Jump to content
Българският форум за музиканти

Анонсиран е Boss Gt-10


synchu

Recommended Posts

Макар че в началото на годината за пръв път останах без Boss и май така ще я карам, все пак оставам фен на серията.

 

Та ето го новичък и бляскав:

http://www.roland.com/products/en/GT-10/index.html

Редактирано от synchu
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 45
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Май си е преопакован GT-8. :thumbdown:

 

Новият интерфейс изглежда мега-як и лесен за работа (сериозен проблем на 8цата). Паралелните ефекти са супер идея. Сигурен съм че нещо са барнали и по DSP-то. Обачеееее. . . пак същия COSM. :) Толкова не разбраха че в преампите и особено в спикър симулациите е целият проблем. :rolleyes: Изглежда и Boss, както и Line6 с техния POD x 3 лежат на стара слава. Очаквам новия Revalver MK III да ги отнесе по реализъм, въпреки че не е коректно да се сравнява с floor моделерите.

 

Оставам си с GT8. Тъкмо му свикнах.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъкмо да поевтинее още повече GT-8 :recourse:

 

Иначе не знам дали ще си оправдава покупката - както каза Mu3epHuk-ът, по-вероятно е да е преопакован GT-8, а сигурно ще излезе поне 450 ойро, а каквото съм чувал от неговия процесор - осмицата не е за изпускане... :recourse:

 

Аз пък се замислям да шитна всички камиончета и да мина на нещо таквоз... Така и така Wah-педалът и дилейът са ми цифрови, хоруси отдавна се правят цифрови и звучащи добре, за един Metal Zone ли да съм :recourse: Хаха.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тия от BOSS за нищо ги нямат нечетните числа... Създават илюзия че произвеждат мног ефекти или какво?!

6...8...10! а какво става с 5,7,9?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност си ги карат както им дойде - има GT-3 и GT-5, но няма GT-4, GT-7 и GT-9, ходи ги разбери :recourse:

Може би посочените номерации не са минали ОТК и затова не са влезли в производство :recourse: (това на шега, разбира се ... щото знам че някой ще вземе да се върже)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... и що няма лампа .... нищо , което може да се окаже крайъгълен камък в саунда на процесорчетата .... особено след последния Vox - защото в сравнение с него Boss GT-8 звучи като софтуерен ефект ..... и понеже аз свиря със софт , а всички знаем че може да се намерят фрий както се казва :recourse: , то се обезсмисля даването на 700-800 лева за процесор който звучи подобно .... е за тези които свирят на репетиция положението е по различно ..... всъщност що ли .... като слушам какъв саунд се прави да речем с Garland - какъвто и посмъртно не може да се направи с Boss GT-8 .... както и да е - това си е мое мнение и не искам феновете на марката да се сърдят ..... просто преди време окончателно се убедих , че в сравнение с повечето глави и кубета от подходящи марки процесорите са ала бала ...... не случайно софт вариантите са на същите пари .... не случайно .... живи и здрави . Цеко :recourse:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В Япония 8 се смята за щастливо число - затова вървят така номерата. В Европа щастливи числа са 7 и 9 (3х3) примерно, но в Япония не - културни особености, маркетинг. Кво да правиш. Не забравяйте, че Бос са японци. (Boss Corporation of Japan) Това обуславя и известни особености в дизайна на продукта, които не идват съвсем отръки на горкия европеец при работата с този процесор. Да не говорим за липсата на контролен софтуер и оскъдното упътване. Ако не беше bossgtcentral.com досега да съм се гръмнал.

 

Това са все неща, които гледам вече са оправени в новото издание GT10. Интерфейсът е като за европейци вече (т.е. опростен е и е по-интуитивен), има USB, софтуер. Техника, баджанак.

