kolio_k Отговорено Август 30, 2008 Отговорено Август 30, 2008 Мисля, че целия проблем идва от това, че на практика почти всеки в този вид спорове си говори за собствените китари, а те са били закупени под влиянието на собствените личните китарни герои и стилови предпочитания на всеки. И хората просто взимат критиките срещу инструментите, като лични критики. Истината е, че за да бъде пожелана една китара, желаещия трябва да има апетити за развитие в съответната посока. Точна по тази причина ние никога не спорим за това, кое е по добро, Gibson ES 335 или Ibanez Artstar, просто почти никой не се интересува от такива китари и не ги е пробвал сериозно. Разбира се има и изключения всред потребителите наоколо, но те обикновенно не се намесват в тези теми и вероятно добре правят По същата причина, във форума, предполагам най популярни са китарите за тежка музика и за шред. Повечето хора имат такива, такива искат, за такива си мечтаят и биха си купували такива в неограничено количество ( разбира се всеки разлино, според финансите ). Нормално си е да си ги харесват. Просто ако кумирите са ми например Джо Сатриани, Стив Вай, Пол Гилбърт или пък някой от новите метъл свирачи, с които съм напълно незапознат , сигурно бих искал да изкарам саунд, колкото се може по близък до техния, а най логичния начин това да бъде постигнато е , да се обурудваме с китара, възможно най подобна на използваните от тях. Просто, в края на краищата, всичко е наистина въпрос на вкус. Истина е че един Ибанец наистина има по тънък гриф, по удобен е (субективно разбира се ) има флойд и изглежда по модерно от едно ЛП, но просто е напълно неспособен да извади саунда, който искам да чуя. Същата логика е напълно приложима и в обратния ред. Каква полза от чудесен блусарски или чист тон, когато на свирача въобще не му трябва, а и на всичкото отгоре китарата (ЛПто) има гриф като половинка от мотика и супер неудобна е за свирене. Аз, лично за себе си реших, че за последен път пиша в теми от този тип. Мисля, че по тези въпроси всичко вече отдавна е казано и наливаме от пусто в празно На вкус и цвет, товащи нет Цитирай
SomeoneElse Отговорено Август 30, 2008 Отговорено Август 30, 2008 Просто ако кумирите са ми например Джо Сатриани, Стив Вай, Пол Гилбърт или пък някой от новите метъл свирачи, [...] сигурно бих искал да изкарам саунд, колкото се може по близък до техния, а най логичния начин това да бъде постигнато е , да се обурудваме с китара, възможно най подобна на използваните от тях. Просто, в края на краищата, всичко е наистина въпрос на вкус. Истина е че един Ибанец наистина има по тънък гриф, по удобен е (субективно разбира се ) има флойд и изглежда по модерно от едно ЛП, но просто е напълно неспособен да извади саунда, който искам да чуя. Същата логика е напълно приложима и в обратния ред. Mисля, че тези думи много добре приключват темата и спорът кое е по-добро от две различни по цел и функция неща. А иначе темата с поправката отдавна приключи, китарата е поправена, ако някой е забелязал Цитирай
preIbanez Отговорено Август 30, 2008 Отговорено Август 30, 2008 ...сега е момента да убедим автора на темата че е най-добре да събира пари за ново махагоново тяло... ... Цитирай
Recommended Posts