metalhammer Публикувано Март 10, 2008 Публикувано Март 10, 2008 Кръстоска между моделинга и лампите ? Лайн 6 са платили добри парички на Богнер за да сложат логото му на ампа си ........ Очаквам вашите коментари. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 10, 2008 Отговорено Март 10, 2008 (Редактирано) Маркетинг, маркетинг.... Интересна джаджа, остава да чуем как ще звучи. Доколкото съм чувал по-старите POD-ове, те никак не звучат зле, пък това трябва да е трепачка. Редактирано Март 10, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
synchu Отговорено Март 10, 2008 Отговорено Март 10, 2008 Интересна джаджа, остава да чуем как ще звучи.... Ръка да пипне, ухо да чуе. Богнер си е Богнер - да живее Екстази (усилвателя де ) Цитирай
KingdomX Отговорено Март 10, 2008 Отговорено Март 10, 2008 Това за мен не е ново Преди време, мисля, че беше някъде януари гледах в сайта на Л6 за този модел ампове. Направи ми впечатление заради дизайнера си и биографията му. Не съм слушал звуци, но на мен за Л6 не ми трябват, просто чета ревюта - всичко е вярно Попздрави !!! Цитирай
metalhammer Отговорено Март 10, 2008 Автор Отговорено Март 10, 2008 Значи за да няма заблудени Имаме процесор отпред и класически лампов краен амп (тва е Богнера!) Демек един под отпред и един богнер отзад (как прозвуча само...) Цитирай
Black Bird Отговорено Март 10, 2008 Отговорено Март 10, 2008 Лайн 6екс евала! офф: Ох Богнер, Ох Кеф...чакам моя преамп Екстаз от Грег Цитирай
TONY Отговорено Март 10, 2008 Отговорено Март 10, 2008 По семплите, които слушах ( отпреди) - не е кой знае какво, намесването Богнер, не ме кара да умирам от желание да го притежавам. (мъни мейкс дъ уърлд го раунд) (ако ще си купувам нещо на Богнер - ще е изцяло негово) Това, че името му стои , дори да е направил крайното стъпало, което може да е добро и съм сигурен че е . Обаче се обзалагам, че ако влезна с един лампов преам (от добрите) директно в крайното стъпало, ще е по добре. Дими - сигурен съм , че и ти, дори да не си го мислиш - го чувстваш, че е така. Идеята тук е, ако може да се даде някакъв живот на Лайн сикса, което пък за мен е видно ( от слушане на сепмпли), че не е супер успешно (най-много да има хит за сезона и после пак си продължаваме като досега). Лично предпочитам моделинг амповете на Ямаха - ДГ. Те пак си звучат моделинг. Не е лошо, че ги има тези моделинг ампове - заради голямата палитра от звуци. Просто тук цената ще е по голяма, заради лампите и името на Богнер. Но няма да я платя. Цитирай
synchu Отговорено Март 10, 2008 Отговорено Март 10, 2008 Лайн 6екс евала!офф: Ох Богнер, Ох Кеф...чакам моя преамп Екстаз от Грег Въртии наборе И аз чакам да пуснеш дрън джазта празта семпълс ... Грег за президент... По темата - съгласен съм с Тони - моделинга си е моделинг - палитра от звуци и е използваем в определени случаи и ситуации. Но не очаквам да ме събори от стола (както се случи с Екстази-то примерно ).... Цитирай
edgecrusher Отговорено Март 10, 2008 Отговорено Март 10, 2008 Добро утро, metalhammer! преди месеци пуснах тема в Семпли за едно такаво жИотнУ, само че е 2х12" 75 вата комбо. Ето линк-че: <Click> Цитирай
Overdrive Отговорено Март 10, 2008 Отговорено Март 10, 2008 (Редактирано) заглавието трепе "лайн(0) 6" а и какво богнерско има в пауърамп - той си е стандартен в 99% от амповете извода - рекламен трик чистите семпли звучат прилично, но когато дойде ред на дистерите (особено по-тежките) нещо се отдалечи от ламбите а и като се има в предвид че 5881 (или 6L6) са доста чисти лампи не мога да схвана ролята им в цялата работа освен за да се продава повече Редактирано Март 10, 2008 от Overdrive Цитирай
makatol Отговорено Март 10, 2008 Отговорено Март 10, 2008 Guitar Shred/Line 6 Spider Valve 112 Demo Доста приятно обажда... Цитирай
bratmito Отговорено Март 10, 2008 Отговорено Март 10, 2008 По-удачно според мен би било с гъвкав лампов рпедусивлател и след него процесор с модулационни ефекти. Така или иначе голяма част от ефектите които се включват в FX loopa са цифрови,а и не целия сигнал ще преминава през АЦП-та и ЦАП-ове,които може би най-много допринасят за лошата репотациа на дигиталните ефекти. Все пак на семплите звучи добре,а на живо предполагам ще е още по-добре.На мнение съм,че няма да мине много време докато цифровите симулации не достигнат качетсвото на ламповите така,че развитие в тая посока е добре да има. Цитирай
metalhammer Отговорено Март 10, 2008 Автор Отговорено Март 10, 2008 Добро утро, metalhammer! преди месеци пуснах тема в Семпли за едно такаво жИотнУ, Явно представянето не е било добро защото съм пропуснал темата.... Цитирай
vhcs Отговорено Март 10, 2008 Отговорено Март 10, 2008 На мнение съм,че няма да мине много време докато цифровите симулации не достигнат качетсвото на ламповите ... като почнат да монтират лампи в процесорите сигурно ще ги настигнат Иначе и аз съм на мнение че това е бъдещето, но технологията има още много да зреее, но озрее ли Line6 ще са на върха - в това спор няма. Като се има предивд саунда на Rammstein който е транзисторен изстрлян през лампа си мисля, че комбинацията дигитален/лампов също ще намери почитатели и да се надяваме да чуем банди които ще ни радват с нов сауд и стилово разнообразие от подобни машини. Поздрави Алекс Цитирай
sw1tched Отговорено Март 10, 2008 Отговорено Март 10, 2008 Guitar Shred/Line 6 Spider Valve 112 Demo Доста приятно обажда... Втория клип е със звука от line out-а, тоест все едно с нормален POD процесор. Що се отнася до самия амп - не съм във възторг. Според мен най-големия плюс на под-овете е разнасянето по концерти без хамалогия и без притеснения, че звука ще е трагедия благодарение на 1000-та фактора които оказват влияние при свирене на живо. Също и свиренето със слушалки и/или на път, както и разнообразието от ефекти. За звукозапис - no thanks. Цитирай
Recommended Posts