RichieSambora Публикувано Юли 22, 2008 Публикувано Юли 22, 2008 Ровейки се из интернет, попаднах на това. Въпросът ми е, някой знае ли къде ги има в БГ и на какви цени са? Цитирай
boreto Отговорено Юли 22, 2008 Отговорено Юли 22, 2008 Това не е ли от тези китари, които са за деца? Изглеждат малокалибрени Цитирай
chris_barnes Отговорено Юли 22, 2008 Отговорено Юли 22, 2008 Това не е ли от тези китари, които са за деца? Изглеждат малокалибрени не, има картинка с момченце, щото сигурно са за по начинаещи с оглед по-ниската цена (предполагам де..не знам колко е ) иначе гледах 1 китара SG на сайта и си пише, че мензурата е 243/4" като на стандартен Гибсън, не са някви малки китарки Цитирай
Trysth Отговорено Юли 22, 2008 Отговорено Юли 22, 2008 Обаче са направени от някви кирливи дървета (демек не са махагонки). Цитирай
RichieSambora Отговорено Юли 22, 2008 Автор Отговорено Юли 22, 2008 Е, хора, китарата струва на запад $130, какво искате? Някой да знае в РФ имат ли ги? Цитирай
Trysth Отговорено Юли 22, 2008 Отговорено Юли 22, 2008 Предвид факта, че в БГ няма официален вносител на Гибсън/Епифон, едва ли ще ги има някъде. Цитирай
ultramega Отговорено Юли 22, 2008 Отговорено Юли 22, 2008 Обаче са направени от някви кирливи дървета (демек не са махагонки). Макар че в случая си прав(пише си че не са от махагон) Не е задължително като не е най-качествения материал , да не е от махагон. Има си и махагон с по ниско качество и по ниска цена. Цитирай
Trysth Отговорено Юли 22, 2008 Отговорено Юли 22, 2008 Разбира се, ама като ще е LP или SG, нека да са от махагон, сет нек, ала бала. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 22, 2008 Отговорено Юли 22, 2008 Абе не се знае как ще звучат. Poplar е топола. Предполагам не е подбирана. Има някои доста скъпи китари, които също са от топола. А за махагона - има много различни видове, които са различно тежки и имат различен звук. Това, че евтините копия са от махагон(някои) не значи, че са от "онзи" махагон.. Цитирай
prayer4eto Отговорено Юли 22, 2008 Отговорено Юли 22, 2008 Интересно тополата какъв звук може да извади, предвид влакнестата структура на дървесината ? Мек и плътен, но малко приглушен ? А по темата - не ми се вярва някой да внася тези китари в България. Досега на Гибсън китари не съм видял по българските музикални магазини. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 22, 2008 Отговорено Юли 22, 2008 Е те толкоз и имат общо с Гибсън. Дайте от нета да поръчаме, аз се зарибих на малкото Flying V. Цитирай
prayer4eto Отговорено Юли 22, 2008 Отговорено Юли 22, 2008 Бе щом са под егидата на Гибсън, начи имат нещо общо Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 22, 2008 Отговорено Юли 22, 2008 (Редактирано) Според мене твърде много автора се е захласнал по това, че има надпис "Gibson" на китарата. При толкова евтини китари, надписа едва ли е от значение. Като добри и известни по-евтини китари в някои западни страни може да се приемат Richwood(която е много продавана в UK), Blade и др.. За съжаление, тези марки са твърде неизвестни у нас, понеже тук има много роби на марки. Всички предпочитат да свирят с squier by FENDER, евтина тояга, ама IBANEZ, и много други подобни примери. За сметка на това, един куп китари, които едва ли са чак толкова по-лоши биват тотално оплюти, без дори да са пробвани, само защото не са нисък клас на никой голям производител . А че се правят във същите фабрики, от същите материали, със същите машини, че дори имат елементи, които са рязани със същата CNC програма - на кой му пука?!? Нали не са евтина серия на Gibson, Fender или Ibanez? Редактирано Юли 22, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
synchu Отговорено Юли 22, 2008 Отговорено Юли 22, 2008 Като добри и известни по-евтини китари в някои западни страни може да се приемат Richwood(която е много продавана в UK), Blade и др.. Аз освен от теб, покрай рекламата във форума, другаде не съм чувал/чел/виждал Richwood, така че, аз лично, не ги приемам за известни. Blade са ми известни (швейцарски), като по-високия им клас модели са много добри инструменти. Остави хората да харесват, каквото харесват и това е. Отделно, личното ми мнение (което с годините се промени) когато ме питат, е че ако искаш Гибсън - отиваш и си купуваш Гибсън, същото е валидно за Фендър Страт. Няма такова животно "да звучи като". Най-добрите Гибсън - "оподобни китари", които съм чувал и на които съм свирил са Heritage (правят се в Kalamazoo ) и струват колкото Гибсън. Няма китара под 500$, която да е изработена от материали и толкова качествено, колкото китара за 1500$ (звукът е много субективен - съвсем спокойно на някой може да му харесва повече Скуайър от PRS Private Stock). Това е - простичко и ясно. Аз имам и съм имал нисък/среден клас китари, които адски много харесвам, кефят ме как свирят и как звучат, така че и в това няма лошо. Като ти харесва определена китара - отиваш, пробваш, купуваш. Като спре да ти харесва - продаваш, като губиш известна сума, с която приемаш, че си си платил удоволствието да свириш, колкото си свирил и си купуваш друга. Каква чак такава философия има - не знам? Да - събираш известно време пари, лишаваш се от разни други неща, ядосваш се евентуално, че в US китарите са 2 пъти по-евтини от тук - но такъв е живота. По-горе имаше въпрос за това как звучи китара от топола. Steve Morse например свири с такава от десетилетия MusicMan:) Тези свирки Маестро за първи път ги виждам и съдейки по ценоразписа само - не се занимавай, освен ако не ти е първа китара. Цитирай
prayer4eto Отговорено Юли 22, 2008 Отговорено Юли 22, 2008 (Редактирано) ^^ Човече, давам ти награда ако ми посочиш български магазин, където мога да пробвам LAG Roxane 1000 !!! Как човек може да пробва тук китари, при положение, че в музикалните магазини му предлагат само FENDER, Ibanez, Washburn ... ? И при това само определени модели? И да имам парите да си ги купя, колко инструмента мога да си взема и да пробвам в рамките на 4-5 години ??? EDIT: @synchu - Я, това е новост ! Редактирано Юли 22, 2008 от prayer4eto Цитирай
Recommended Posts