bo_yan Отговорено Април 24, 2008 Share Отговорено Април 24, 2008 В това да послушаш Пресли, няма нищо лошо- разбира човекът. Аз лично бих ти препоръчал да не бъдеш наивен и да наблегнеш повечко на корната- един великолепен и много труден инструмент ; и да не се фантазираш толкоз. Хем по- евтино ше ти излезе. Студио в Русьето, дет` ша подбий на Ивропата цинити... И то с година и половина "тонрежисура" при тея глухари в Консервата ... Бе айде холан... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Stoyko Lisichkov Отговорено Април 24, 2008 Share Отговорено Април 24, 2008 ^ Има нещо вярно в това, което каза.. Ама все пак щом го влече.. На мен студиото ми е по-скоро като мечта, която знам, че ще ми вземе много пари и няма да ми ги върне. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vhcs Отговорено Април 24, 2008 Share Отговорено Април 24, 2008 Заслужава ли си да хвърля 1400, 1500€ за добро студио или ще мога да мина малко по-тънко с Tannoy-ки 8"-ци и същата марка woofer-че??? можеш и тънко да минеш ама миониторите на тонрежисьора са като четките за художника - ако са калпави или не достатъчно добри може да изпуснеш това онова и това да се отрази на качеството. Аз лично съм решил да не правя големи компромиси с мониторите и затова все още нямам и събирам жълтици за тях - бих те посъветвел и тебе така да направиш Поздрави Алекс п.п. относно студио в Русе - ти си знаеш ама аз лично бих те посъветвал да се ориентираш по-скоро към София, Варна, Пловдив, Бургас ... като в София май най-много работа ще имаш си мисля Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Април 24, 2008 Share Отговорено Април 24, 2008 Абе я... Нека и на село имаме студио, глей ги значи... Ний Грамита ще печелим, няма в мазата да записваме! 1 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikolay Petev Yolov Отговорено Април 24, 2008 Автор Share Отговорено Април 24, 2008 (Редактирано) Аууу, някои хора колко са интересни. Момчета помолих ви за мнения относно техника, а не за големината на Русе или за компетентността ми относно техниката и музката. Аиде разни самоуци музиканти, недорасли пубери и отворените софиянчета първо да научат това, което аз съм учил и тогава да се месят по толкова груб начин. Повече от 20 години се занимавам (уча) музика. От 4 годишен до сега - 24 годишен. В момента се намирам в едно от наи-добрите училища в Германия (600 студенти, и всеки семесртър кандидатстват по 1500 за 60, 70 места), със сигурност е и от наи-добрите в тонрежисурата дори и в Европа. Ако не сте чували никога за ETI (Erich Thienhaus Institut) извадете си заспалите конски погледи и попрочетете нещо. Моля само компетентните хора да пишат, за това съм им благодарен, а не аматиорите незнаещи какво е Drop Technik, неаполитанска субдоминанта, не чували никога някоя от теориите на Schenker, Hindemyth, Rameau, Vogel ..... Dopler, не са чували как се транспонира алтсаксофона или кларинета, какво е omnidirectional т.н. и т.н. Редактирано Април 24, 2008 от Nikolay Petev Yolov Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikolay Petev Yolov Отговорено Април 24, 2008 Автор Share Отговорено Април 24, 2008 Ето ви, драги момчета и малко инфо за института: http://old.hfm-detmold.de/eti/indexen.html натиснете вляво на Institut и после на Equipment. А аз горкия само някви си две години съм учил тук, а после още 5. До колкото смятам са 7 години, маи наистина са ми малко .... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fortissimo Отговорено Април 24, 2008 Share Отговорено Април 24, 2008 Та пак за мониторите, аз бих помислил за Маки 824 или Генелека 7050, доказани са качество. Докато не третираш помещението няма нужда да вземаш субове. И Маки и генелека може да си ги донесеш от Германия. Успех, с каквото може ше помагаме. Дано някой ден да пием по бира в хубаво русенско студио. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
