boreto Отговорено Март 28, 2008 Отговорено Март 28, 2008 На третия семпъл бръмчи ужасно, при все че драйФа е съвсем слаб. Нищо лично. Моите почитания Дими за усилията, но това е една от основните причини да не харесвам ламБи. Правихме семплите в "домашни условия" с един кондензаторен AKG C1000s, който в крайна сметка хваща абсолютно всичко (включително и бръмченето, което споменаваш). Само за информация - драйва никак не беше слабичък, даже леко нацепен. Между другото хората, които участваха на демонстрацията пробваха абсолютно същата конфигурация и не видях някой да се възмути от факта Все пак наистина лампата леко си подбръмчава, но това е част от усещането спред мен Според мен проблема в случая, който описваш е по-скоро в безпричинно нацепените "високи" от моя страна, нещо, което и Дими от своя страна също не хареса Цитирай
HOSHUNKOV Отговорено Март 28, 2008 Отговорено Март 28, 2008 (Редактирано) Мога само да кажа едно ЕВАЛА на бате Дими!!! И аз отидох да пробвам джаджата и с ръка на сърцето мога да кажа, че АДСКИ ми хареса!!! Просто за R'N'R и Blues се е утепало дет се вика Давай в този дух Дими Едно голямо Respect Редактирано Март 28, 2008 от HOSHUNKOV Цитирай
metalhammer Отговорено Март 28, 2008 Автор Отговорено Март 28, 2008 Благодаря за подкрепата момчета! На третия семпъл бръмчи ужасно, при все че драйФа е съвсем слаб. Като цяло семплите са компплексно нещо и бръмченето понякога идва от китара , кабели , самия усилвател , микрофон. В третия семпъл е вкаран драйв от самия амп преди валвстерикса. Самите семпли както каза Борето нямат никакви претенции като цяло - плъгнахме се и ги записахме точно за 15 минути По скоро са за обща престава. Другото нещо е , че целия му блясък изпъква в изцяло лампова глава - може би ако намеря време и условия ще запишем и такива семпли! Цитирай
Baby Thomas Отговорено Март 28, 2008 Отговорено Март 28, 2008 Най-готиното нещо на лампите е точно бръмченето!!! И като пикнеш дори лекичко и гасне. Суийт мамаааа... Цитирай
edgecrusher Отговорено Март 28, 2008 Отговорено Март 28, 2008 Благодаря за подкрепата момчета! На третия семпъл бръмчи ужасно, при все че драйФа е съвсем слаб. Като цяло семплите са компплексно нещо и бръмченето понякога идва от китара , кабели , самия усилвател , микрофон. В третия семпъл е вкаран драйв от самия амп преди валвстерикса. Самите семпли както каза Борето нямат никакви претенции като цяло - плъгнахме се и ги записахме точно за 15 минути По скоро са за обща престава. Другото нещо е , че целия му блясък изпъква в изцяло лампова глава - може би ако намеря време и условия ще запишем и такива семпли! Аз нямам претенции за самия звук, мисля си е съвсем сносен като за това, което си искал да постигнеш, просто брумчето ми направи впечатление. Имам впечатления и от други лампови уреди и затова някакси веднага "бъзнах" и аз хахахах. @ boreto - Аз съм много разглезен от моя амп, който (в комбинация с ПОДа) е почти безшумен. Не става въпрос на Транзистор против Лампа отново. Имам и друг транзисторен амп, който бръмчи още по-ужасно за моите уши. Цитирай
Nikifena Отговорено Март 29, 2008 Отговорено Март 29, 2008 ^ Бръмченето е много сериозен проблем, както в ламповите, така и в транзисторните апаратури. Освен това проблема е доста комплексен: Адаптери, спойки в китарата, кабели, контакти, и естествено самото устройство. Смятам, че за да се набеди някое устройство, че бръмчи, най-напред трябва да се гарантира, че останалата част от хардуера и захранването нямат проблеми. Цитирай
edgecrusher Отговорено Март 29, 2008 Отговорено Март 29, 2008 В тази връзка да направя едно уточнение, разбрах че ти ще инсталираш електрониката на бъдещата ми поръчкова китара, така че ...с поялника - умнатааа! Лятото ще идвам в БГ за Металика и се надявам да се видим да го полеем тоя повод! Цитирай
