pe6o19 Отговорено Юли 21, 2008 Отговорено Юли 21, 2008 тва за многото дисторжън че е вредно е супер глупост... Според опитните китаристи не е глупост. Според китарните звезди и преподаватели, също не е глупост. Ако според тебе е глупост, това може само да означава, че все още никак не си в час с китарата, китарния звук и свиренето на китара(нали свириш от 6 месеца). Нищо лично.. Ако се имаш за прилично свирещ... запиши например началото на "The Deeper The Love" на Whitesnake - ритъм китарата там е доста приятна, и освен това изисква доста опит, усет и мярка, за да звучи добре. Сложи го в ютюб, за чуем. Като личен съвет, мога да ти кажа да се доверяваш малко повече на по-опитните от теб. На този етап едва ли ще можеш да им кажеш нещо, което не знаят. Най-много да ги разсмееш добре. А бе братле това което сам написал го бях чел в неква статия а и всеки средно интелигентен човек ще го разбере че е така не е нужно да си китарен гении . А и какво ми говориш че не сам в час никаде не сам казал че сам мн добар или нещо от сорта нали ???? И ми е мн интересно като ги пишеш тия работи сигурно имаш поне 25 30 год стаж за да даваш толкова обобщени коментари и за да си толкова убеден , че си прав за всичко . Даи линк кам записите ти да можеме ние бездарните да научиме нещо от тебе ? Надявам се да отговориш . Цитирай
Icarus Отговорено Юли 21, 2008 Отговорено Юли 21, 2008 Ето защо правописът е толкова важен, как да вземе човек насериозно мнение, изказано по Този начин? Иначе, Пешо, явно си нов във форума, и хич не си в час за това колко може, колко знае и какво точно приказва Евтим. Напиши си домашното, и после тръгни да пишеш глупости. Цитирай
Додо Отговорено Юли 21, 2008 Отговорено Юли 21, 2008 Пича е смелчага Иначе по темата - както винаги си много прав относно всичко, а за темата за упражненията те подкрепям с две ръце . Така на практика по - големите ще са като учители за по - малките(образно казнао), но няма да е задължително! 1 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 21, 2008 Автор Отговорено Юли 21, 2008 А бе братле това което сам написал го бях чел в неква статия а и всеки средно интелигентен човек ще го разбере че е така не е нужно да си китарен гении . Дай линк към тая статия да видим какво пише в нея и кой я е писал... Колкото до мен - аз не се имам за свирач, по-скоро за посвирващ човек, но ще ти запиша нещо, ако държиш.... Преди това обаче, запиши ти.... Не знам къде си чел статии, обаче това, което съм писал е резултат не само от моя опит, а и от опита на мои познати - добри китаристи. Средно интелигентния човек, за който ти говориш трябва да може и да се учи от другите. Цитирай
Death Crusher Отговорено Юли 21, 2008 Отговорено Юли 21, 2008 Ето защо правописът е толкова важен, как да вземе човек насериозно мнение, изказано по Този начин? Иначе, Пешо, явно си нов във форума, и хич не си в час за това колко може, колко знае и какво точно приказва Евтим. Напиши си домашното, и после тръгни да пишеш глупости. Пешо,няма да сбъркаш,ако послушаш колегата. Цитирай
Death Crusher Отговорено Юли 21, 2008 Отговорено Юли 21, 2008 тва за многото дисторжън че е вредно е супер глупост... Според опитните китаристи не е глупост. Според китарните звезди и преподаватели, също не е глупост. Ако според тебе е глупост, това може само да означава, че все още никак не си в час с китарата, китарния звук и свиренето на китара(нали свириш от 6 месеца). Нищо лично.. Ако се имаш за прилично свирещ... запиши например началото на "The Deeper The Love" на Whitesnake - ритъм китарата там е доста приятна, и освен това изисква доста опит, усет и мярка, за да звучи добре. Сложи го в ютюб, за чуем. Като личен съвет, мога да ти кажа да се доверяваш малко повече на по-опитните от теб. На този етап едва ли ще можеш да им кажеш нещо, което не знаят. Най-много да ги разсмееш добре. А бе братле това което сам написал го бях чел в неква статия а и всеки средно интелигентен човек ще го разбере че е така не е нужно да си китарен гении . А и какво ми говориш че не сам в час никаде не сам казал че сам мн добар или нещо от сорта нали ???? И ми е мн интересно като ги пишеш тия работи сигурно имаш поне 25 30 год стаж за да даваш толкова обобщени коментари и за да си толкова убеден , че си прав за всичко . Даи линк кам записите ти да можеме ние бездарните да научиме нещо от тебе ? Надявам се да отговориш . Пешо,май те е яд,че някой има по-голям опит от теб (ако въобще имаш такъв).Познах ли? Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 21, 2008 Автор Отговорено Юли 21, 2008 (Редактирано) Нека не го обръщаме на ежене. Няма смисъл. Редактирано Юли 21, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
Death Crusher Отговорено Юли 21, 2008 Отговорено Юли 21, 2008 Нека не го обръщаме на ежене. Няма смисъл. Прав си Цитирай
