kkertev Публикувано Март 26, 2008 Публикувано Март 26, 2008 Здравейте,интересуваме следният проблем. Настапикутийка която да повдига нивото на звукът, но без да го променя.(Бустер) Тоест когато свириш на гейна на кубето , когато дойде време за соло да усили сигала но без да вкарва повече гейн. Същото важи и с камьонче(Дистер) Споделете как се справяте с проблема. Очаквам и предложения на :0888155543 Благодаря Цитирай
RockoBG Отговорено Март 26, 2008 Отговорено Март 26, 2008 Ми майна, аз гледам да въртя потенциометрите, ама в твоя случай пиниза май е волум педал. Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Март 26, 2008 Отговорено Март 26, 2008 Купуваш си EQ педал - например Boss GE7 - оставяш всички пльзгачи на еквилайзера на средата и ползваш само Level. Ако искаш да ти усили само нивото на звука (без да променя гейна) - слагаш го в FX Loop (след предусилвателя и преди крайното стъпало). Ако искаш малко повече гейн (особено с лампови усилватели), но без оцветяването, което имат TS, DS-1 и други драйвове - слагаш го пред предусилвателя. Това е най-евтиното и лесно решение. Цитирай
fLiSk Отговорено Март 26, 2008 Отговорено Март 26, 2008 Свързваш се с Никифена, който подготвя точно такъв модел в момента, бууст само с волюм потенциометър, който да се слага в началото на веригата. Цитирай
DILETANT Отговорено Март 26, 2008 Отговорено Март 26, 2008 Ако е в началото на веригата ще бууства и гейна, а ако е в луупа, т.е. след кривочите, ще вдига само волумето. Цитирай
AXE Отговорено Март 26, 2008 Отговорено Март 26, 2008 (Редактирано) E то каквото и да е, ако промениш нивото на входа - ще промениш и гейна. Може би волюм педал в send-return-а!? Едит: Дилетанте, бързак си Редактирано Март 26, 2008 от AXE Цитирай
kkertev Отговорено Март 26, 2008 Автор Отговорено Март 26, 2008 Тоест единствената алтернатива остава май ДС-1, Но примерно след основният дистер ли триабва да бъде или преди него? за кубето е ясно. Цитирай
Telerig Отговорено Март 26, 2008 Отговорено Март 26, 2008 (Редактирано) Владо Балев прави също точно такъв тип бустър който ти компенсира загубите и ти вдига нивото без да изкривява тона. Доста народ го ползва и аз лично съм го пробвал заслужава си. Бос ДС-1 също е вариант като намалиш докрай потенциометъра за драйв и завъртиш на 2 - 3 часа този за нивото. Но от към Екю трябва да провериш дали няма промяна в тона и да въртиш потенциометъра му за тон. Редактирано Март 26, 2008 от Telerig Цитирай
DILETANT Отговорено Март 26, 2008 Отговорено Март 26, 2008 Ако искаш чист бууст, без оцветяване на тона и помпане на гейна, то тогава трябва да е след основния дистер. Не съм сигурен, обаче, дали DS 1 ще е най-добрия вариант. Цитирай
Slacoth Отговорено Март 26, 2008 Отговорено Март 26, 2008 Има един буустер от марката BEHRINGER,чийто семпли изобщо не звучат зле. Камиончето е компактно и наистина действа,като освен гейна можеш да пипнеш басите и високите. Аз съм със сингъл койл адаптери и много се замислям да подпра работата с едно такова ефектче вместо да си изкорубвам китарата и да давам тройно повече пари за хъмбъкер. Влез в сайта на фирмата и го чуй как звучи.Мене ме изкефи. Ефектът се казва PREAMP BOOSTER PB100. Цитирай
altered situation Отговорено Март 26, 2008 Отговорено Март 26, 2008 Seymor Duncan Pickup Booster Цитирай
synchu Отговорено Март 26, 2008 Отговорено Март 26, 2008 (Редактирано) Ако е в началото на веригата ще бууства и гейна, а ако е в луупа, т.е. след кривочите, ще вдига само волумето. Това не е изцяло валидно. Стар трик за "вдигане" на дисторшъна на крайните лампи при Маршалите с паралелни FX loops e да свържеш с един кабел изхода и входа на FX loop-a и да набримчиш Mix потенциометъра на макс (и поне при моя действа). Друг вариант е с някакъв чист бустер в сериен лууп да постигнеш същият ефект. Но оцветяване пак има. А аз не мога да разбера каква е целта на упражнението - ако искаш да увеличаваш силата на звука - ми земи си по-мощен усилвател? Буустери се използват, за да увеличиш драйва обикновено или да подчертаеш някакви честоти, без да променяш съществено харалтера на звука. В този смисъл гласуващите за NAudio (или Nikifena) се увеличават с още един Firesound-a кърти мифки. Редактирано Март 26, 2008 от synchu Цитирай
sw1tched Отговорено Март 26, 2008 Отговорено Март 26, 2008 А аз не мога да разбера каква е целта на упражнението - ако искаш да увеличаваш силата на звука - ми земи си по-мощен усилвател? Целта вероятно е по време на концерт солото да се чува по-силно отколкото ритъм китарата. В този случай - някой от споменатите варианти, включен в fx loop-а. Цитирай
synchu Отговорено Март 26, 2008 Отговорено Март 26, 2008 (Редактирано) ^Има поне 25 варианта, ако това е целта... (ЕДИТ: която е и написана в първия пост още - ама homo идиотус)... По-скоро бих заложил на варианта с еквилайзера и съответно честотно регулиране на сигнала освен бууст или съоветно намаляване на силата Редактирано Март 26, 2008 от synchu Цитирай
Recommended Posts