spongebob Отговорено Юли 11, 2008 Автор Отговорено Юли 11, 2008 Ще помогне...просто някои хора се потят докато свирят и аз съм така.В момента ползвам този продукт поради липсата на фастфрет и съм доволен.Някъде бях чел,че напрактика е масло за смазване на оръжия,подобни препарати имало в оръжейните магазини,не знам до колко е вярно...при мен работи,значително удължава живота на струните,премахва наслоенията,които се появяват и правят струната твърда и нееластична. Цитирай
Valserp Отговорено Юли 11, 2008 Отговорено Юли 11, 2008 Бих проверил дали машинките на китарата ти не режат някъде. Ако е така - съвсееем леко трябва да се "смекчат" с много финна шкурка. Това препаратче служи за запазване на звънливостта им и предпазва с/у ръжда, но не и срещо нещо, което агресивно атакува струните. Цитирай
ICO Отговорено Юли 12, 2008 Отговорено Юли 12, 2008 хе, проблема не е от китарите с които свиря нито от техниката и начина ми на свирене. Проблема е, че струните по прагчетата изтъняват и се късат а второто е потта която отделям от ръцете - моята е много гадна и солена явно - при по-малко от 1 час здраво свирене 1,2 и 3-та струна почервеняват направо, и оттук нататък явно по-бързо започват да се износват по позициите - знам ли, ако имах обяснение нямаше да питам. При мен струните могат да издържат 1 година ако не свиря на китарата, или свиря по 1 час седмично - дори и тогава няма да издържат толкова време . И все пак зависи и от стила на свирене наистина (ако свириш максимум 2 тона в секунда може да издържат къде-къде повече време). Но все пак не вярвам дори музиакнти (спортисти) да сменят толкова често струни. Цитирай
Surikat Отговорено Юли 12, 2008 Отговорено Юли 12, 2008 Все си мисля, че един як бенд от 2,5 тона би износил струната много повече от високоскоростно пилене..... Както и да е! А китарата след и преди свирене не я ли забърсваш? Аз всеки път свалям от струните сумати чернотия и ръжда, ако има.Иначе ми стават противни на допир. Най-добре се бърше с бял памучен потник. Цитирай
ICO Отговорено Юли 12, 2008 Отговорено Юли 12, 2008 ^ струните ги бърша след всяко че и по време на свирене понякога. Ама не помага много. След свирене вече са леко хванали ръжда (променят си цвета към червеното) която с парцал не пада колкото и да търкаш. Пробвал съм и с спирт - ефекта е по-лош - нацяло се скапват и раждясват още по-бързо Цитирай
TerminalFrost Отговорено Юли 12, 2008 Отговорено Юли 12, 2008 В аптеките се продава препарат против изпотяване. Казва се Одор-Екс и го има в два варианта - за подмишници и за длани. Можеш да пробваш с него. Цитирай
ICO Отговорено Юли 12, 2008 Отговорено Юли 12, 2008 ^ със сигурност още утре ще пробвам и ще споделя какво става. Благодаря за съвета Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 14, 2008 Отговорено Юли 14, 2008 Джефф Бекк се "пудреше" с нещо на няк'ав лайв, който гледах наскоро. Не може да е от дебелината на струните, нито пък от свирнята. Наистина причината може да е в китарата, не е нормално това поведение на толкова марки струни! Цитирай
galingit Отговорено Юли 18, 2008 Отговорено Юли 18, 2008 ^ струните ги бърша след всяко че и по време на свирене понякога. Ама не помага много. След свирене вече са леко хванали ръжда (променят си цвета към червеното) която с парцал не пада колкото и да търкаш. Пробвал съм и с спирт - ефекта е по-лош - нацяло се скапват и раждясват още по-бързо Виж какво,това е нормално.При мен,даже е по - зле...Имам впедвид,че всичко е до потта от дланите и колко свириш...Както и от правилно съхранение на инструмента,влажността на въздуха и т.н. На последното ми бачкане в О.А.Е беше толкова влажно,че сменях струни всяка седмица...Все пак и аз ползвам съшия препарат и съм що-годе доволен.. Цитирай
AXE Отговорено Декември 14, 2008 Отговорено Декември 14, 2008 Свърши ми Fast Fret-a и реших да се върна на добрия стар Дънлоп за почистване на струни. Само че съм забелязъл че е кът по нашите магазини, та да си спестя излишното разкарване - някой виждал ли е наскоро? И да поясня - от серията 65 има доста препарати, мен ми трябва за почистване на струни, в синя кутийка. Мерси Цитирай
Baby Thomas Отговорено Декември 15, 2008 Отговорено Декември 15, 2008 Преди време бях виждал в Райзинг Фарс. Ако искаш дзвънни да провериш каква е ситуацията. Цитирай
разбойник Отговорено Декември 15, 2008 Отговорено Декември 15, 2008 В родната ми фирма Трактор/Фактор също би трябвало да има Цитирай
DILETANT Отговорено Декември 15, 2008 Отговорено Декември 15, 2008 Последно си взимах от магазина срещу консерваторията. Не ти препоръчвам от малкия ЦУМ. Там ми искаха цели 18 лв. и сърце не ми даде да им платя толкова. Цитирай
AXE Отговорено Декември 15, 2008 Отговорено Декември 15, 2008 Мерси на всички. Утре ще мина през Фактора (Трактора ). И без това отдавна се канех да го навестя. Цитирай
solo5 Отговорено Февруари 9, 2009 Отговорено Февруари 9, 2009 тези препарати влияят ли на покритието на струните? P.S. Препоръчайте някой добър препарат за гриф, че ми е здраво замърсен Чух че имало някакъв препарат, който разтваря мръсотиите. Цитирай
Recommended Posts