Harrry Публикувано Април 15, 2008 Публикувано Април 15, 2008 Търся следните модели студийни микрофони: Nady TCM 1050 - 2 бр, или Audio-Technica AT 3035 -2 бр. Никъде, обаче не ги намирам, и не знам кой ги внася. Може ли въобще да си ги достави човек, и как? Другата върможност е да взема на промоция AKG PERCEPTION 200 за 260 лв. или тайванските JTS JS-1E за 170 лв., които били копие на Шур. Но подозирам, че тези последните два по-евтинички варианта са просто компромис. Другият модел на AKG PERCEPTION 400 вече отива на почти двойна цена. Дали си струва? Какво ще кажете? Най-добрият избор според вас?? Цитирай
kukls Отговорено Април 16, 2008 Отговорено Април 16, 2008 (Редактирано) персепшън 200 е уникално добър микрофон за парите си , незнам за какви компромиси говориш , но ако си говорим за истински микрофони,от тия дето всеки иска, всичко под 20000$ се явява компромис. Редактирано Април 16, 2008 от kukls Цитирай
boreto Отговорено Април 16, 2008 Отговорено Април 16, 2008 Кондензаторните АКГ са супер яки, дори и по-евтините. Аз имам C1000s на АКГ и го ползвам за кво ли не - оувърхед на барабаните (изключително пригоден за това), озвучавам китарния стак с него (изключителна гъвкавост) и кво ли още не. Пък да не говорим за вокали. В комплекта има спциална приставка, която го прави пригоден за ползване на живо - абе изобщо супер. Само, че цената е към 380 в дайнакорд ако не се лъжа. Мисля, че за първи студиен микрофон е добро решение. Персепшъна е хубав също. Цитирай
Stoyko Lisichkov Отговорено Април 16, 2008 Отговорено Април 16, 2008 ^ Чакай сега.. 1000С не ти ли се струва малко с малка диафрагма ? Микрофона е хубав, но човека май тарси универсален, т.е с голяма диафрагма. Персепшън 200 е добро решение според мен. Цитирай
synchu Отговорено Април 16, 2008 Отговорено Април 16, 2008 ^ Чакай сега.. 1000С не ти ли се струва малко с малка диафрагма ? .... Това мисля не е определящо за универсалното приложение на микрофона. Както и по принцип цялата концепция за универсален микрофон е погрешна. "Аудио техника" преди внасяха http://www.audioshark.com/ . Сега не знам честно казано. Цитирай
Harrry Отговорено Април 16, 2008 Автор Отговорено Април 16, 2008 ^ Чакай сега.. 1000С не ти ли се струва малко с малка диафрагма ? Микрофона е хубав, но човека май тарси универсален, т.е с голяма диафрагма. Персепшън 200 е добро решение според мен. Благодаря за отговорите! Както правилно сте схванали, нямам практика - досега са ме записвали други,- и затова искам да компенсирам, като събера повечко мнения на хора сведующи и можещи. Наистина ми трябва универсален микрофон. За AKG C1000S в упътването на производителя пише че е за сцена, но също и за студио, както за вокали така и за инструменти, значи общо взето е универсален. Ако AKG C1000S е по-добър от Персепшъна, бих го взел него, макар че го дават за 200 евро, защото тия микрофони не ги зимам за две седмици, нали? Има и вариант Персепшън 400 с две широкодиафрагмени капсули и осем възможности за настройки, който е някъде 460 лв, (?),но нали мерак цена няма (все пак за мен 500 лв. за бройка са горният праг на допустимото). Въпросът е, че не винаги по-скъпото е и кой-знае колко по-добро, а като че ли оснвният критерий са субективните усещания при работа с тоя или оня модел, а такива ми липсват. Така че, пак опирам до хората с практика... synchu, Аудиошарк са от Бургас, офис в София вече нямат от ноември миналата година, а са доставяли и Аудио-Техника, но някога, сега вече не... Стагнация, с една дума. Цитирай