synchu Отговорено Юли 21, 2008 Отговорено Юли 21, 2008 @synchuЗа класическите китари е така - да. Найлоновите струни не опъват много. Прости на металните струни за акустична китара(фосфор, фосфор-бронз) напрежнието е по-голямо от на никеловите струни за ел. китара, което ОБИКНОВЕНО е осезаема разлика, особено когато се правят бендове(особено с оплетена 4-та струна). В повечето случаи 4 - та струна е оплетена винаги Добре настроена добра акустична китара (например Tayor 310CE) със същия размер струни не се различава съществено от електрическа на напън/опън и айде да не продължавам, че ще стане неприлично Цитирай
interman Отговорено Юли 21, 2008 Отговорено Юли 21, 2008 Аз лично почнах с акустична китара просто защото нямах пари да си купя веднага електрическа и мога да кажа, че това доста ми помогна. Съгласен съм и за таблатурите, че по-скоро забавят напредъка, но е нормално да искаш да свириш парчетата на любимите си групи и да ги научиш колкото се може по-бързо. Но в таблатурите липсват неща както ти каза и така и не се научих да ги чета като хората и сега карам на слух, като мисля да се донауча да чета и ноти. Най-голямо впечатление ми направи това с дисторшъна, щото като се замисля и аз май малко прекалявам с него (на чисто китарата е доста зле все пак е Squier ). А и за стиловете към които съм се ориентирал няма толкова нужда от силен дисторшън. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 21, 2008 Автор Отговорено Юли 21, 2008 (Редактирано) @synchu Навлязохме в офтопик, но принципно струните за акустична китара(метални) имат повече опън, когато са настроени на даден тон, в сравнение със същия размер струни за електрическа китара. Това е клишето. Естветвено 1-ва и 2-ра не се различават много от тези за ел. китара - обикновена plain steel струна. Предполагам, че на оплетените струни за акустична китара са им по-дебели сърцевините, за да пишат под път и над път, че напрежението им е по-голямо. Иначе стоманата в сърцевината е същата като при никеловите струни. Такава китара, като тая за която говориш не съм пробвал. Сигурен съм, обаче че най-малкото оплетената 4-та струна ще прави бендовете на нея по-труднички(откъм постигане на желаното отклонение в тона) отколкото бендовете на неоплетената никелова 4-та струна. Редактирано Юли 21, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
synchu Отговорено Юли 21, 2008 Отговорено Юли 21, 2008 ^Навлизаме, но в интерес на това, да не те цитират неточно начинаещите инструменталисти - 4-та струна (D, Ре) нормално е оплетена и при акустични и електрически китари, освен ако сета не ти е 0.08-0.36 например Продължавам да твърдя, че рРазликата, при един и същи размер струни и добре настроена хубава акустична китара е несъществена. Цитирай
MasterOfDisaster Отговорено Юли 21, 2008 Отговорено Юли 21, 2008 При Дисторжъна колкото повече толкова повече. Да жулиш входния риф на "Fоr whom the bell tools" верно не те прави китарен бог, ама си с около година по напред от цаисат зубар потящ солфежа(апа и мадамите по връзват). Не сериозно дистара по никакъв начин не се сещам да ти помага(или пък да ти пречи), като си трагедия си си не щот немаш газарска китара с още по скъпарски дистър. Ам щото неможеш. Познавам китарист които свири само на кухарка и като хвана електрическата....всичко много хубаво ама човека не е чувал за най-металската нота на света "ДЖЪ" ,а и постановката му беше толкоз крива... как ще заглушаваш като ръкатати стои на 90 градуса спрямо тялото и единственият контакт с струните е перцето. Незнам...вярно че в ръцете на добър китарист ....няма значение китара ,дист , амп... от глухия ,сакат некадърник знаеш първият Содом на Иизуст За теорията сте неописуемо прави....жалко че на мене все не ми стигна съотношението време/мерак Цитирай
TerminalFrost Отговорено Юли 22, 2008 Отговорено Юли 22, 2008 Страхотно е, че във форума има отдадени просто на каузата хора, които имат така ценното свободно време, за да пишат във форума интересни, изчерпателни и полезни теми и да поддържат високото му ниво. Цитирай
Йети Отговорено Юли 22, 2008 Отговорено Юли 22, 2008 ^ Това последното е най-бруталната ирония, която съм виждал някога... Да си изкажа и аз част от моите виждания по темата... Хубаво е за един китарист да може да свири и на акустичен инструмент, а не само на електрически. Същевременно е хубаво и човек да може да свири и на втория вариант, само че на чиста китара (или с малко драйв). Хубаво е човек да може да си настройва китарата без тунер, ами по слух, а не като днешните "велики" музиканти, които се изявяват по някои родни сцени. Направо е страхотно, ако един човек се старае да вади песните по слух, а не гледа нотички или табулатури. И последно, но не и по важност - има и други стилове освен метъла. Цитирай
Recommended Posts