Overdrive Отговорено Април 8, 2008 Отговорено Април 8, 2008 тея босс едва ли не ги издигате култ и ги имате най-добрите на света - a някой случайно да се е замислял (или заслушвал) че постоянно включеният буфер (липсата на тру байпас) сериозно насира звука? а за качество на новото (тайванско, китайско или квото там е) производство кво да говорим - здрава кутия и евтина електроника вътре Цитирай
SviStyle Отговорено Април 8, 2008 Отговорено Април 8, 2008 Абе за добър звук сигурно могат да се нагласят , ама съм сигурен, че и двата ефекта имат опция да изкарат достойна пръдня(както обикновено се получава).Все пак е хубаво да ги имаш и двата, ненужния винаги можеш да продадеш. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Април 8, 2008 Отговорено Април 8, 2008 (Редактирано) Ами те операционните усилватели 4558, 741(както и M5216AL), 358, TL072 са евтини(центове) още от края на 80-те, както и маломощните транзистори. На практика, от гледна точка на електрониката, в повечето дистери няма НИЩО скъпо или специално. Както казах по-горе - това са ШИР-ПОТРЕБА електронни компоненти. А берингер просто са механично ненадеждни(студени спойки, кофти потенциометри) - иначе използват същата електроника. Редактирано Април 8, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
RichieSambora Отговорено Април 8, 2008 Отговорено Април 8, 2008 Извинявам се, че пиша в тази тема, но да кажете нещо за педалчетата на Данелектро? Цитирай
sevenstring Отговорено Април 8, 2008 Отговорено Април 8, 2008 Аз съм известен като фен на процесорите със имулации vs. ефекти + усилвател и си позволявам да се изкажа тук не по-друга причина, а защото ми се струва, че надушвам поредния случай, в който някой се опитва да си реши проблемите с драйва и гейна, като замени една настъпи-кутийка с друга, а въобще не е в това въпросът. Самостоятелните дисторшъни с малки изключения, както се каза неведнъж, са направени, за да бъдат включвани пред усилватели, а звукът им е конструиран и тестван с много добри усилватели (така са направени и семплите им). Голяма част от тях по замисъл са по-скоро буустъри на драйва на тези усилватели, и не могат да произведът достатъчен гейн сами по себе си. По тази причина, ако нямаш поне средна категория усилвател (което за България означава скъп усилвател), по-добре си избери сносен процесор - има немалко сполучливи решения, колкото и да ги плюят, че били изкуствени, пластмасови и т.н. могат да изкарат поне 3 бленди в пъти по-добри от посредствени комбинации на дисторшън педали и кубета. Цитирай
Overdrive Отговорено Април 8, 2008 Отговорено Април 8, 2008 А берингер просто са механично ненадеждни(студени спойки, кофти потенциометри) - иначе използват същата електроника. освен всичко това - бехрингер не бяха ли SMD - което значи още по-евтина продукция Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Април 8, 2008 Отговорено Април 8, 2008 Точно пък ДС-1 не виждам файда да е СМД - той по две платки в кутия ще се събира Но една е истината - Берингер може всеки да си го позволи . А тея дето искат "хубав" звук и си падат леки бренд слейв да си купуват бос . Цитирай
Ziggy Отговорено Април 8, 2008 Отговорено Април 8, 2008 Абе специално UD-100 на Behringer e еквивалент на DS-2, което е малко по-различно от DS-1. Иначе съм виждал следните неща. Китара Фактор имитация на Гибсън СГ в Пиви със 6" говорител, първо със УМ-100 и после със истинска Метълзоне, и не чух някаква разлика. Също така ДС-2 и УД-100, със китара Hondo Les Paul на бая годинки във транзисторен H&K с 12" Селесчън, пак не чух някаква разлика, а не е като да съм чак толкова глух. Предполагам, че схемите са 1:1 еднакви, просто Беринджър използват по-евтини компоненти (което сигурно би проличало при по-скъпа техника), пластмасови кутии и не плащат за Research&Developmentа, а за Steal&Copy. Цитирай
kolio_k Отговорено Април 8, 2008 Отговорено Април 8, 2008 тея босс едва ли не ги издигате култ и ги имате най-добрите на света - a някой случайно да се е замислял (или заслушвал) че постоянно включеният буфер (липсата на тру байпас) сериозно насира звука? а за качество на новото (тайванско, китайско или квото там е) производство кво да говорим - здрава кутия и евтина електроника вътре Не се бях замислял, но сега вече разбрах, че свиря със сериозно осран саунд (от двата Боса които държа в Рига) и даже имам един тайвански ефект. Като си купувам ефекти, никога не мие хрумвало да използвам лайн селектор и да проверя дали даден ефект скапва байпаса и на и на фирмата Бос също По темата Пичове, купувайте си Беринджър.Същите са, ако не и по добри от Бос, просто хората, които робуват на марки и нищо не разбират от саунд се кефят да дават тройно повече пари. Цитирай