synchu Отговорено Април 16, 2008 Отговорено Април 16, 2008 Хм....ами поне до скоро (няколко месеца) имаше един магазин на Любен Каравелов, в началото (до пресечката с Фритьоф Нансен), където се навъртаха разни АТ-та, но е несигурна работа, за което си прав. Ами ако искаш точно Аудио Техника, остава вноса. Иначе добър микрофон на АКГ е 414 за глас и акустични инструменти например - пак разбира се с уговорката, че "на мен ми харесва" Поддържам личното си мнение, че универсален микрофон няма, а пък се навъртат 5-6-7 парчета наоколо, от всякакви разновидности - динамични, кондензаторни, лентови. Това е страшно малко в сравнение с едно нормално студио, но аз освен китари/бас/рядко глас и перкусии друго не записвам и това, с което разполагам ми върши работа. А иначе - не че със всеки микрофон не можеш да запишеш всичко, но въпроса е дали ще звучи добре, нъл тъй Цитирай
Harrry Отговорено Април 16, 2008 Автор Отговорено Април 16, 2008 (Редактирано) Хм....ами поне до скоро (няколко месеца) имаше един магазин на Любен Каравелов, в началото (до пресечката с Фритьоф Нансен), където се навъртаха разни АТ-та, но е несигурна работа, за което си прав. synchu, току-що научих нещо, сега да светна всички, които може би имат интерес към микрофоните на Аудио-Техника. Първо, тоя магазин, за който говориш, го знам, посетих го, той е на доизживяване, другата седмица затварят. Жалко! Но това е положението. Второ, Момичето от магазина ме свърза с фирма от Варна, дето току-що са сключили договор за дистрибуция с Аудио-Техника... Така се попълва тази пустееща ниша. Тя се нарича Аудиосфера, ето й сайта, там са и контактите: http://www.audiosfera.bg/index.php?show=pages&id=1 Свързах се по мобилния с една друга много мила девойка,- Божанка Колева,- тя обеща да провери точно за моя модел Audio Technica AT 3035. Няма да им направя сефтето - вече имат 1-2 покупки на микрофони от тая джапан-марка. Който има интерес- да им се обажда! (Божанке, трябва отстъпка да ми направиш за рекламата! ) Редактирано Април 16, 2008 от Harrry Цитирай
patzo Отговорено Април 16, 2008 Отговорено Април 16, 2008 А колка пари излиза ат3035 в българия? Аз се колебаех между ат4040 и rode nt2-a. В крайна сметка си поръчах rode nt2-a въпреки че е със над 100 лева по скъп. Като пристигне ще видим как е. Цитирай
Stoyko Lisichkov Отговорено Април 16, 2008 Отговорено Април 16, 2008 syncho - Просто С1000 от АКГ си казват, че не е много подходящ за лийд вокали, пишат, че може да се използва за бек вокали, а основно е предназначен за оверхед и струнни. А до колкото разбрах се търси мик с цел запис на вокали, но и струнни, което може да се направи от персепшъна, както е от Аудиотехниката. Успех! Цитирай
Harrry Отговорено Април 18, 2008 Автор Отговорено Април 18, 2008 (Редактирано) А колка пари излиза ат3035 в българия? Аз се колебаех между ат4040 и rode nt2-a. В крайна сметка си поръчах rode nt2-a въпреки че е със над 100 лева по скъп. Като пристигне ще видим как е. От Алмар ми го предлагат за 200 евро единия- Аудио-Техника АТ3035 Колкото до Аудиосфера, още не са ме потърсили, та не знам Редактирано Април 18, 2008 от Harrry Цитирай
Harrry Отговорено Април 19, 2008 Автор Отговорено Април 19, 2008 А колка пари излиза ат3035 в българия? Аз се колебаех между ат4040 и rode nt2-a. В крайна сметка си поръчах rode nt2-a въпреки че е със над 100 лева по скъп. Като пристигне ще видим как е. patzo, като го прослушаш, драсни два реда да кажеш като как е! Цитирай
patzo Отговорено Април 19, 2008 Отговорено Април 19, 2008 Ок - след десетина дена трябва да пристигне Цитирай
presly Отговорено Април 22, 2008 Отговорено Април 22, 2008 Имам две такива Аудиотехники 3035 - и двете звучат "твърдо", дори с лампов преамп. За глас определено не е микрофона - мечта. Най-вероятно, защото не е "истински" кондензаторен, а електретен. За сваляне на звук от комбо върши работа. Колкото и странно да звучи, Берингер B-2 Pro микрофончето при мен звучи по-прилично, а има и повече патерни. Цитирай
Fortissimo Отговорено Април 22, 2008 Отговорено Април 22, 2008 Наистина В2-прото и на мен ми звучи по добре от С3000 на АКГ. Въпрос на вкус. Не съм го сравнявал с С4500, може би другата седмица. Цитирай
Recommended Posts