Dread Публикувано Май 2, 2008 Публикувано Май 2, 2008 Здравейте, колеги ! Поотделих време да потърся сходна тема, но така и не открих задоволителен отговор. Искам да ви попитам за мнението Ви за ламповите преампи, когато става дума за домашно свирене, посредством не особено притенциозна техника. Лично аз нямам сценични участия и свиря у дома, но съм заинтересован относно възможностите на лаповите преампи при такъв вид занимания. Свиря предимно парчета с повечко драйв, като все по-често изпозвам драйва на кубето ми (Peavey Transtube envoy 110 - 30w). Относно тази техника съм пълен лаик и не съм запознат с предимствата й. Въпросите ми са: може ли да се борави с пълния му капацитет при не особено усилен звук, има ли някакви ефекти като ривърб, хорус, дилей и тн., какви марки предпочитате и евентуално ориентировъчни цени ? Цитирай
DILETANT Отговорено Май 3, 2008 Отговорено Май 3, 2008 Ламповият преамп за домашно свирене си е О.К., защото силата на звука се формира основно от пауър-ампа, а не от преампа. Има различни схеми и видове лампови преампи, с различен брой лампи, канали, с МIDI управление или с фуут-суич, с ефекти или без, със или без спийкър симулация и т.н. Така,че на твоя въпрос не може да се даде еднозначен отговор. Всичко е въпрос на личен вкус и предпочитания. На старо понякога изпадат доста добри оферти, особенно в чужбина на преампи от 80-те и 90-години - ADA, Peavey, Carvin и др. Цитирай
TONY Отговорено Май 3, 2008 Отговорено Май 3, 2008 Е, аз съм манияк на тема преампи. Нямаш никакъв проблем за домашно свирене с лампов преамп. Какво гледаш - 1. да те кефи звука на самият преамп, че има различни типове звук. За едини хора един тип звук е добър, за други - друг. Тук вече е най-определящо е твоето мнение, дали ти харесва. 2. да има вграден спийкър симулатор, което не е определящо, защото такъв може да се купи и отделно (най-евтин вариант на берингер ултра джи, който не е никак лош и струва под 100 лв) 3. молиш се кубето ти Peavey Transtube envoy 110 - 30w да има пауър амп ин.9май че имаше ,но не съм сигурен) ако няма го продаваш и взимаш кубе с пауър амп ин. ( за предпочитане известна марка и със селешън говорител ) (дори да имаш под ръка Маршал велвстейт кубе, което е с една лампа в преусилвателя, с по- лампов преамп ( с 2,3,4 лампи ецц 83) ще изкараш по - як звук. Ако ти е готин преампа, винаги е за предпочитане, поради причини, като звук , мобилност, модулност ( в България много не се правят модулни системи, но по мое виждане, са екстра защото може да им мениш отделните компоненти, когато си готов фианансово и някой от тях вече не ти върши работа, а не да сменяш цялата система, наприемер) Цитирай
metalhammer Отговорено Май 4, 2008 Отговорено Май 4, 2008 3. молиш се кубето ти Peavey Transtube envoy 110 - 30w да има пауър амп ин.9май че имаше ,но не съм сигурен)ако няма го продаваш и взимаш кубе с пауър амп ин. Ako няма пауър амп ин - доста лесно може да се модне да има ..... Цитирай
voodoochild Отговорено Май 5, 2008 Отговорено Май 5, 2008 (Редактирано) здрасти значи прочетох въпроса ти и тъй като и ас имам същия "проблем" ще ти кажа какво ме посъветва един приятел(black bird) имаме съфорумци които се занимават абсолютно профи с тази материя.ас лично съм сигурен за двама -niki fena i gregg те могат да ти направят къфто икаш преамп. ас лично не съм говорил с ни един от двамата поради простата причина че имам приятел който също се занимава с такава дейност и ще нагърбя него с тази задача. успех и в лампата е истината апропо. мисля че и това лице metalhamer също е вещ в занаята Редактирано Май 5, 2008 от voodoochild Цитирай
PRIMO Отговорено Май 6, 2008 Отговорено Май 6, 2008 (Редактирано) Sansampa дето го прави Никифена кърти мивки. Даже наскоро си пускам ММ и гледам някаква нова песен на Panican Whyasker "My hair needs plugin" или нещо такова и пича вади телекастера и хоп...натиска сансампа с точно същата оранжева кутийка бях като гръмнат Редактирано Май 6, 2008 от PRIMO Цитирай
Fender_str Отговорено Май 6, 2008 Отговорено Май 6, 2008 Ако ще си поръчваш на някой да ти изработи препоръчвам metalhammer с две ръце! Цитирай
Overdrive Отговорено Май 6, 2008 Отговорено Май 6, 2008 (Редактирано) аз и с две ръце и два крака - той е може би най-големия манияк на ламбите който знам а само да питам какво общо има сансампа със ламповите преампи? освен че е симулация на лампови усилватели и определено е много добър, но май няма връзка с темата Редактирано Май 6, 2008 от Overdrive Цитирай
metalhammer Отговорено Май 6, 2008 Отговорено Май 6, 2008 Благодаря за подкрепата момчета ^Dread виждам че си от София - може да минеш да чуеш моите лампови играчки , да пием по бира и да си полафим. Цитирай
kitaratapesho Отговорено Май 6, 2008 Отговорено Май 6, 2008 И аз да обадя - ако ще е за осветителни тела ( тип лампов преамп, например), Митака (metalhammer) е човека - ще ти измисли възможно най-доброто съотношение цена/качество. Отивай да видиш какви джаджи има в работилницата Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 6, 2008 Отговорено Май 6, 2008 И аз да дам вота си за metalhammer. Чувал съм няколко негови играчки и къртят мивки, фаянс и гранитогрес!!! П.П. Дими, мойта джаджа кога ше е готова, бе... Цитирай
synchu Отговорено Май 7, 2008 Отговорено Май 7, 2008 Мед ми капе на душата, че в последните няколко години се популяризираха (не без влиянието и посредничеството на форума може би) хора като Gregg, Metalhammer, Nikifena и други, които работят здраво и качествено на истинско къстъм ниво, за навлизането на качествения (лампов и не само) звук в музикантските среди в БГ на достъпни цени. И то такива устройства, за които качеството на изработката и представянето, многократно превишава цената. Иначе и със Зуум се произвежда звук....но то и белия шум е звук по дефиниция... Цитирай
Recommended Posts