sardaesox Отговорено Юли 23, 2009 Отговорено Юли 23, 2009 оппа,последния ми въпрос отпадна-успях да експортна мр3-явно не съм сложил ддл-а където трябва 1-вия път-то в съобщението при експорта си го пише къде да се сложи,ама....кой да чете бе Цитирай
Kurt Uvash Отговорено Юли 23, 2009 Отговорено Юли 23, 2009 ^ Само да те подсетя, че "pre-fader" има отношение към рутинга и това дали сигнала от външен източник да се влияе от плъзгача на съответния канал-трак и няма общо с бутона FX - от който се зареждат ефектите. Вече дали записваш Input-a (влезлия сигнал в трака) или Output-a на съответния трак (wet-сигнал или "с назначени ефекти), за да се запише с ефектите (които посел трябва да "заобиколиш" - байпаснеш, ако ще оставиш така зааписания клип в същия трак). Малко е завъртяно, но като го направи веднъж човек (и най-вече като посгреши два-три пъти), нещата си идват на мястото! Цитирай
impaler Отговорено Юли 24, 2009 Отговорено Юли 24, 2009 Случайно някой да знае,защо се получават тези звуци като от STAR WARS когато се сложат ефекти към траковете??? Цитирай
sardaesox Отговорено Юли 26, 2009 Отговорено Юли 26, 2009 Такааа...за всички,които се интересуват ще ви опиша пътя,по който си експортнах файловете от ездръмър в адитив дръмс ,т.е-как направих мапинга.След като си наредих мидито в секуенцъра на ездръмър експортнах миди файла от рийпър-на декстопа.Оттам с програмата MidiFileMapper_0_3_31_0,която е фрий си конвертирах файла /избирате оппцията GM to AD/ и го конвертвате във празна папка.След това само зареждате конвертнатия файл във рийпър с инсърт медия файл на празен трак.После от fx бутона на трака зареждате адитив дръмс и готово-вече дкфх звучи със звука на адитив дръмс без отклонения и на милимунда,т.е-касата си е каса,томовете са си томове ,а не някой чинел например.Изглежда сложно,но не е.Като се има предвид колко време отнема нареждането на един проект определено си струва да отделиш 2-3 мин.,за да "финализираш" звука-на мен специално А дръмс засега ми е фаворит по отношение на саунд.Надявам се да съм бил полезен,някой ако знае по-лесен начин/за рийпър/може да сподели Цитирай
soundcare Отговорено Юли 29, 2009 Отговорено Юли 29, 2009 Тази тема е за абсолютно начинаещите, на които всеки нищо не им казва и все някой им е крив! ЯКО....да ... аз по едно време бях писал "ГНЕВЕН ПОСТ".......но това беше на момента - придизвикано от някой си.... Цитирай
pecata123 Отговорено Юли 29, 2009 Отговорено Юли 29, 2009 Много яка програма. Имам един проблем и моля за помощ. Включил съм китарата в програмата и в началото като запишех трак1 после пускох да записвам трак2 и в него си се записваше самотрак2 докато си свири и трак1.Но сега дали аз разбазиках нещо като записвам трак2 в него се записва и трак1. какво ли не пробвах по настройките.преинсталирах я наново и пак така. Моля помогнете! Цитирай
Kurt Uvash Отговорено Юли 29, 2009 Отговорено Юли 29, 2009 Ако наистина си преинсталирал Reaper, би трябвало да нямаш такъв проблем. Толкова много са възможните причини, че е трудно да се определи така само по това, което описваш като симптом. Цитирай
Slav Отговорено Юли 31, 2009 Отговорено Юли 31, 2009 Сигурен ли си, че без да искаш не си оставил рекординга на трак1 отворен ? Цитирай
Cool_to_Hate Отговорено Август 3, 2009 Отговорено Август 3, 2009 Много яка програма.Имам един проблем и моля за помощ... На Volume control-a, който се намира долу в дясно на taskbar-a му даваш options->properties...там ти излизат няколко опцийки от рода на playback, recording, other... Цъкаш на recording, маркираш StereoMix за да ти излезе в панела и натискаш ОК. После самия стереомикс трябва да ти е зачеркнат т.е. да не чува музиката която си пуснал при запис...и съответно да не се записва. Сигурен ли си, че без да искаш не си оставил рекординга на трак1 отворен ? Ако беше оставил рекординга на трак 1 включен, той щеше да се записва на два канала.А той казва че на 2-рия трак се записва и китарата и 1-вия Цитирай
Kurt Uvash Отговорено Август 6, 2009 Отговорено Август 6, 2009 Искам да предупредя, че клипът с барабаните вече съм го разделил на две и е наличен за директно сваляне като видео файлове, а не като архив! Затова вероятно връзките към архивите в предишния пост (от първата страница на тази тема) няма да бъдат налични за сваляне. Вмнесто тях изпозвайте тези тук: Drums-1.avi Drums-2.avi П.п. Най-сетне намерих една стара програмка с която да ги режа, без да се влошава качеството и при това файловете стават малко по-малки. За да ги кача в YouTube канал обаче, ще трябва да ги режа на още веднъж всеки, за да се вместят в границата от 10. мин за видео-клип. Ще отнеме време, щото не ми се занимава, но така или иначе ще го направя и ще кача направо там още други клипчета, а тук ще давам само връзките към тях в YouTube. Цитирай