Nikifena Отговорено Март 29, 2008 Отговорено Март 29, 2008 ^ Ами аз, че кой друг Пиенето ще го заформим. Тоя път само гледай да не хъркаш много Цитирай
DeathZone Отговорено Май 3, 2008 Отговорено Май 3, 2008 Днес успях да се нарадвам на тази джаджа , и мога да кажа че е страхотно решение за музиканти, които искат истински лампов преамп събран в камионче. Много мек и динамичен клийн и много динамичен винтидж драйв. Не забелязах да шуми. Този продукт има бъдеще!!! Цитирай
boreto Отговорено Май 6, 2008 Отговорено Май 6, 2008 Днес успях да се нарадвам на тази джаджа , и мога да кажа че е страхотно решение за музиканти, които искат истински лампов преамп събран в камионче. Много мек и динамичен клийн и много динамичен винтидж драйв. Не забелязах да шуми. Този продукт има бъдеще!!! Вие чакайте само да видите Deluxe версията, когато стане. Дими ми е обещал да ми направи едната такава Цитирай
metalhammer Отговорено Май 13, 2008 Автор Отговорено Май 13, 2008 Продукта премина отдавна тестовия си период така, че колеги очаквам вашите поръчки - моля не се предреждайте - един по един има за всички Цитирай
sevenstring Отговорено Май 23, 2008 Отговорено Май 23, 2008 (Редактирано) Поздравления! Ще си позволя да отбележа, че преди около година писах в този раздел дали някой би бил заинтересован да изработи лампов преамп под формата на стомп бокс, подобен на някои продукти на Electrohamonix, и бях брутално отсвирен, че от такова нещо смисъл нямало и че истината била само в яката лампова глава. Както и да е, контекстът тогава беше различен, но, така или иначе, радвам се да видя подобно произведение. Успех с реализацията! Редактирано Май 23, 2008 от sevenstring Цитирай
metalhammer Отговорено Май 24, 2008 Автор Отговорено Май 24, 2008 ^Като отговор искам да отбележа няколко неща. Запитването беше за Electro-harmonix LPB 2 което е Line level preamp. Освен това е стерео. Не може да има никаква аналогия с Valvsterix защото единствената прилика между двете изделия е , че и двете са с 2 броя лампи и са във формат по голям стомп бокс. Сега да отбележим различията: LPB 2 линеен - работи в абсолютно линенен режим, стерео е от което следва ,че едната лампа е за единия канал - другата лампа е за другия канал.Външен адаптер. Както съм споменал в твоя топик тва е изделие е насочно към съвсем друг кръг на приложение. Valvsterix е типично китарен драйв - неговата цел е да изкривява звука характерно за всички преампи на лампови усилватели. Двете лампи се използват една след друга за да достигнем необходимите нива на изкривяване. Имаме 2 различни канала като чистия не е байпас на ефекта , а минава през ламповата верига. Ефекта си има вградено захранване от мрежата. Искам да внеса уточнение. Нямам никаква идея да правя копия на електрохармоникс примерно - защото по добре отидете и си ги купете. Тва което съм направил аз не е копие на нещо , а е авторско изделие - всички прилики или разлики с действителни такива са или плод на въображение или случайно съвпадение. В заключение мога да кажа , че съм отворен за всякакви А/Б тестове , сравнения проби и така нататък. Така , че бъдете добре дошли да се видим , да обменим инфо , да посвирим и да пием по бира ! Цитирай
Nikifena Отговорено Май 24, 2008 Отговорено Май 24, 2008 Тва което съм направил аз не е копие на нещо , а е авторско изделие Е това е най-готиното. Като направиш нещо дето го няма още Само така баце !!! давай напред Цитирай
DJ SKRATCH Отговорено Май 27, 2008 Отговорено Май 27, 2008 Тези дни имах възможност отново да изпробвам Велвстерикс и съм много впечатлен. Сега разполагахме с доста повече време, китари, различни усилватели и говорители. Впечатлението ми е повече от добро, просто ефекта е убийствен, звучи супер истински. Вече мисля, че става и за по твърди неща (нямам в предвид траш), а не само за блусария. Препоръчвам го на всички "непроцесорни" китаристи. Евала на Дими за идеята и чудесната изработката. Цитирай
Recommended Posts