Nikifena Отговорено Март 1, 2008 Отговорено Март 1, 2008 (Редактирано) ^ библиотеки няма само в Пловдив нека да не се заблуждаваме Хора някой знае ли къде може да се намери школата "Рок Бас"?Вече никъде я няма за продажба.... Ами няма, защото това е издание от преди поне 10 години, и тъй, като е продуцирано и издадено в България и е за тесен кръг читатели е с ограничен тираж. Поради тази причина няма да я намериш на пазара. А информацията в днешни дни за басисти, китаристи и други индивиди завъшват на исти има много в нета. Не смятайте, че с тази книга ще станете Джако Пасториус, и не разчитайте на нея като голямата Бе Ге ценност на всички времена. С малко търсене по интернет ще намерите на чужд език (естествено) тонове информация, дори и информация под формата на филм. Редактирано Март 1, 2008 от Nikifena Цитирай
Адам Отговорено Март 1, 2008 Отговорено Март 1, 2008 Школата на Ю.Марков е подходяща за доста начинаещи басисти,които нямат почти никакъв достъп до интернет.Споделям мнението на Nikifena - не е кой знае какво,не очаквайте чудеса.Направена е за хора,които за първи път виждат бас китара /в буквалния смисъл/.А и без касетките към нея няма да ви е от кой знае каква полза. Цитирай
Nikifena Отговорено Март 1, 2008 Отговорено Март 1, 2008 ^ Адам, прав си много!!! Искам само да допълня, че имам касетката и книжката. Повтарям пак, че съм готов да ги дам на някой мераклия да сканира книгата и да направи касетката на мп3ки. Цитирай
MrDeath Отговорено Март 1, 2008 Отговорено Март 1, 2008 Като сте задрапали толкова мили малкострунни колеги що да не ви помогна Бих могъл да я сканирам само да не е наистина някоя тухла, защото студентче все пак и не преливам от време, а и си е бая досадна работа. Кажете колко страници е и със спомоществователството на Никифена може да се направи хавата. Цитирай
Свилен Бас Отговорено Март 1, 2008 Отговорено Март 1, 2008 Значи, утре имам среща да взема книгата в електронен вид, дайте мп3-тата на траковете, може и да не са накълцани, че да стане по-бързо? Цитирай
Свилен Бас Отговорено Март 2, 2008 Отговорено Март 2, 2008 (Редактирано) Значи, тук са страниците, ако някой прати мп3-тата ще стане по-бързо, че нямам много време - ако не, ще чакате още ... а да - и пием всичко, и друг път ще напиша подробно критичното си мнение относно този боклук, за сега само ще спомена, че употребата на тази книга е вредна. Редактирано Март 2, 2008 от ...taka li e? - a taka. Цитирай
Mephistofel Отговорено Март 3, 2008 Отговорено Март 3, 2008 Оф,чак сега видях,че сте го търсили това "помагало" ... Подмята се някъде из нас, заедно с касетката - ако някой има интерес, нека да ме потърси и ще му я дам да си я снима/сканира и прочие. Цитирай
Vrnko Отговорено Септември 1, 2008 Отговорено Септември 1, 2008 Отдавна не съм влизал, а и честно казано сега за пръв път виждам темата. Аз я имам тази школа имам и скенер под ръка така че ако все още не е решен въпросът със сканирането мога да помогна. Прави сте че книгата не е супер, но си мисля че наистина би била полезна на много начинаещите басисти (като мен ) и на тези които още не са попаднали на нещо чуждоезично в мрежата. Така че ако има интерес ще я сканирам и .... всъщност не знам как ще е по-удобно може би интересуващите се да се обадят и да им я пусна като ЛС. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Септември 1, 2008 Отговорено Септември 1, 2008 Благодарение на колегите Patience & Mephistofel книгата я има сканирана заедно с касетата в МР3 формат. Сложил съм я на сайта ми при колекцията от китарните школи на Юли Марков. Цитирай
Gatzo Отговорено Септември 3, 2008 Отговорено Септември 3, 2008 голямо благодаря на Боби Томас от София-от един бъдещ басист-любител. Цитирай
разбойник Отговорено Септември 7, 2008 Отговорено Септември 7, 2008 Току-що разгледах школата. Без да искам да се изживявам като капацитет ми се стори като сбит частичен курс по елементарна теория на музиката + тук-таме основи на техниката на свирене на бас. Подкрепям мненията изказани от Никифена и Адам.Полезно е да я мине начинаещ, но без да се приема като безкрайно изчерпателен и акуратен източник на информация. Ще помогне за изграждане на нотна грамотност и да даде начало на заниманията ви, но нищо повече. Не съм спец по торент сайтове и подобни, но ако някъде може да се намери школата "ELECTRIC BASS TECHNIQUE" с автор Valda Hammick ви я препоръчвам горещо. Не съм виждал по-добре направен материал за начинаещи бас китаристи, а към края има упражнения, които могат да затруднят и доста опитни музиканти. Цитирай
martinbg Отговорено Септември 8, 2008 Отговорено Септември 8, 2008 ако някъде може да се намери школата "ELECTRIC BASS TECHNIQUE" с автор Valda Hammick А може ли? Някой ако намери нещо да казва, моля! Цитирай
marti_nik Отговорено Октомври 14, 2008 Отговорено Октомври 14, 2008 ихааа бах му .... намерих си и школата и касетката в шкафа при старите партитури .. и на юли марков беше там.... ехх , а бяхме млади ............. Цитирай
Recommended Posts