамалин сигурно  :rolleyes: ), така, че процеосор ми върши идеална работа за това, което правя :) Още повече тва босче :lol:

 

Та мисля, че ако оставим настрана другите варианти, и се спрем само на клас процесори, тоя бос ,както и LIne 6 XT са едни от най-добрите сред тях;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Baby Thomas, мисля, че малко подценяваш процесорния звук.

 

Чувал съм и Boss GT-8 и Line 6, като мога да ти кажа, че звуците които произвеждат са много, много добри. А и предполагам, ти е ясно, че който не знае какво е хубав звук, и хубава техника да му дадеш - пак ще звучи пръдливо... Точно вчера се дивих на едно момче с комбинацията Китара -> S-amp от Ники ->Лампов Marshall -> 4x12 кабинет... Еми...как да ти кажа, звукът хич не беше хубав. Но след няколко врътки от моя страна, дори и въпросният китарджия се изненада колко добре можел да звучи... :) Не, че се хваля, но повечето хора, които не могат да изкарат хубав звук от тези процесори са такива, които не знаят как какво е хубав звук и как да изкарат потенциала на процесорите. Да не говорим, че те имат толкова много алтернатави и начини за правене на звук, че трябват наистина месеци, за да се разучат и да "пропеят". Питайте Mu3epHuk-а на него колко време му трябваше :)

 

Новите процесори вече не са от качеството на Zoom 505 :) Нека обаче темата не се обръща на караница относно "Процесор или кубе/лампи/аналогови ефекти". Много пъти сме го дъвкали. Затова нека процесор-използващите да говорят повече и да са с по-тежка дума.

 

Аз също не съм фен на процесорите, но от близкте ми срещи с Boss GT-8 и Line 6 POD XT, мога да кажа, че си заслужават!

Редактирано от SomeoneElse
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За протокола - трябваше ми около година за да изкарам що-годе свестен звук от GT8. И то падна голямо четене из форумите. Ма аз съм си глупав, та може би не за всички е така. :)

 

Относно рязането на опашката на ривърба и дилея - специално при босовете от GT6 нагоре може да се нагласят и двата варианта по желание на ползвателя (имам предвид да се прекъсва при смяна или да прелива в новата избрана банка). За POD XTL не помня, но сигурно и той може. Абе всички съвременни процесори би трябвало да я имат тази екстра. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма значение процесор/професор/доцент :blush: Ако ти върши работа и ти харесва звука, нема кой да те спре така или иначе.

Ако ти трябва само Delay, (къс) Chorus, (къс) Reverb и добър вариант на Flange/Phaser, аз съм много доволен от Eventide TimeFactor.

 

Поздрав със запис от преди 5-6-7 години, когато бях месеци в странство и разполагах с китайски Фат страт и Boss BR-532:

http://music.synchu.com/WankInEm.wav

Редактирано от synchu
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трябва да се пробва значи... засега съм раздвоен м/у zoom гт9.2тт(много малоумно решение за име на продукт) и бос гт10... някой да даде сравнение? по функционалност определено боса ме впечатли с това, че симулира ригче и можеш да си нареждаш ефектите, но като звук не съм го чувал- има ли някой, който да е чаткал и на двата? Ест интересува ме най-вече как се държи драйва- имаше преди време едно видео на един boss гт8 или 10, което беше меко казано отвратително и се съмнявам дълбоко да не може да извади по-кадърен звук, защото онзи беше на нивото на зум 505 с кофти настройки

 

П.П. пределно ми е ясна разликата с една хубава апаратурка, но както каза колежката по-горе, засега май по-наложително ми е да мога да си нарамя процесорчето в раничката и да хвана пътя. Пък и в близко-дългосрочен план май не ми се очертава да ми трябва перфектния звук :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Със ZOOM-чето не съм имал щастието да работя, но пък имам BOSS GT-10...

 

Все още не съм изкарал точно звука, който ми трябва от него, но и не намерих достатъчно време да се занимавам честно казано (имам го от около месец, и успях да му отделя 20-на часа сумарно за съжаление).

 

Та с 2 думи - ще се опитам да запиша нещо през уикенда, та да добиеш някаква представа (с уговорката, че звука му е по мой вкус естествено :) )

Редактирано от S-cape
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Относно времето нужно за изкарване на читав звук...на тавана имам бос гт8 и лайн 6 под екс3 лайв. Босът не е мой, но е на мое разположение и му е отделено известно време, но има още доста какво да се желае. ПОД-а го имам от скоро и в рамките на около 3 часа (от които 20 минути се чудих що не излиза звук от него, докъто не видях, че мастър волюма е на 0) имам доста приличен звук и дори не мога да си избера между 2 от блендите, които направих. Симулации на меса дабъл и трипъл ректифайър, ама май 3ката радва повече. Упътването също е полезно да се чете помага много с картинките сложени в него хахах, иначе вярвам, че и босът ще искара звук, ама иска играчка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.