synchu Публикувано Януари 17, 2008 Публикувано Януари 17, 2008 (Редактирано) Макар че в началото на годината за пръв път останах без Boss и май така ще я карам, все пак оставам фен на серията. Та ето го новичък и бляскав: http://www.roland.com/products/en/GT-10/index.html Редактирано Януари 17, 2008 от synchu Цитирай
solo5 Отговорено Януари 17, 2008 Отговорено Януари 17, 2008 СУПЕР!!! ... но засега си оставам с GT-6 Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Януари 17, 2008 Отговорено Януари 17, 2008 Май си е преопакован GT-8. Новият интерфейс изглежда мега-як и лесен за работа (сериозен проблем на 8цата). Паралелните ефекти са супер идея. Сигурен съм че нещо са барнали и по DSP-то. Обачеееее. . . пак същия COSM. Толкова не разбраха че в преампите и особено в спикър симулациите е целият проблем. Изглежда и Boss, както и Line6 с техния POD x 3 лежат на стара слава. Очаквам новия Revalver MK III да ги отнесе по реализъм, въпреки че не е коректно да се сравнява с floor моделерите. Оставам си с GT8. Тъкмо му свикнах. Цитирай
SomeoneElse Отговорено Януари 18, 2008 Отговорено Януари 18, 2008 Тъкмо да поевтинее още повече GT-8 Иначе не знам дали ще си оправдава покупката - както каза Mu3epHuk-ът, по-вероятно е да е преопакован GT-8, а сигурно ще излезе поне 450 ойро, а каквото съм чувал от неговия процесор - осмицата не е за изпускане... Аз пък се замислям да шитна всички камиончета и да мина на нещо таквоз... Така и така Wah-педалът и дилейът са ми цифрови, хоруси отдавна се правят цифрови и звучащи добре, за един Metal Zone ли да съм Хаха. Цитирай
edgecrusher Отговорено Януари 18, 2008 Отговорено Януари 18, 2008 Тия от BOSS за нищо ги нямат нечетните числа... Създават илюзия че произвеждат мног ефекти или какво?! 6...8...10! а какво става с 5,7,9? Цитирай
SomeoneElse Отговорено Януари 18, 2008 Отговорено Януари 18, 2008 Всъщност си ги карат както им дойде - има GT-3 и GT-5, но няма GT-4, GT-7 и GT-9, ходи ги разбери Цитирай
edgecrusher Отговорено Януари 18, 2008 Отговорено Януари 18, 2008 Всъщност си ги карат както им дойде - има GT-3 и GT-5, но няма GT-4, GT-7 и GT-9, ходи ги разбери Може би посочените номерации не са минали ОТК и затова не са влезли в производство (това на шега, разбира се ... щото знам че някой ще вземе да се върже) Цитирай
zanev 70 Отговорено Януари 18, 2008 Отговорено Януари 18, 2008 ... и що няма лампа .... нищо , което може да се окаже крайъгълен камък в саунда на процесорчетата .... особено след последния Vox - защото в сравнение с него Boss GT-8 звучи като софтуерен ефект ..... и понеже аз свиря със софт , а всички знаем че може да се намерят фрий както се казва , то се обезсмисля даването на 700-800 лева за процесор който звучи подобно .... е за тези които свирят на репетиция положението е по различно ..... всъщност що ли .... като слушам какъв саунд се прави да речем с Garland - какъвто и посмъртно не може да се направи с Boss GT-8 .... както и да е - това си е мое мнение и не искам феновете на марката да се сърдят ..... просто преди време окончателно се убедих , че в сравнение с повечето глави и кубета от подходящи марки процесорите са ала бала ...... не случайно софт вариантите са на същите пари .... не случайно .... живи и здрави . Цеко Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Януари 18, 2008 Отговорено Януари 18, 2008 В Япония 8 се смята за щастливо число - затова вървят така номерата. В Европа щастливи числа са 7 и 9 (3х3) примерно, но в Япония не - културни особености, маркетинг. Кво да правиш. Не забравяйте, че Бос са японци. (Boss Corporation of Japan) Това обуславя и известни особености в дизайна на продукта, които не идват съвсем отръки на горкия европеец при работата с този процесор. Да не говорим за липсата на контролен софтуер и оскъдното упътване. Ако не беше bossgtcentral.com досега да съм се гръмнал. Това са все неща, които гледам вече са оправени в новото издание GT10. Интерфейсът е като за европейци вече (т.