Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Ще помогне...просто някои хора се потят докато свирят и аз съм така.В момента ползвам този продукт поради липсата на фастфрет и съм доволен.Някъде бях чел,че напрактика е масло за смазване на оръжия,подобни препарати имало в оръжейните магазини,не знам до колко е вярно...при мен работи,значително удължава живота на струните,премахва наслоенията,които се появяват и правят струната твърда и нееластична.

Отговорено

Бих проверил дали машинките на китарата ти не режат някъде. Ако е така - съвсееем леко трябва да се "смекчат" с много финна шкурка.

Това препаратче служи за запазване на звънливостта им и предпазва с/у ръжда, но не и срещо нещо, което агресивно атакува струните.

Отговорено

хе, проблема не е от китарите с които свиря нито от техниката и начина ми на свирене. Проблема е, че струните по прагчетата изтъняват и се късат а второто е потта която отделям от ръцете - моята е много гадна и солена явно - при по-малко от 1 час здраво свирене 1,2 и 3-та струна почервеняват направо, и оттук нататък явно по-бързо започват да се износват по позициите - знам ли, ако имах обяснение нямаше да питам. При мен струните могат да издържат 1 година ако не свиря на китарата, или свиря по 1 час седмично - дори и тогава няма да издържат толкова време :greenangel: . И все пак зависи и от стила на свирене наистина (ако свириш максимум 2 тона в секунда може да издържат къде-къде повече време). Но все пак не вярвам дори музиакнти (спортисти) да сменят толкова често струни. :thumbs_up:

Отговорено

Все си мисля, че един як бенд от 2,5 тона би износил струната много повече от високоскоростно пилене.....

Както и да е!

А китарата след и преди свирене не я ли забърсваш?

Аз всеки път свалям от струните сумати чернотия и ръжда, ако има.Иначе ми стават противни на допир.

Най-добре се бърше с бял памучен потник.

Отговорено

^ струните ги бърша след всяко че и по време на свирене понякога. Ама не помага много. След свирене вече са леко хванали ръжда (променят си цвета към червеното) която с парцал не пада колкото и да търкаш. Пробвал съм и с спирт - ефекта е по-лош - нацяло се скапват и раждясват още по-бързо

Отговорено

Джефф Бекк се "пудреше" с нещо на няк'ав лайв, който гледах наскоро. :thumbs_up:

Не може да е от дебелината на струните, нито пък от свирнята. Наистина причината може да е в китарата, не е нормално това поведение на толкова марки струни!

Отговорено
^ струните ги бърша след всяко че и по време на свирене понякога. Ама не помага много. След свирене вече са леко хванали ръжда (променят си цвета към червеното) която с парцал не пада колкото и да търкаш. Пробвал съм и с спирт - ефекта е по-лош - нацяло се скапват и раждясват още по-бързо

Виж какво,това е нормално.При мен,даже е по - зле...Имам впедвид,че всичко е до потта от дланите и колко свириш...Както и от правилно съхранение на инструмента,влажността на въздуха и т.н. На последното ми бачкане в О.А.Е беше толкова влажно,че сменях струни всяка седмица...Все пак и аз ползвам съшия препарат и съм що-годе доволен..

• 4 months later...
Отговорено

Свърши ми Fast Fret-a и реших да се върна на добрия стар Дънлоп за почистване на струни. Само че съм забелязъл че е кът по нашите магазини, та да си спестя излишното разкарване - някой виждал ли е наскоро?

И да поясня - от серията 65 има доста препарати, мен ми трябва за почистване на струни, в синя кутийка.

Мерси :music336:

Отговорено

Последно си взимах от магазина срещу консерваторията.

Не ти препоръчвам от малкия ЦУМ. Там ми искаха цели 18 лв. и сърце не ми даде да им платя толкова.

Отговорено

Мерси на всички. Утре ще мина през Фактора (Трактора :hysterical: ). И без това отдавна се канех да го навестя.

• 1 month later...
Отговорено

тези препарати влияят ли на покритието на струните?

P.S. Препоръчайте някой добър препарат за гриф, че ми е здраво замърсен

Чух че имало някакъв препарат, който разтваря мръсотиите.