Cool_to_Hate Отговорено Август 6, 2009 Отговорено Август 6, 2009 Супер ! Ще мога да гледам тогава, зашото сега ми отваря само звук. Цитирай
Kurt Uvash Отговорено Август 6, 2009 Отговорено Август 6, 2009 Да, конвертирах ги най-сетне в DivX и при това размерът падна, а качеството си се запази. Иначе просто както ги бях записал бяха с Camtasia 6 записвани и съответно с TechSmith codec, който не всеки е длъжен да има на компа си все пак, докато DivX мисля, че всякакви плеъри го отварят! Тази вечер ще пробвам да направя канала в YouTube. Междувременно, ако се появяват някакви въпроси, ще се радвам да пускате постове (въпреки че базисния учебник за Reper на Nickolas е просто перфектен, както и базисния Help файл, към които по напред съм дал връзки). Цитирай
sardaesox Отговорено Август 6, 2009 Отговорено Август 6, 2009 Странно,аз със JET AUDIO ги отварях още отначало/м/у другото-много кадърен плеър,препоръчвам го пред уинамп и вмп/,чете почти всичко има и кодеци.а иначе -последния ми въпрос е как да давам имена натраковете след като съм записвал вече по тях.Другият ми по-важен въпрос е как мога от единия трак да записвам звука му на друг трак/примерно-искам да фрийзна тъпаните,за да не ми товари вст-то компа/ като го запиша на друг трак и използвам него. Цитирай
Kurt Uvash Отговорено Август 6, 2009 Отговорено Август 6, 2009 Ако правилно съм разбрал въпроса ти искаш по-скоро отделни клипчета в някой трак (или някои тракове) да именуваш или преименуваш?! Нали... защото самия трак винаги и когато и да е можеш да си го преименуваш от двойно кликане на панела му (в горната лява част, отдясно на номерчето му). 1. Добра практика е ПЪРВО да си именуваш траковете (етикет на панела му, както казах по-горе), защото така, след като записваш аудио клипове на него, те ще съдържат името на този трак. Ако го преименуваш в движение (странно, но все пак е възможно и това да искаш, вместо нов трак да си правиш) следващи клипове по този трак ще съдържат новия етикет (наименование) на трака. 2. Всеки, който и да е аудио клип, където и да е по траковете, можеш да си го преименуваш като го посочиш (кликнеш веднъж с мишката по него) и натиснеш F2 бутона на клавиатурата си (точно както Rename на файлове в Windows). Равносилно е и на десен бутон с мишока, след като си го посочил и избираш Item Properties... и именуваш в полето Take Name: Същото това меню ти се появява и след маркирането на клипчето и натискане на F2. И пак избираш Item Properties... и именуваш в полето Take Name: Ако си записвал в лууп (дубли, тейкове) от самия панел Item Properties... над Take Name: имаш падащо меню с избор кой тейк да именуваш. Ако искаш да фрийзваш в Reaper някакъв барабанен модул (плъгин) или клавирен е предполагаемо, че искаш да го фрийзнеш като стерео трак. Иначе просто ще станат много тракове ако фрийзваш multi-out траковете по отделно (пък и ще получаваш ненужни рендирани паузи особено в томове, райд чинел и други). Бързото фрийзване в Reaper се нарича Stem или Render to Stem Tracks. За барабани моето предложение е да имаш трак-папка, която да съдържа multi-out тракнатите канали от барабанния ти плъгин и тракът (като последен в папката), който да съдържа заредения от FX-бутона барабанен плъгин и midi-клипчетата за този барабанен плъгин (коитоси редил с мишока или заредил като файлове). И това което може да направиш е да маркираш трак-папката (просто я избираш само нея с мишока) -> десен бутон с мишока -> Render Slected Tracks to Stem Tracks (and mute originals). По подразбиране е стерео (под него е опцията за моно фрийзване). Това ще ти създаде трак НАД избрания за стем-рендиране (фрийзване) и ще заглуши трак-папката за барабаните, която ще съдържа стерео-аудио клип от началото на проекта ти до края на последният midi-клип в трака с барабания ти плъгин. За да спестиш RAM обаче е хубаво да байпаснеш (заобиколиш) самия барабанен модул като цъкнеш на малкото бутонче отдясно (или отдолу, ако си в миксера) на FX-бутона му. Ще остане солиран само стем (фрийз) трака така или иначе (другите са в заглушената папка). Можеш да си я минимизираш и да продължиш с други инструменти да записваш отгоре на стем-ренднатия барабанен трак. Той ще вземе името на трак-папката на барабаните и ще добави едно - stem. П.п. YouTube каналът е готов: ....:::: REAPER - Видео Уроци ::::.... Цитирай
Kurt Uvash Отговорено Август 6, 2009 Отговорено Август 6, 2009 (Редактирано) Редактирано Август 6, 2009 от Kurt Uvash Цитирай
Recommended Posts