е. опростен е и е по-интуитивен), има USB, софтуер. Техника, баджанак. Явно още не е дошъл обаче следващият етап на моделиране и двете водещи фирми държат стария си енджин с козметични подобрения (Line6 X3 и Boss GT10 не изненадват с нищо революционно). Line 6 представиха новата линия преди няколко месеца, сега Boss за да са конкурентни трябва да изкарат нещо подобно като цена, което няма как да стане с изцяло нова платформа. Що се отнася до сравнението - истински усилватели - процесори, основната причина GT8 да звучи като пръдня е спикър симулатора. Ако се махне и се пусне преампът през импулси - звукът е на сравнително високо ниво (според мен). Съчетано с многото възможности за контрол и оформяне на звука, това означава че може да се намери почти всякакъв звуков тембър. Имам и лампов усилвател и процесор - според мен едното не заменя другото, но двете се комбинират много добре. Да не забравяме, че GT серията (поне доколкото ми е известно) са единствените floor процесори с FX Loop - което позволява модулационните ефекти да се поставят преди и/или след реален предусилвател, включен в loop-a. Това Line6 не го може. Затова GT са популярно допълнение към лампови и нелампови усилватели (с 4СМ) - байпас на преампа и имаш всякакви ефекти накуп - както и където ги искаш по веригата. Да не говорим за улеснението при контрола, което дава. Стига да се оправиш с програмирането. Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Януари 18, 2008 Отговорено Януари 18, 2008 PS: Има и видео демонстрация на сайта на Boss. Клик и после трябва да се избере "Видео". Цитирай
KingdomX Отговорено Януари 18, 2008 Отговорено Януари 18, 2008 Изгледах видеото много добре са го замислили, трябваше и те да сложат най-после USB интерфейс, това беше не малък недостатък. И Босс, като Лайн сикс са направили новия си процесор изключително лесен за програмиране, но има нещо повече от Х3 на лайн сикс - рекординга и наслагването на инструментите това според мен не е никак малко!!!! Дето вика zanev 70® - да му бяха лепнали една лампа вътре и щеха да уният змея с прашка Цитирай
edgecrusher Отговорено Януари 18, 2008 Отговорено Януари 18, 2008 Явно още не е дошъл обаче следващият етап на моделиране и двете водещи фирми държат стария си енджин с козметични подобрения (Line6 X3 и Boss GT10 не изненадват с нищо революционно). Line 6 представиха новата линия преди няколко месеца, сега Boss за да са конкурентни трябва да изкарат нещо подобно като цена, което няма как да стане с изцяло нова платформа. Тук ако позволиш няма да се съглася. Новия ПОДх3 има уникалната засега опция да вклюваш два инструмента (Китара и бас или китара и микрофон) на две различни нива, независимо едно от друго. Самия ПОД е с два независими изхода, което прави това възможно и освен китарните симулации има такива и за бас и вокал. Досега такъв китарен процесор(за ползване на сцена,а не десктоп интерфейс) не е имало доколкото аз знам. Малко е Офтопик, но просто не се сдържах. Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Януари 18, 2008 Отговорено Януари 18, 2008 Имам предвид конкретно качеството на емулациите на китарните усилватели и ефекти. На количество няма проблеми, ако искат 5 POD-а един върху друг да сложат, да интегрират бас и китарен POD и 2 миксера за вокали и бек-вокали, както и 1-2 входа за брас-секцията - пак си е POD. Софтуерната платформа за моделиране обаче не е мръднала от POD XT насам. Реално подобрение там няма, освен че са добавили още едно DSP и опцията да се пускат 2 емулации едновременно. Реално индустрията е в застой - вместо да се развива в посока Axe FX големите компании пускат на пазара поизлъскани версии на стария си софтуер с малко по-мощни и повече на брой DSP-та във все по-лъскави кутии. Сега просто се "издоява" пазарът и се капитализира върху стари технологии - добре позната маркетингова стратегия, нищо ново под слънцето. Това важи с еднаква сила за Line6 и Boss, и за всички останали - не ме разбирайте погрешно, не критикувам POD-овете на Line6. Това са едни чудесни продукти, но вече сме ги виждали. Когато се появят първите floor процесори с интегрирана поддръжка на импулси и радикално подобрени емулации на предусилвателите, това вече ще е нещо ново. Цитирай
preIbanez Отговорено Януари 18, 2008 Отговорено Януари 18, 2008 ...аз лично съм разочарован от ГТ-10...наистина очаквах много повече от нова кутийка...при това грозна...и разни улеснения на работния процес...май ще чакаме ГТ-12 за нещо повече...или ще сменяме марката... Цитирай
Get off Отговорено Януари 18, 2008 Отговорено Януари 18, 2008 Аз нещо не разбрах.Някой тука чувал ли го е вече как звучи? Цитирай
Recommended Posts