 

Явно още не е дошъл обаче следващият етап на моделиране и двете водещи фирми държат стария си енджин с козметични подобрения (Line6 X3 и Boss GT10 не изненадват с нищо революционно). Line 6 представиха новата линия преди няколко месеца, сега Boss за да са конкурентни трябва да изкарат нещо подобно като цена, което няма как да стане с изцяло нова платформа.

 

Що се отнася до сравнението - истински усилватели - процесори, основната причина GT8 да звучи като пръдня е спикър симулатора. Ако се махне и се пусне преампът през импулси - звукът е на сравнително високо ниво (според мен). Съчетано с многото възможности за контрол и оформяне на звука, това означава че може да се намери почти всякакъв звуков тембър. Имам и лампов усилвател и процесор - според мен едното не заменя другото, но двете се комбинират много добре.

 

Да не забравяме, че GT серията (поне доколкото ми е известно) са единствените floor процесори с FX Loop - което позволява модулационните ефекти да се поставят преди и/или след реален предусилвател, включен в loop-a. Това Line6 не го може. Затова GT са популярно допълнение към лампови и нелампови усилватели (с 4СМ) - байпас на преампа и имаш всякакви ефекти накуп - както и където ги искаш по веригата. Да не говорим за улеснението при контрола, което дава. Стига да се оправиш с програмирането. <_<

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах видеото <_< много добре са го замислили, трябваше и те да сложат най-после USB интерфейс, това беше не малък недостатък. И Босс, като Лайн сикс са направили новия си процесор изключително лесен за програмиране, но има нещо повече от Х3 на лайн сикс - рекординга и наслагването на инструментите :cheers2: това според мен не е никак малко!!!! Дето вика zanev 70® - да му бяха лепнали една лампа вътре и щеха да уният змея с прашка :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно още не е дошъл обаче следващият етап на моделиране и двете водещи фирми държат стария си енджин с козметични подобрения (Line6 X3 и Boss GT10 не изненадват с нищо революционно). Line 6 представиха новата линия преди няколко месеца, сега Boss за да са конкурентни трябва да изкарат нещо подобно като цена, което няма как да стане с изцяло нова платформа.

Тук ако позволиш няма да се съглася. Новия ПОДх3 има уникалната засега опция да вклюваш два инструмента (Китара и бас или китара и микрофон) на две различни нива, независимо едно от друго. Самия ПОД е с два независими изхода, което прави това възможно и освен китарните симулации има такива и за бас и вокал. Досега такъв китарен процесор(за ползване на сцена,а не десктоп интерфейс) не е имало доколкото аз знам.

Малко е Офтопик, но просто не се сдържах.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам предвид конкретно качеството на емулациите на китарните усилватели и ефекти. На количество няма проблеми, ако искат 5 POD-а един върху друг да сложат, да интегрират бас и китарен POD и 2 миксера за вокали и бек-вокали, както и 1-2 входа за брас-секцията - пак си е POD. Софтуерната платформа за моделиране обаче не е мръднала от POD XT насам. Реално подобрение там няма, освен че са добавили още едно DSP и опцията да се пускат 2 емулации едновременно.

 

Реално индустрията е в застой - вместо да се развива в посока Axe FX големите компании пускат на пазара поизлъскани версии на стария си софтуер с малко по-мощни и повече на брой DSP-та във все по-лъскави кутии. Сега просто се "издоява" пазарът и се капитализира върху стари технологии - добре позната маркетингова стратегия, нищо ново под слънцето. Това важи с еднаква сила за Line6 и Boss, и за всички останали - не ме разбирайте погрешно, не критикувам POD-овете на Line6. Това са едни чудесни продукти, но вече сме ги виждали. <_<

 

Когато се появят първите floor процесори с интегрирана поддръжка на импулси и радикално подобрени емулации на предусилвателите, това вече ще е нещо ново.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...аз лично съм разочарован от ГТ-10...наистина очаквах много повече от нова кутийка...при това грозна...и разни улеснения на работния процес...май ще чакаме ГТ-12 за нещо повече...или ще сменяме марката...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.