musicman Отговорено Април 24, 2008 Share Отговорено Април 24, 2008 Аз пак да се върна на 8-те ГБ РАМ. Значи Вистата може и да ги види ако е 64 битова но на нея нама да можеш да подкараш Cubase. Поне за момента до колкото знам Cubase 4 върви на WinXP 32. А на WinXP32 не можеш да видиш повече от 3 ГБ. Демек тук има един проблем който е такъв, че няма средно положение на което всичко да работи. И понеже и аз имам същия проблем за това питам. А именно тези 8 ГБ с каква ОС и какъв софт могат да се ползват? Защото като имаш толкоз рам е ясно, че ще качиш и някакви виртуални инструменти, плъгини и т.н. И въпросът е те дали поддържат операционната ти система и DAW софтуера. А между другото като се качи на 32 битовата виста СП1 и вижда до 4 ГБ РАМ. Но на нея мисля, че върви само Самплитуда. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
presly Отговорено Април 24, 2008 Share Отговорено Април 24, 2008 (Редактирано) Института, в който учиш, сигурно е много добър. Вярвам, че никой не е имал намерение да го омаловажава това по някакъв начин. Докато си още там - задай същите въпроси и на твоите преподаватели - все пак те са компетентни и интелигентни хора и не вярвам да откажат на молба за подобна консултация. После сравни отговорите им с моите (малко да се надуя, де... или да спадна )! Успех! Редактирано Април 24, 2008 от presly Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikolay Petev Yolov Отговорено Април 24, 2008 Автор Share Отговорено Април 24, 2008 Института, в който учиш, сигурно е много добър. Вярвам, че никой не е имал намерение да го омаловажава това по някакъв начин. Докато си още там - задай същите въпроси и на твоите преподаватели - все пак те са компетентни и интелигентни хора и не вярвам да откажат на молба за подобна консултация. После сравни отговорите им с моите (малко да се надуя, де... или да спадна )!Успех! хехее, Пресли, другата седмица по някое време имам среща с едно тонрежисиорче, руснак - студентче е, но се води, че е добър. Миналата година грабна второто място на световния конкурс за звукозапис в Барселона. Чакам го само да се прибере, че е в Köln в момента. Ще сравнявам после. Тук поразпитах .... нали се сещаш, колкото повече ... толкова повече Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikolay Petev Yolov Отговорено Април 24, 2008 Автор Share Отговорено Април 24, 2008 Аз пак да се върна на 8-те ГБ РАМ. Значи Вистата може и да ги види ако е 64 битова но на нея нама да можеш да подкараш Cubase. Поне за момента до колкото знам Cubase 4 върви на WinXP 32. А на WinXP32 не можеш да видиш повече от 3 ГБ. Демек тук има един проблем който е такъв, че няма средно положение на което всичко да работи. И понеже и аз имам същия проблем за това питам. А именно тези 8 ГБ с каква ОС и какъв софт могат да се ползват? Защото като имаш толкоз рам е ясно, че ще качиш и някакви виртуални инструменти, плъгини и т.н. И въпросът е те дали поддържат операционната ти система и DAW софтуера. А между другото като се качи на 32 битовата виста СП1 и вижда до 4 ГБ РАМ. Но на нея мисля, че върви само Самплитуда. Виж, за рамта .... правя го за всеки случаи - след година две като излезе нов Windows със сигурност ще работи с поне 8 ГБ. Но и това не е особено сигурно. Може да взема 4 ГБ, но DDR3, ще преценя по-нататък, все пак имам още 2 месеца в Германия да реша какво оборудване точно искам. Иначе за начало Vista Ultimate 32bit ще бъде. Само за езика се колебая още. Свикнал съм с немски Windows и нито българския, нито англииския са ми присърце. Пък и с немски не става, все пак ще работят и други хора на компа Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Април 24, 2008 Share Отговорено Април 24, 2008 musicman, стана ми интересно за тоя 3ГБ лимит и днес сутринта порових из нета. Виста 32-бит показва 4ГБ след слагане на СП1, ама само го показва!!! Ето ТУК открих дори направен тест с 4ГБ и Глиста без/със СП1. Показва, го