Fashion Отговорено Април 9, 2008 Отговорено Април 9, 2008 ^ . Само ще допълня ,да се внимава като се купуват педалчетата на Behringer да не са китайско /ново/ производство. Цитирай
MrDeath Отговорено Април 9, 2008 Отговорено Април 9, 2008 Бе тва пак стана на тема тип "два отговора и останалото мерене на пишки кой колко разбира от камиони, автобуси и трактори". Отговори му се на пича, че с DS1 най-много да докара на твърдост крейзи трейн (че може и да не успее) и тва е. Аз само ще добавя, че ако кубето, с което разполага има малък говорител, пак няаа да изкара кой знае кво. На 6/8 инача говорител и 3 метълзони с две ди ес 1чки нищо не стаа от собствен опит знам (колко рев е било). Някой горе беше написал за процесорите нещо и ако наистина усилвателя не е кой знае кво, 1 процесор наистина ще свърши работа и те така. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Април 9, 2008 Отговорено Април 9, 2008 (Редактирано) Тя темата отдавна се изчерпа. Принципно Behringer са копия на други марки - често електрониката им е същата. Различават се главно по пластмасовата кутия, и производствения процес(SMD). Често дефектират при удари и смяна на температура - не са здраво направени - някои са с дефекти от самото им купуване. В общи линии, надеждността им е съизмерима с надеждността на най-новите коли. Може да минеш през дупка на улицата, и след това компютърът да откаже да запали колата на следващото тръгване. Иначе цената на боса е по-висока на първо място заради марката, на второ - понеже запояването на нормални компоненти(не SMD) е по-скъпо - има повече операции - извиване на крачетата, промушлване на компонента през платката(платката трябва да е разпробита преди това), запояване, отрязване на стърчащите крачета, докато SMD- тата се запояват направо на повърхността на платката, често с бърза машина(chip shooter), която запоява стотици компоненти за минута. Е, Behringer явно не спазват всички изисквания за процеса, и често им се получават лоши спойки. На трето място - кутийката на боса е по-скъпа-метална. Като цяло това са главните различия. Иначе схемите обикновено са копирани. И при нормално работещ ефект, разлика в звука често няма. Нека не прекаляваме с описанията по този въпрос. За поста отгоре - да, така е, вече му беше споменато, че DS-1 е повече буустер, отколкото силен дисторшън. Редактирано Април 9, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
Valserp Отговорено Април 9, 2008 Отговорено Април 9, 2008 По темата Пичове, купувайте си Беринджър.Същите са, ако не и по добри от Бос, просто хората, които робуват на марки и нищо не разбират от саунд се кефят да дават тройно повече пари. Ъх... Това саркастичен пост ли беше? Цитирай
Telerig Отговорено Април 9, 2008 Отговорено Април 9, 2008 Не се бях замислял, но сега вече разбрах, че свиря със сериозно осран саунд (от двата Боса които държа в Рига) и даже имам един тайвански ефект. Като си купувам ефекти, никога не мие хрумвало да използвам лайн селектор и да проверя дали даден ефект скапва байпаса и на и на фирмата Бос също По темата Пичове, купувайте си Беринджър.Същите са, ако не и по добри от Бос, просто хората, които робуват на марки и нищо не разбират от саунд се кефят да дават тройно повече пари. Въпроса ти е излишен. На Беринджър логото е задраскано ухо - сиреч за глухи.И д'е'а половината свят свири с ДС-1 и никой с беринджър. Чудно каква ли е причината? Аре чудете се и обяснявайте за цялостния риг за пореден път. Аз не разбирам след като авторът на темата иска да свири метъл защо се е спрял на тези два ефекта. Второ зависи и какъв точно метъл, защото ако става въпрос за алтернатив и по леки неща тогава може да говорим за Бос ДС-1. Ако говорим за хеви метъл по -скоро метъл зоун би трябвало да е ориентацията а не ДС-1. Но има и други не по лоши марки от Босс. Абсолютно подкрепям колегите които се изказаха че Дс-1 трябва да се комбинира с хубав лампов усилвател защото чара му според мен е именно там. Подкрепям също и тия които не препоръчват берингер за дистър - аз не бих го препоръчал също. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Април 9, 2008 Отговорено Април 9, 2008 Хубаво е като се препоръчва и не се препоръчва да не се спекулира. Освен механичната ненадеждност на евтинджосите беринджър, която представлява проблем, аз не виждам причина, която ги прави неподходящи за използване в домашни условия и при периодични клубни излизания(т.е. ако не се разнася много). Цитирай
Recommended Posts