7thString Публикувано Август 5, 2008 Публикувано Август 5, 2008 Напоследък се чудя дали да не разменя повечето джуджавки които имам за един добър процесор. Винаги най-много ме е дразнило, че когато сменяш някаква бленда, всички опашки- ехо, реверб- се отрязват. Знае ли някой процесори, които се държат по-нормално в това отношение- примерно последните серии на зум и бос и те ли режат с брадвата? Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Август 5, 2008 Отговорено Август 5, 2008 Boss Gt6+ задържа . Vox Tonelab също . Дори Behringer Virtualizer задържа . Проблема е само в старите зулумчета . Цитирай
Alex V. Отговорено Август 5, 2008 Отговорено Август 5, 2008 TC electronic: G-system G-force G-major Цитирай
preIbanez Отговорено Август 5, 2008 Отговорено Август 5, 2008 ...T.C. Electronic G-major...не вярвам да съществува по-добър проесор за тия пари... Цитирай
S-cape Отговорено Август 6, 2008 Отговорено Август 6, 2008 Аз имам BOSS GT-10... Никакви "орязвания с брадвата" няма... Какъвто чейн си си направил за съответната бленда, такъв получаваш на изхода... Честно казано не съм виждал някой процесор да "орязва" каквото и да било от чейна... (Може би защото не съм работил много със ZOOM) Цитирай
zombie Отговорено Август 6, 2008 Отговорено Август 6, 2008 Имах Zoom 505 II, отрязваше Иначе септември началото съм се спряла на Boss gt 8-чката. И за да не ме нападнете, знам каква е разликата между процесор и готино кубе със всичките му джиджафки, но нито имам парите за такова, нито пък мога да го мъкна (трябва да си назнача хамалин сигурно ), така, че процеосор ми върши идеална работа за това, което правя Още повече тва босче Та мисля, че ако оставим настрана другите варианти, и се спрем само на клас процесори, тоя бос ,както и LIne 6 XT са едни от най-добрите сред тях Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 6, 2008 Отговорено Август 6, 2008 Да, особено ако не те бърка пластмасовия звук... Цитирай
zombie Отговорено Август 6, 2008 Отговорено Август 6, 2008 Ок, дай ми процесор, който да няма такъв звук. Цитирай
SomeoneElse Отговорено Август 6, 2008 Отговорено Август 6, 2008 (Редактирано) Baby Thomas, мисля, че малко подценяваш процесорния звук. Чувал съм и Boss GT-8 и Line 6, като мога да ти кажа, че звуците които произвеждат са много, много добри. А и предполагам, ти е ясно, че който не знае какво е хубав звук, и хубава техника да му дадеш - пак ще звучи пръдливо... Точно вчера се дивих на едно момче с комбинацията Китара -> S-amp от Ники ->Лампов Marshall -> 4x12 кабинет... Еми...как да ти кажа, звукът хич не беше хубав. Но след няколко врътки от моя страна, дори и въпросният китарджия се изненада колко добре можел да звучи... Не, че се хваля, но повечето хора, които не могат да изкарат хубав звук от тези процесори са такива, които не знаят как какво е хубав звук и как да изкарат потенциала на процесорите. Да не говорим, че те имат толкова много алтернатави и начини за правене на звук, че трябват наистина месеци, за да се разучат и да "пропеят". Питайте Mu3epHuk-а на него колко време му трябваше Новите процесори вече не са от качеството на Zoom 505 Нека обаче темата не се обръща на караница относно "Процесор или кубе/лампи/аналогови ефекти". Много пъти сме го дъвкали. Затова нека процесор-използващите да говорят повече и да са с по-тежка дума. Аз също не съм фен на процесорите, но от близкте ми срещи с Boss GT-8 и Line 6 POD XT, мога да кажа, че си заслужават! Редактирано Август 6, 2008 от SomeoneElse Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Август 6, 2008 Отговорено Август 6, 2008 За протокола - трябваше ми около година за да изкарам що-годе свестен звук от GT8. И то падна голямо четене из форумите. Ма аз съм си глупав, та може би не за всички е така. Относно рязането на опашката на ривърба и дилея - специално при босовете от GT6 нагоре може да се нагласят и двата варианта по желание на ползвателя (имам предвид да се прекъсва при смяна или да прелива в новата избрана банка). За POD XTL не помня, но сигурно и той може. Абе всички съвременни процесори би трябвало да я имат тази екстра. Цитирай
synchu Отговорено Август 7, 2008 Отговорено Август 7, 2008 (Редактирано) Няма значение процесор/професор/доцент Ако ти върши работа и ти харесва звука, нема кой да те спре така или иначе. Ако ти трябва само Delay, (къс) Chorus, (къс) Reverb и добър вариант на Flange/Phaser, аз съм много доволен от Eventide TimeFactor. Поздрав със запис от преди 5-6-7 години, когато бях месеци в странство и разполагах с китайски Фат страт и Boss BR-532: http://music.synchu.com/WankInEm.wav Редактирано Август 7, 2008 от synchu Цитирай
7thString Отговорено Август 8, 2008 Автор Отговорено Август 8, 2008 Трябва да се пробва значи... засега съм раздвоен м/у zoom гт9.2тт(много малоумно решение за име на продукт) и бос гт10... някой да даде сравнение? по функционалност определено боса ме впечатли с това, че симулира ригче и можеш да си нареждаш ефектите, но като звук не съм го чувал- има ли някой, който да е чаткал и на двата? Ест интересува ме най-вече как се държи драйва- имаше преди време едно видео на един boss гт8 или 10, което беше меко казано отвратително и се съмнявам дълбоко да не може да извади по-кадърен звук, защото онзи беше на нивото на зум 505 с кофти настройки П.П. пределно ми е ясна разликата с една хубава апаратурка, но както каза колежката по-горе, засега май по-наложително ми е да мога да си нарамя процесорчето в раничката и да хвана пътя. Пък и в близко-дългосрочен план май не ми се очертава да ми трябва перфектния звук Цитирай
S-cape Отговорено Август 8, 2008 Отговорено Август 8, 2008 (Редактирано) Със ZOOM-чето не съм имал щастието да работя, но пък имам BOSS GT-10... Все още не съм изкарал точно звука, който ми трябва от него, но и не намерих достатъчно време да се занимавам честно казано (имам го от около месец, и успях да му отделя 20-на часа сумарно за съжаление). Та с 2 думи - ще се опитам да запиша нещо през уикенда, та да добиеш някаква представа (с уговорката, че звука му е по мой вкус естествено ) Редактирано Август 8, 2008 от S-cape Цитирай
MrDeath Отговорено Август 8, 2008 Отговорено Август 8, 2008 Относно времето нужно за изкарване на читав звук...на тавана имам бос гт8 и лайн 6 под екс3 лайв. Босът не е мой, но е на мое разположение и му е отделено известно време, но има още доста какво да се желае. ПОД-а го имам от скоро и в рамките на около 3 часа (от които 20 минути се чудих що не излиза звук от него, докъто не видях, че мастър волюма е на 0) имам доста приличен звук и дори не мога да си избера между 2 от блендите, които направих. Симулации на меса дабъл и трипъл ректифайър, ама май 3ката радва повече. Упътването също е полезно да се чете помага много с картинките сложени в него хахах, иначе вярвам, че и босът ще искара звук, ама иска играчка. Цитирай
Recommended Posts