Jump to content
Българският форум за музиканти

Школата на Юлиан Марков-"Рок Бас"


Looker

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

^ библиотеки няма само в Пловдив ;) нека да не се заблуждаваме ;)

 

Хора някой знае ли къде може да се намери школата "Рок Бас"?Вече никъде я няма за продажба....

Ами няма, защото това е издание от преди поне 10 години, и тъй, като е продуцирано и издадено в България и е за тесен кръг читатели е с ограничен тираж. Поради тази причина няма да я намериш на пазара.

 

 

 

А информацията в днешни дни за басисти, китаристи и други индивиди завъшват на исти има много в нета. Не смятайте, че с тази книга ще станете Джако Пасториус, и не разчитайте на нея като голямата Бе Ге ценност на всички времена.

 

С малко търсене по интернет ще намерите на чужд език (естествено) тонове информация, дори и информация под формата на филм.

Редактирано от Nikifena
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Школата на Ю.Марков е подходяща за доста начинаещи басисти,които нямат почти никакъв достъп до интернет.Споделям мнението на Nikifena - не е кой знае какво,не очаквайте чудеса.Направена е за хора,които за първи път виждат бас китара /в буквалния смисъл/.А и без касетките към нея няма да ви е от кой знае каква полза.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Адам, прав си много!!!

Искам само да допълня, че имам касетката и книжката. Повтарям пак, че съм готов да ги дам на някой мераклия да сканира книгата и да направи касетката на мп3ки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като сте задрапали толкова мили малкострунни колеги що да не ви помогна :recourse: Бих могъл да я сканирам само да не е наистина някоя тухла, защото студентче все пак и не преливам от време, а и си е бая досадна работа. Кажете колко страници е и със спомоществователството на Никифена може да се направи хавата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи, утре имам среща да взема книгата в електронен вид, дайте мп3-тата на траковете, може и да не са накълцани, че да стане по-бързо?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Значи, тук са страниците, ако някой прати мп3-тата ще стане по-бързо, че нямам много време - ако не, ще чакате още :thumbs_up:

 

... а да - и пием всичко, и друг път ще напиша подробно критичното си мнение относно този боклук, за сега само ще спомена, че употребата на тази книга е вредна.

Редактирано от ...taka li e? - a taka.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оф,чак сега видях,че сте го търсили това "помагало" ... Подмята се някъде из нас, заедно с касетката - ако някой има интерес, нека да ме потърси и ще му я дам да си я снима/сканира и прочие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 months later...

Отдавна не съм влизал, а и честно казано сега за пръв път виждам темата. Аз я имам тази школа имам и скенер под ръка така че ако все още не е решен въпросът със сканирането мога да помогна. Прави сте че книгата не е супер, но си мисля че наистина би била полезна на много начинаещите басисти (като мен :punk_guitar: ) и на тези които още не са попаднали на нещо чуждоезично в мрежата. Така че ако има интерес ще я сканирам и .... всъщност не знам как ще е по-удобно може би интересуващите се да се обадят и да им я пусна като ЛС.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодарение на колегите Patience & Mephistofel книгата я има сканирана заедно с касетата в МР3 формат. Сложил съм я на сайта ми при колекцията от китарните школи на Юли Марков. :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Току-що разгледах школата. Без да искам да се изживявам като капацитет ми се стори като сбит частичен курс по елементарна теория на музиката + тук-таме основи на техниката на свирене на бас.

 

Подкрепям мненията изказани от Никифена и Адам.Полезно е да я мине начинаещ, но без да се приема като безкрайно изчерпателен и акуратен източник на информация. Ще помогне за изграждане на нотна грамотност и да даде начало на заниманията ви, но нищо повече.

 

Не съм спец по торент сайтове и подобни, но ако някъде може да се намери школата "ELECTRIC BASS TECHNIQUE" с автор Valda Hammick ви я препоръчвам горещо. Не съм виждал по-добре направен материал за начинаещи бас китаристи, а към края има упражнения, които могат да затруднят и доста опитни музиканти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако някъде може да се намери школата "ELECTRIC BASS TECHNIQUE" с автор Valda Hammick

 

А може ли? :girl_cray2: Някой ако намери нещо да казва, моля!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

ихааа бах му .... намерих си и школата и касетката в шкафа при старите партитури .. и на юли марков беше там.... ехх , а бяхме млади .............

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.