в "System Properties", но ако пуснеш "System Information tool" се вижда реално кое колко се използва. Инфо по въпроса има доста, включително на сайта на М$, където е обяснено, че за да работи коректно трябва да се поддържа от дънната платка (чипсет), БИОС-а, проц-а (64-бит), ОС-а (64-бит). Софта оттам насетне може да си боцка инфо докато ОС-а му каже, че има. Имам един приятел с МНОГО сериозни машини, част от тях са с 4ГБ, има някои с 8БГ, всички са с нови чипсети (мисля Р35) и 64-бит ХР. Работи се ЯКО на Шопа и МАХ-а и има файда от толкова РАМ. Същото важи и за ядрата (машините са с Q6600). Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
niki123bg Отговорено Април 24, 2008 Share Отговорено Април 24, 2008 Windows и сега работи с повече от 4 GB RAM. За момента версиите за работни станции, които поддържат повече от 4 GB RAM са Windows XP 64 bit (max 128 GB) и Windows Vista 64 bit (max 128 GB) . Освен тях, повече от 4 GB могат да адресират и някои 32 битови версии: Windows Server 2008 Datacenter (full installation) - (64 GB) Windows Server 2008 Datacenter (Server Core installation) - (64 GB) Windows Server 2008 Enterprise - (64 GB) Windows Server 2003 Service Pack 2 (SP2), Datacenter Edition (128 GB) Windows Server 2003 Service Pack 2 (SP2), Enterprise Edition (64 GB) Windows Storage Server 2003, Enterprise Edition (8 GB) Windows Server 2003 with Service Pack 1 (SP1), Datacenter Edition (128 GB) Windows Server 2003 with Service Pack 1 (SP1), Enterprise Edition (64 GB) Windows Server 2003, Datacenter Edition (128 GB) Windows Server 2003, Enterprise Edition (32 GB ) Това разбира се е валидно само при наличие и разрешено PAE (Physical Address Extension) което дава възможност на 32 битови операционни системи да адресират повече от 4 GB RAM. До скоро ползвах една машинка (която поради невероятният шум който издаваше я наричах галено "прахосмукачката"), която беше с 2 х Quad Core Xeon и 8 GB RAM . Боцнах и един Windows 2003 R2 64 bit и си ползваше 8-те гигабайта памет съвсем спокойно. За съжаление нямаше нито един нормален 32 битов PCI слот за да и сложа една звукова карта и да я видя как се държи с аудио софтуер. Преди няколко дни четох в един друг форум за Mac Pro-тата, които са с по 2 Quad Core Xeon-а и 8 GB RAM (предполагам далеч по-безшумни от моята екс-прахосмукачка) и има не малко хора, които ги използват като инсталират 32 битов Windows XP на тях - например Bob Katz съвсем наскоро е купил такъв Mac Pro и са инсталирали Windows XP 32 bit и според него Sequoia (по-скъпата версия на Samplitude, както е Nuendo vs. Cubase) върви изключително добре на тази конфигурация. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikolay Petev Yolov Отговорено Април 24, 2008 Автор Share Отговорено Април 24, 2008 Доста търсих из форума за хубави микрофони, но обикновенно става въпрос за разни по 200, 300лв. Някои работи ли с Neumann? Каква конфигурация от микрофони бихте направили вие с около 5000, 6000€ за едно доста сносно студио Моята идея бях описал в началото - 2 броя Neuman TLM103 (може или TLM127), 5 броя Neumann KM183, Beyerdynamic Opus Drumset (това са 1 брои Opus 99, 3 броя Opus 53, 4 броя Opus 88). Последните стават и не само за дръмсет. Мисля, че 2 микрофона с голяма мембрана, 5 с малка и 8 за Дръмсета е добър избор като за начало? Други мнения? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Април 24, 2008 Share Отговорено Април 24, 2008 (Редактирано) Aз пък не разбрах какво ще записваш предимно (прочетох цигулки, акордиони, етц) ? Т.е. акустични инструменти и глас така ли? И 5-6000 Евра е бюджета за микрофони? Броят на микрофоните зависи най-вече от това колко инструмента (и инструменталиста/вокали )планираш да записваш едновременно, какъв тип музика основно и т.н. Ам' кажи за музиката, че да видим дет се вика Редактирано Април 24, 2008 от synchu Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts