Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

^Absolutelly agree

По-скоро Ханеман, отколкото Кинг. Все пак той стои зад повечето неща на Слеър и определено е по-добрият (според мен) от двамата B)

По темата :

Chuck Schuldiner, Ritchie Blackmore, Tommy Iomi, Paco De Lusia, Mille Petrozza, Jeff Hanneman и колкото и да ви учуди(защото са малко хората харесващи български китаристи) - Васко Първановски.

Отговорено

Jeff & Kerry са кильр тандем - и по добре да не ги делим

всички разбраха класацията ми за латино китаристи :godbless: ( за неразбралите - винаги има и такива - Сантана-нумеро уно, Меола-нумеро дуе)

за бьлгарски китаристи - имаме 2 теми

една моя - дето не е актуализирана от много отдавана - и беше в говорилнята

и една при раздел китара

отиди на една от 2- те или тук - ако смяташ, че е на чак такова световно ниво и сподели кой е Васко Първановски?

(аз наистина за пьрви пьт чувам това име)

Отговорено

Имаш ЛС.

П.С. Не иде реч за чак такова световно ниво. Става въпрос за любими китаристи какъвто е той за мен.Пък дали е велик, аз не се наемам да кажа, тъй като нямам право да оценявам хора, постигнали повече от мен. :godbless:

Отговорено (Редактирано)

Не успях да изчета всички имена, обаче аз като човек, който не съм китарист слагам - BRIAN MAY - не го видях никъде(докъдето гледах в темата) - такъв човек рядко се намира, а пък за китарист - честно казано - не знам. Той е изключително скромен - не е краен егоцентрик, успява да се впише в една от най-великите групи и това според мен е най-невероятният китарист групар(сигурно ще ме оспорят, но аз така смятам). Стила му не можеш да го сбъркаш - изкючително добре работи върху ефектите си, свири на клавир, свири доста добре и на акустична китара, прави невероятни неща на електрическата китара и е най-цялостният музикант, който съм чувал, освен това сам си е създал инструмента. В солата му има безкрайна енергия. Той не е най-добрия рок, метал, jazz, progresive китарист, той излиза извън тези рамки - събира всичко това заедно.

Еми това е

Иначе Jimie Hendrix e ......... абе всички почти класации го посочват за най-големия.

И третия човек е David Gillmoure - изключителен - не заради скоростта, а заради силата - всеки тон е на мястото си.

Jimmy Page

Satriani

Eric Clapton

Mark Knopfler също е доста подценяван

Santana

и ОЩЕ И ОЩЕ И ОЩЕ

Редактирано от vane
Отговорено

Аз пък сега съм на вълна Smooth Джаз и най-много се кефя на Ronny Jordan. Тоя човек е гениален китарист, и макар че има завидна техника, не парадира с нея, просто си прай музика.

:D

Отговорено
Не успях да изчета всички имена, обаче аз като човек, който не съм китарист слагам - BRIAN MAY - не го видях никъде(докъдето гледах в темата) - такъв човек рядко се намира, а пък за китарист - честно казано - не знам. Той е изключително скромен - не е краен егоцентрик, успява да се впише в една от най-великите групи и това според мен е най-невероятният китарист групар(сигурно ще ме оспорят, но аз така смятам). Стила му не можеш да го сбъркаш - изкючително добре работи върху ефектите си, свири на клавир, свири доста добре и на акустична китара, прави невероятни неща на електрическата китара и е най-цялостният музикант, който съм чувал, освен това сам си е създал инструмента. В солата му има безкрайна енергия. Той не е най-добрия рок, метал, jazz, progresive китарист, той излиза извън тези рамки - събира всичко това заедно.

Еми това е

Иначе Jimie Hendrix e ......... абе всички почти класации го посочват за най-големия.

И третия човек е David Gillmoure - изключителен - не заради скоростта, а заради силата - всеки тон е на мястото си.

Jimmy Page

Satriani

Eric Clapton

Mark Knopfler също е доста подценяван

Santana

и ОЩЕ И ОЩЕ И ОЩЕ

То4но така.Браво,но Queen като групая напражо си е ееее...... майката.Страшни музиканти.!!! :lol:

Отговорено (Редактирано)

Axel Rudi Pell rocks-мен ме кефи тоз човек...

Иначе Хендикс е Човека!

Редактирано от Chefo
Отговорено (Редактирано)

Джими Хендрикс - без коментар

Ричи Блекмор - заради чувството с което свири всеки тон

Брайън Мей - уникален по свой начин

Джо Сатраяни - просто ме кефи

Стив Вай - тоя е направо нечовек

Джон Петручи - свири раздвижени и мелодични неща без да се натрапва с нищо

Ингви Малмстийн - най-любим ми е. Въпреки че в почти всяко соло свири едни и същи неща. Много мелодия има дори и в бързите му сола

Марти Фрийдман - по много странен начин само бута струните с перцето, а солата са му наистина супер

Чък Шулдинър - ебаси пича честно е бил тоя!

Майкъл Шенкер - супер просто, гениален

Марк Кнопфлер - не може да го сбъркам с никой друг

Джон Норъм - има много хляб в него

Стив Морз - също гении

Сашо Мариновски - български китарист от световна класа

За сега толкова!

Редактирано от kirilp
Отговорено

C.C. De Ville от Poison really kick ass

между другото на прослушването за китарист

на групата се състезавали той и Slash

и познайте кого избрали? :godbless:

Отговорено

Мдам, много от китаристите, които избоихте са доста добри и са едни и от моите любимци, но мисля, че и Dave Murrey от Мейдън също е доста добър...... та го посочвам и него :)